Ciorba cu Loboda si Pastrama de Oaie

Complexitate
redusa
Ciorba cu Loboda si Pastrama de Oaie

Ingrediente

  • 2 cepe taiate marunt
  • 40 g unt nesarat
  • 1 praf de sare grunjoasa
  • 1 morcov taiat bucati dupa plac
  • 150 g pastrama de oaie taiata bucati dupa plac
  • 1 fir de usturoi verde (intreg) taiat marunt;
  • echivalentul a 2 catei de usturoi
  • 2 5 l de apa
  • 450 g loboda spalata si taiata dupa plac
  • 1 lingura de marar verde taiat marunt (ajustati dupa plac)
  • 250 ml jintuiala (sau lapte acru)
  • 80 g smantana grasa (intre 25-30%)
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Intr-o oala la foc mic caliti ceapa in unt cu sarea grunjoasa 20 de minute. Puneti bucatile de pastrama, morcov si mai lasati 5 minute. Adaugati usturoiul iar dupa 1 minut turnati apa si aduceti la fierbere. Cand bucatile se pastrama sunt fierte adaugati loboda si mararul.

Dupa 5 minute luati oala de pe foc. Intr-un bol puneti jintuiala si smantana. Turnati 2 polonice de supa peste acestea si amestecati foarte bine. Puneti amestecul in oala apoi ajustati asezonarea. Optional serviti cu extra smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate