Ingrediente
● 500 grame carne de porc |
● 2 morcovi |
● 2 rădăcini de pătrunjel |
● 1 rădăcină de telina mică |
● 1 ceapă |
● 2 foi dafin |
● untura |
● făină |
● sare, piper, boia dulce, busuioc uscat |
● 1 legatura marar |
● 1 legatura pătrunjel |
● 3 capatani de usturoi |
● 200 de grame orez fiert anterior |
● Lapte |
● Kefir |
● Apă |
● Tarhon în oțet |
● Ceapă verde |
● O farfurie comestibila din aluat de pâine, rețeta postata anterior pe site |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
20min

GĂTIRE
01h:10min

PORȚII
8 portii
Unele gusturi din trecut îți rămân în memorie pentru totdeauna... așa și gustul "ait" sau usturoiat al ciorbei pe care o gatea bunica în copilăria mea. Acum e în etate , are aproape 90 de ani și nu mai ține minte rețeta originală, însă eu nu am uitat-o și am încercat s-o reproduc.
Pentru început, curatam legumele, tăiem carnea cubulete și o punem la fiert în apă cu puțină sare , foile de dafin, ceapa , cca. 40 de minute.
Legumele le dăm pe razatoare, usturoiul îl pisam, verdeturile le tocam mărunt.
Le adăugăm peste carne, cu excepția usturoiului, al condimentelor și al ierburilor. Le fierbem 20 de minute.
Facem un sos gros ( rantas) cu untura, făina, lapte, kefir, ierburi, usturoi, condimente, sare, piper, iar după ce fierbe puțin, îl adăugăm în ciorbă, mai dăm 2, 3 clocote, punem la final orezul și puțin tarhon în oțet.
O servim cu ceapă verde, smantana, ardei iuți, într-o farfurie comestibila pe care am copt-o anterior și a cărei rețetă am mai postat-o pe același site.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba aita a bunicii" nu uita sa ii faci un review.
Pentru început, curatam legumele, tăiem carnea cubulete și o punem la fiert în apă cu puțină sare , foile de dafin, ceapa , cca. 40 de minute.
Legumele le dăm pe razatoare, usturoiul îl pisam, verdeturile le tocam mărunt.
Le adăugăm peste carne, cu excepția usturoiului, al condimentelor și al ierburilor. Le fierbem 20 de minute.
Facem un sos gros ( rantas) cu untura, făina, lapte, kefir, ierburi, usturoi, condimente, sare, piper, iar după ce fierbe puțin, îl adăugăm în ciorbă, mai dăm 2, 3 clocote, punem la final orezul și puțin tarhon în oțet.
O servim cu ceapă verde, smantana, ardei iuți, într-o farfurie comestibila pe care am copt-o anterior și a cărei rețetă am mai postat-o pe același site.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba aita a bunicii" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Mancare de praz cu limba si masline
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Taci si-nghite
Placinte cu branza sarata
Tarta aperitiv cu rosii, feta si rucola
Mancare de conopida
Cele mai noi discutii de pe forum
-
slabit, slabit si iar slabit
Cure de slabire / Autor: ramonici
-
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Usor de gatit / Autor: panacris
-
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Retete preferate / Autor: panacris
-
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Mancare de praz cu limba si masline
Usor de gatit / Autor: madi_marin