Unele gusturi din trecut îți rămân în memorie pentru totdeauna... așa și gustul "ait" sau usturoiat al ciorbei pe care o gatea bunica în copilăria mea. Acum e în etate , are aproape 90 de ani și nu mai ține minte rețeta originală, însă eu nu am uitat-o și am încercat s-o reproduc.
Pentru început, curatam legumele, tăiem carnea cubulete și o punem la fiert în apă cu puțină sare , foile de dafin, ceapa , cca. 40 de minute.
Legumele le dăm pe razatoare, usturoiul îl pisam, verdeturile le tocam mărunt.
Le adăugăm peste carne, cu excepția usturoiului, al condimentelor și al ierburilor. Le fierbem 20 de minute.
Facem un sos gros ( rantas) cu untura, făina, lapte, kefir, ierburi, usturoi, condimente, sare, piper, iar după ce fierbe puțin, îl adăugăm în ciorbă, mai dăm 2, 3 clocote, punem la final orezul și puțin tarhon în oțet.
O servim cu ceapă verde, smantana, ardei iuți, într-o farfurie comestibila pe care am copt-o anterior și a cărei rețetă am mai postat-o pe același site.
Poftă bună!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorDeliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect!
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaieCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii