Ciorba aita a bunicii

Postat pe: 10-09-2017
(0)

Ingrediente

500 grame carne de porc
2 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel
1 rădăcină de telina mică
1 ceapă
2 foi dafin
untura
făină
sare, piper, boia dulce, busuioc uscat
1 legatura marar
1 legatura pătrunjel
3 capatani de usturoi
200 de grame orez fiert anterior
Lapte
Kefir
Apă
Tarhon în oțet
Ceapă verde
O farfurie comestibila din aluat de pâine, rețeta postata anterior pe site

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

01h:10min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Unele gusturi din trecut îți rămân în memorie pentru totdeauna... așa și gustul "ait" sau usturoiat al ciorbei pe care o gatea bunica în copilăria mea. Acum e în etate , are aproape 90 de ani și nu mai ține minte rețeta originală, însă eu nu am uitat-o și am încercat s-o reproduc.
Pentru început, curatam legumele, tăiem carnea cubulete și o punem la fiert în apă cu puțină sare , foile de dafin, ceapa , cca. 40 de minute.
Legumele le dăm pe razatoare, usturoiul îl pisam, verdeturile le tocam mărunt.
Le adăugăm peste carne, cu excepția usturoiului, al condimentelor și al ierburilor. Le fierbem 20 de minute.
Facem un sos gros ( rantas) cu untura, făina, lapte, kefir, ierburi, usturoi, condimente, sare, piper, iar după ce fierbe puțin, îl adăugăm în ciorbă, mai dăm 2, 3 clocote, punem la final orezul și puțin tarhon în oțet.
O servim cu ceapă verde, smantana, ardei iuți, într-o farfurie comestibila pe care am copt-o anterior și a cărei rețetă am mai postat-o pe același site.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba aita a bunicii" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba aita a bunicii