Bors Rosu cu Sfecla

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600gr de sfecla rosie
  • 400 gr de cartofi
  • 2cepe
  • 2 ardei grasi
  • un morcov
  • o telina mica
  • ulei 75 ml
  • sare bors de casa
  • 1 litru
  • leustean

Mod de preparare

Curatam sfecla rosie de coaja, o spalam dupa care impartim cantitatea de sfecla in doua, jumatate o taiem cubulete mici iar cealalta jumatate o dam prin razatoarea fina si o punem separat.
Curatam cartofii si ii spalam, ii taiem in doua in patru, depinde de marime si i aruncam in vasul pentru ciorba, Punem si cuburile de sfecla rosie.

Mergem mai departe si curatam restul legumelor le taiem pe fiecare in parte si le aruncam peste cartofi. Venim cu uleiul si fugarim in vas toate legumele pana ce lucesc de sanatate.
4 litri de apa fierbinte peste legume si lasate la fiert timp de o jumate de ora.

Acrim cu borsul de casa dupa cuviinta fiecaruia si saram totodata si mai zabovim 10 min pe langa vas.
Cu 2 min inainte de a da bursul deoparte venim cu sfecla data prin razatoarea fina si o punem in vasul cu fiertura, dar nu mai mult de 2 min deoarece se va decolora sfecla adaugata.
Ca ciorba si calda si rece cu o cana de smantana alaturi si doi trei ardei iuti care sa duhneasca a iuteala

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici