Bors Rosu cu Sfecla

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600gr de sfecla rosie
  • 400 gr de cartofi
  • 2cepe
  • 2 ardei grasi
  • un morcov
  • o telina mica
  • ulei 75 ml
  • sare bors de casa
  • 1 litru
  • leustean

Mod de preparare

Curatam sfecla rosie de coaja, o spalam dupa care impartim cantitatea de sfecla in doua, jumatate o taiem cubulete mici iar cealalta jumatate o dam prin razatoarea fina si o punem separat.
Curatam cartofii si ii spalam, ii taiem in doua in patru, depinde de marime si i aruncam in vasul pentru ciorba, Punem si cuburile de sfecla rosie.

Mergem mai departe si curatam restul legumelor le taiem pe fiecare in parte si le aruncam peste cartofi. Venim cu uleiul si fugarim in vas toate legumele pana ce lucesc de sanatate.
4 litri de apa fierbinte peste legume si lasate la fiert timp de o jumate de ora.

Acrim cu borsul de casa dupa cuviinta fiecaruia si saram totodata si mai zabovim 10 min pe langa vas.
Cu 2 min inainte de a da bursul deoparte venim cu sfecla data prin razatoarea fina si o punem in vasul cu fiertura, dar nu mai mult de 2 min deoarece se va decolora sfecla adaugata.
Ca ciorba si calda si rece cu o cana de smantana alaturi si doi trei ardei iuti care sa duhneasca a iuteala

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Ciorba taraneasca de porc
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de porc

Scriind reteta, mi-am dat seama ca nu am facut poze la carne si nici nu prea se vede prin farfurie, dar trebuie sa ma credeti...

Ciorba taraneasca de porc
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!