Bors de sfecla rosie

Postat pe: 02-12-2017
(0)

Ingrediente

4 sfecle mici rosii
1 kg cartofi
2 cepe
3 linguri ulei
3 linguri bulion de gogosari
400 ml suc de rosii
500 gr rosii
mix de gogosari-rosii,galbeni,verzi
2 morcovi
condimente cu gust de legume
sare dupa gust
bors acru, dupa gust si preferinta
1 legatura de patrunjel
1 legatura de leustean

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

10 portii

Se curata ceapa si se pune la prajit in oala in care se va face borsul. Cand ceapa este patrunsa bine, se adauga cartofii curatati si taiati cuburi, mixul de gogosari, tocati marunt, morcovii tocati marunt, condimente, doua sfecle rosii mici tocate marunt si se fierbe totul la foc potrivit.
Intr-o oala separat se pune bors acru si celelalte doua sfecle rosii curatate si taiate felii, care se fierb pana cand sfecla se patrunde, dupa care se opreste focul. Acest secret face ca borsul sa capete o culoare foarte rosie si foarte atragatoare.
Cand legumele sunt fierte, se adauga rosiile taiate cuburi si se lasa sa se fiarba bine, apoi se adauga bulionul de gogosari, sucul de rosii, borsul acru ce a fost fiert cu sfecla, dar nu si sfecla, sare dupa gust, se mai trag cateva clocote si se opreste focul. Se presara cateva fire de leustean si patrunjel verde tocat marunt.

Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Bors de sfecla rosie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bors de sfecla rosie