Bors de sfecla rosie

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Bors de sfecla rosie

Ingrediente

  • 4 sfecle mici rosii
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri bulion de gogosari
  • 400 ml suc de rosii
  • 500 gr rosii
  • mix de gogosari-rosii,galbeni,verzi
  • 2 morcovi
  • condimente cu gust de legume
  • sare dupa gust
  • bors acru, dupa gust si preferinta
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de leustean

Mod de preparare

Se curata ceapa si se pune la prajit in oala in care se va face borsul. Cand ceapa este patrunsa bine, se adauga cartofii curatati si taiati cuburi, mixul de gogosari, tocati marunt, morcovii tocati marunt, condimente, doua sfecle rosii mici tocate marunt si se fierbe totul la foc potrivit.
Intr-o oala separat se pune bors acru si celelalte doua sfecle rosii curatate si taiate felii, care se fierb pana cand sfecla se patrunde, dupa care se opreste focul. Acest secret face ca borsul sa capete o culoare foarte rosie si foarte atragatoare.
Cand legumele sunt fierte, se adauga rosiile taiate cuburi si se lasa sa se fiarba bine, apoi se adauga bulionul de gogosari, sucul de rosii, borsul acru ce a fost fiert cu sfecla, dar nu si sfecla, sare dupa gust, se mai trag cateva clocote si se opreste focul. Se presara cateva fire de leustean si patrunjel verde tocat marunt.

Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Aripioare dulci-picante cu cartofi la cuptor
Bucataras.RO

Aripioare dulci-picante cu cartofi la cuptor

Din seria "Doua portii la 20 lei", va propun urmatoarea reteta (chiar mai putin de 20 lei :)) Delicioasa si super...

Aripioare dulci-picante cu cartofi la cuptor
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia