Tort aperitiv cu crema de branza, somon si ciuperci

Portii
12
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tort aperitiv cu crema de branza, somon si ciuperci

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 gr faina
  • 100 gr masline negre tocate marunt
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita rozmarin pudra
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 20 gr drojdie
  • 150 ml apa calduta
  • Crema de branza:
  • 300 gr branza dulce
  • 300 gr branza feta
  • 3 linguri smanatana
  • 300 gr ciuperci proaspete(fierte)
  • 100 gr somon afumat
  • 1/2ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 10 gr gelatina
  • 1 lingura marar verde tocat
  • 200 gr sunca feliata
  • 150 gr salam uscat de trei feluri diferite

Mod de preparare

Ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca bine.

Framantam aluatul si-l lasam la crescut 45 min, dupa care-l punem intr-o forma rotunda (20 cm diametru) si-l mai lasam sa cresaca iar 30 min, si apoi il dam la cuptor, la foc mediu. Cand este copt, il scoatem din forma si-l lasam sa se raceasca.
Crema de branza:
Amestecam cele doua feluri de branza si smantana, pana cand se omogenizeaza. Oprim din acesta crema, 5-6 linguri, iar la restul, adaugam ciupercile care au fost fierte tocate marunt, ardeii tocati marunt, somonul taiat marunt si mararul tocat. Hidratam gelatina in 2-3 linguri de apa, apoi o topim si apoi, o amestecam la compozitia de branza, doar inainte de a folosi crema, nu mai devreme.
Blatul se taie in trei felii. Asezam prima foaie pe platou, punem jumatate din compozitia de branza, peste care asezam felii de sunca presata. Repetam operatia si peste al doilea blat. Pe deasupra, acoperim cu crema de branza pe care am pus-o deoparte mai devreme.
Am decorat apoi, cu felii de salam uscat, felii de rosie si castravete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute