Intr-o o oala se pune 1 parte orez si 2 parti apa si se fierbe respectand tehnica fierberii orezului.
Cat timp fierbe orezul vom pregati un otet de orez care il vom amesteca apoi cu orezul fiert. Acest otet de orez se pregateste astfel: intr-o cratita se pune la fiert 50 ml de otet cu o lingurita de sare si o lingura mare de zahar. Se fierbe amestecand cu grija pana devine un sos.
Orezul fiert si amestecat cu otetul de orez se intinde pe un covoras de bambus (daca nu aveti puteti folosi folie de aluminiu) ce a fost presarat mai intai cu marar verde tocat marunt.
Dupa ce am intins orezul vom aseza legumele dupa preferinta, iar apoi vom rula cu grija.
Odata facut orezul cu legumele sul, se taie rondele cu ajutorul unui cutit foarte ascutit si umezit in apa.
Se aseaza pe platou si se serveste cu sos de soia.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii