Se amesteca bine faina cu sarea si apa si se framinta un aluat elastic. Se pune o oala / cratita pe foc asa fara nimic in ea numai sa se incalzesca. Cind e calda se aseaza cu fundul in sus ( ca o cupola ) peste coca . Si se acopera cu un prosop e bucatarie sa stea calda..
Dupa 30 min -1 ora am impartit coca in 4 si am intins cu sucitorul 4 foi subtiri "sa poti citi ziarul prin ele " asa zica bunica mea ... evident m-am folosit de faina cu care am pudrat masa si sucitorul ca sa nu se lipeasca foaia.
Separat am ras 2 dovlecei pe razatoarea mai mare, am pus sare , piper si nucsoara praf cit un virf de cutit si 1 lingura de faina , am amestecat bine .
Am uns cu pensula inmuiata in ulei fiecare foaie de strudel, am intins dovlecelul ras lasind o margine de 2 cm de foaie fara umplutura si l-am rulat ca pe clatite si le-am facut cu virful cutitului citeva crestaturi , mergea si cu foarfeca de bucatarie din loc in loc ca sa iasa aburul ... Am asezat sulurile de strudel pe tava cu hirtie de copt si am uns fiecare strudel cu ulei . La cuptor la foc maricel pina cind au evenit aurii ...
pt cine nu vrea sa faca foaia .. recomand foaia de placinta ( ca aia greceasca , turceasca , bulgareasca, romaneasca de la "piine", sau phylo .. cum ii mai zice pe aici ) si daca vreti sa puneti mai multe straturi de foaie ( nu mai mult de 3 ... pt un strudel ) nu uitati sa ungeti foile intre ele cu ulei ...
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaUn preparat extraordinar de gustos!
Somon cu sos aioli in pergamentMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii