Se amesteca bine faina cu sarea si apa si se framinta un aluat elastic. Se pune o oala / cratita pe foc asa fara nimic in ea numai sa se incalzesca. Cind e calda se aseaza cu fundul in sus ( ca o cupola ) peste coca . Si se acopera cu un prosop e bucatarie sa stea calda..
Dupa 30 min -1 ora am impartit coca in 4 si am intins cu sucitorul 4 foi subtiri "sa poti citi ziarul prin ele " asa zica bunica mea ... evident m-am folosit de faina cu care am pudrat masa si sucitorul ca sa nu se lipeasca foaia.
Separat am ras 2 dovlecei pe razatoarea mai mare, am pus sare , piper si nucsoara praf cit un virf de cutit si 1 lingura de faina , am amestecat bine .
Am uns cu pensula inmuiata in ulei fiecare foaie de strudel, am intins dovlecelul ras lasind o margine de 2 cm de foaie fara umplutura si l-am rulat ca pe clatite si le-am facut cu virful cutitului citeva crestaturi , mergea si cu foarfeca de bucatarie din loc in loc ca sa iasa aburul ... Am asezat sulurile de strudel pe tava cu hirtie de copt si am uns fiecare strudel cu ulei . La cuptor la foc maricel pina cind au evenit aurii ...
pt cine nu vrea sa faca foaia .. recomand foaia de placinta ( ca aia greceasca , turceasca , bulgareasca, romaneasca de la "piine", sau phylo .. cum ii mai zice pe aici ) si daca vreti sa puneti mai multe straturi de foaie ( nu mai mult de 3 ... pt un strudel ) nu uitati sa ungeti foile intre ele cu ulei ...
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaChirostele sunt o delicatesa culinara care se regaseste in bucatariile multor culturi din intreaga lume, fie sub forma de...
Chiroste-aperitiv si desertEste o mancarica cu sos, gen tocanita, la care am folosit cateva coaste de vitel tanar si spaghetti proaspete cu ou. O...
Spaghetti cu sos si coaste de vitelDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii