Se pune fasolea intr-o strecuratoare si se spala daca e nevoie.
Eu am lasat-o peste noapte in apa rece, am fiert-o in doua ape si am mai lasat-o pe aragaz pana cand boabele au fost bine fierte. - n-am avut conserve, ci o punga la congelator.
Se curata ceapa, se taie marunt si se adauga la fasole. Eu am avut ceapa rosie; -)
Se curata usturoiul si se toaca.
Se amesteca usturoiul cu otet, suc de lamaie, sare si piper. Eu am pus si o lingura de otet balsamic, dar mai bine nu puneam. . .
Se adauga uleiul si se amesteca bine.
Se toarna amestecul peste fasole si se lasa sa se patrunda cca o ora.
Se spala rosiile, se taie felii si se aranjeaza pe fiecare farfurie. Se adauga salata. Se pun maslinele. Se orneaza cu frunze de busuioc.
Eu am avut frunze de busuioc la congelator, nu proaspete, de aceea sunt cam "sifonate"...
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii