Rulouri cu dovlecei vinete ciuperci si mozzarella

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Rulouri cu dovlecei vinete ciuperci si mozzarella

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei mai grosi
  • 1 kg vinete
  • 200 g ciuperci
  • 150 g mozzarella
  • 200 g smantana fermentata
  • 50 ml ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 crenguta de busuioc
  • sare
  • piper
  • SOS:
  • 20 ml otet balsamic
  • 1 lingurita mustar picant

Mod de preparare

Dovlecelul spalat, sters cu prosop de hartie, feliat subtire pe lung, se pensuleaza cu putin ulei, sare si piper, apoi se lasa pe o farfurie.
Vanata spalata, uscata cu prosop de hartie, la fel se pensuleaza cu ulei fiecare, se pudreaza cu sare si piper, apoi se lasa deoparte pe farfurie.
Dupa 15min, se incalzeste grill-ul, se rumenesc legumele pe ambele parti, apoi se scot separat pe un platou.
Ciupercile curatate si spalate, taiate marunt, se pun intr-un vas pe foc cu putina apa, dupa ce a scazut apa si sunt fierte, se adauga smantana, se condimenteaza, se lasa putin pe foc sa se ingroase, apoi se da vasul deoparte.
Pe un tocator, se pun doua felii de dovlecel, una langa alta, pe fiecare putin usturoi pisat foarte bine, cate o frunza de busuioc, deasupra o rondea de vanata, o lingurita de ciuperci, un baton mic de mozzarella, se ruleaza, se inteapa dintr-un capat in altul cu scobitori sa nu se desfaca, se pun rulourile intr-un vas termorezistent si la cuptor vor sta 10 min.
Se servesc pe farfurie, cu sos alaturi intr-un bol.
Pentru sos se amesteca cele doua ingrediente, iar daca este prea gros, se poate adauga otet sau apa.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Rosii umplute de post
Bucataras.RO

Rosii umplute de post

Intr-o zi mirosea atat de frumos la cumnata mea in bucatarie a rosii umplute asa ca am rugat-o sa imi dea reteta. Eu am mai...

Rosii umplute de post
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia