Rulouri cu dovlecei vinete ciuperci si mozzarella

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Rulouri cu dovlecei vinete ciuperci si mozzarella

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei mai grosi
  • 1 kg vinete
  • 200 g ciuperci
  • 150 g mozzarella
  • 200 g smantana fermentata
  • 50 ml ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 crenguta de busuioc
  • sare
  • piper
  • SOS:
  • 20 ml otet balsamic
  • 1 lingurita mustar picant

Mod de preparare

Dovlecelul spalat, sters cu prosop de hartie, feliat subtire pe lung, se pensuleaza cu putin ulei, sare si piper, apoi se lasa pe o farfurie.
Vanata spalata, uscata cu prosop de hartie, la fel se pensuleaza cu ulei fiecare, se pudreaza cu sare si piper, apoi se lasa deoparte pe farfurie.
Dupa 15min, se incalzeste grill-ul, se rumenesc legumele pe ambele parti, apoi se scot separat pe un platou.
Ciupercile curatate si spalate, taiate marunt, se pun intr-un vas pe foc cu putina apa, dupa ce a scazut apa si sunt fierte, se adauga smantana, se condimenteaza, se lasa putin pe foc sa se ingroase, apoi se da vasul deoparte.
Pe un tocator, se pun doua felii de dovlecel, una langa alta, pe fiecare putin usturoi pisat foarte bine, cate o frunza de busuioc, deasupra o rondea de vanata, o lingurita de ciuperci, un baton mic de mozzarella, se ruleaza, se inteapa dintr-un capat in altul cu scobitori sa nu se desfaca, se pun rulourile intr-un vas termorezistent si la cuptor vor sta 10 min.
Se servesc pe farfurie, cu sos alaturi intr-un bol.
Pentru sos se amesteca cele doua ingrediente, iar daca este prea gros, se poate adauga otet sau apa.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie