Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Portii
4
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Ingrediente

  • 1 vanata mare si groasa in circumferinta
  • 250 g mazare congelata sau prefiarta
  • 150 g tofu cu masline
  • 1 ceapa mica
  • 1 cescuta de linte rosie
  • 1 lingurita legume deshidratate, fara sare
  • 1 lingurita de amestec de condimente
  • sare
  • ulei de masline
  • un ardei kapia copt
  • 4 oua de prepelita

Mod de preparare

Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati, groase de 3-4 cm care apoi se scobesc cu o lingura, lasand peretele lateral si fundul gros de 1-2 cm. Aceste rondele se stropesc cu ulei de masline si un praf de sare si apoi se dau la cuptor sa se coaca cca. 20 de minute.
Intre timp, calim ceapa taiata marunt impreuna cu miezul maruntit, scobit din vanata. Lintea se spala si se fierbe 10 minute, apoi se scurge bine si se adauga in amestecul care este la calit, (oprim o lingura pentru decor), se adauga si mazarea si cca 100 ml apa. Se condimenteaza si se sareaza dupa gust, adaugam si legumele deshidratate, apoi acoperim cu un capac pana scade bine.
Cu acest amestec umplem rondelele coapate de vinete, asezam feliute de tofu cu masline pe margine, in mijloc spargem cate un ou de prepelita si, pentru culoare si savoare, taiem cubulete mici din fasii de ardei kapia copt, presaram din lintea oprite, pe margini si dam din nou la cuptor pana se incheaga oul de prepelita. Sunt delicioase dupa ce se racoresc un pic.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
Omleta cu ciuperci si somon afumat in sos de hrean
Bucataras.RO

Omleta cu ciuperci si somon afumat in sos de hrean

Pentru un pranz excelent!

Omleta cu ciuperci si somon afumat in sos de hrean
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin