Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Portii
4
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Ingrediente

  • 1 vanata mare si groasa in circumferinta
  • 250 g mazare congelata sau prefiarta
  • 150 g tofu cu masline
  • 1 ceapa mica
  • 1 cescuta de linte rosie
  • 1 lingurita legume deshidratate, fara sare
  • 1 lingurita de amestec de condimente
  • sare
  • ulei de masline
  • un ardei kapia copt
  • 4 oua de prepelita

Mod de preparare

Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati, groase de 3-4 cm care apoi se scobesc cu o lingura, lasand peretele lateral si fundul gros de 1-2 cm. Aceste rondele se stropesc cu ulei de masline si un praf de sare si apoi se dau la cuptor sa se coaca cca. 20 de minute.
Intre timp, calim ceapa taiata marunt impreuna cu miezul maruntit, scobit din vanata. Lintea se spala si se fierbe 10 minute, apoi se scurge bine si se adauga in amestecul care este la calit, (oprim o lingura pentru decor), se adauga si mazarea si cca 100 ml apa. Se condimenteaza si se sareaza dupa gust, adaugam si legumele deshidratate, apoi acoperim cu un capac pana scade bine.
Cu acest amestec umplem rondelele coapate de vinete, asezam feliute de tofu cu masline pe margine, in mijloc spargem cate un ou de prepelita si, pentru culoare si savoare, taiem cubulete mici din fasii de ardei kapia copt, presaram din lintea oprite, pe margini si dam din nou la cuptor pana se incheaga oul de prepelita. Sunt delicioase dupa ce se racoresc un pic.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Prajitura rasturnata cu prune (Reteta Video)
Bucataras.RO

Prajitura rasturnata cu prune (Reteta Video)

Prajitura rasturnata cu prune este reteta bunicii, cu parfum de vara, de tara, de bun si simplu. Este o reteta de prajitura...

Prajitura rasturnata cu prune (Reteta Video)
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala