Pulpa de Vita Marinata Acasa, Cel Mai Bun Carpacio

Complexitate
redusa
Pulpa de Vita Marinata Acasa, Cel Mai Bun Carpacio

Ingrediente

  • Otet alb
  • Sare
  • Zahar
  • Boabe de mustar
  • Boabe de piper
  • Frunze de dafin
  • Catei de usturoi (necuratiti, striviti doar cu latul unui cutit)
  • All spice (cine are - eu l-am facut in casa mirosind cu atentie componentele originalului - chimen, coriandru, ghimbir, cuisoare, scortisoara, lemon grass si piper alb, rasnite)

Mod de preparare

Carpacio, se numeste asa, generic, orice carne, leguma sau fructa taiata f. subtire.

Dar vita, in special, este mai sanatoasa (dintre carnuri, vreau sa zic) pt ca grasimea ei nu este egal raspandita printre fibre (ca a porcului de ex.) ci marginalizata in primul rand de catre rumegatoarea cu ochi blanzi, si, de noi in al doilea rand, prin fasonare.

Se poate marina orice parte a vitei: in primul rand muschiul, apoi muschiul fals, antricotul, vrabioara si in final, pulpa.

Iata cum procedam: fasonam bucata de carne; indepartam pielite si grasimi nedorite, croim forma pe care-o dorim ca produs finit in farfurie, lasam la scurs sangele, dar numai pana cand preparam marinata (din motive practice, inainte de-a scurge carnea, o pun in vasul unde o voi marina, pt a vedea cat de multa marinata sa fac; scot carnea, ramane apa si-o masor din ochi: cata apa ramane dupa ce scot carnea atata marinata trebuie sa fac).

Toate aceste mirodenii le dizolvam in atata otet cat sa acopere carnea pe trei sferturi. Inchidem vasul etans si uitam de el in frigider, de la 3 zile pana la o saptamana si mai mult (o data pe zi intoarcem carnea pe partea cealalta, sa simta si ea miroaznele)

Dupa cel putin 3 zile, e buna de scos si de consumat. Sunt felurite moduri in care putem sa ne purtam cu bunatatea asta:

1. Sa o consumam cruda, taiata felii f. f. f. subtiri (daca vrem cu tot dinadinsul sa tindem catre perfectiunea carpacio-ului, o tinem peste noapte la congelator si feliile sunt intr-adevar transparente - asa fac eu)

2. Se poate usca sau afuma (daca avem conditiile necesare - un pod bine aerisit sau o afumatoare in apropiere) Daca sunt printre voi norocoase si au un pod pe la bunici sau "la tzara", inainte de-a atarna somoiogul de carne, tavaliti-l bine prin mirodeniiile care va plac cel mai tare - dar sa nu lipseasca cimbrul: este cel mai bun prieten al carnii de vita!

3. Se poate fierbe (3 parti apa, o parte marinata in care a zacut) Dar e pacat de ea...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Jeleu (peltea) de mere
Bucataras.RO

Jeleu (peltea) de mere

Retete de suflet

Jeleu (peltea) de mere
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola