Pulpa de Vita Marinata Acasa, Cel Mai Bun Carpacio

Complexitate
redusa
Pulpa de Vita Marinata Acasa, Cel Mai Bun Carpacio

Ingrediente

  • Otet alb
  • Sare
  • Zahar
  • Boabe de mustar
  • Boabe de piper
  • Frunze de dafin
  • Catei de usturoi (necuratiti, striviti doar cu latul unui cutit)
  • All spice (cine are - eu l-am facut in casa mirosind cu atentie componentele originalului - chimen, coriandru, ghimbir, cuisoare, scortisoara, lemon grass si piper alb, rasnite)

Mod de preparare

Carpacio, se numeste asa, generic, orice carne, leguma sau fructa taiata f. subtire.

Dar vita, in special, este mai sanatoasa (dintre carnuri, vreau sa zic) pt ca grasimea ei nu este egal raspandita printre fibre (ca a porcului de ex.) ci marginalizata in primul rand de catre rumegatoarea cu ochi blanzi, si, de noi in al doilea rand, prin fasonare.

Se poate marina orice parte a vitei: in primul rand muschiul, apoi muschiul fals, antricotul, vrabioara si in final, pulpa.

Iata cum procedam: fasonam bucata de carne; indepartam pielite si grasimi nedorite, croim forma pe care-o dorim ca produs finit in farfurie, lasam la scurs sangele, dar numai pana cand preparam marinata (din motive practice, inainte de-a scurge carnea, o pun in vasul unde o voi marina, pt a vedea cat de multa marinata sa fac; scot carnea, ramane apa si-o masor din ochi: cata apa ramane dupa ce scot carnea atata marinata trebuie sa fac).

Toate aceste mirodenii le dizolvam in atata otet cat sa acopere carnea pe trei sferturi. Inchidem vasul etans si uitam de el in frigider, de la 3 zile pana la o saptamana si mai mult (o data pe zi intoarcem carnea pe partea cealalta, sa simta si ea miroaznele)

Dupa cel putin 3 zile, e buna de scos si de consumat. Sunt felurite moduri in care putem sa ne purtam cu bunatatea asta:

1. Sa o consumam cruda, taiata felii f. f. f. subtiri (daca vrem cu tot dinadinsul sa tindem catre perfectiunea carpacio-ului, o tinem peste noapte la congelator si feliile sunt intr-adevar transparente - asa fac eu)

2. Se poate usca sau afuma (daca avem conditiile necesare - un pod bine aerisit sau o afumatoare in apropiere) Daca sunt printre voi norocoase si au un pod pe la bunici sau "la tzara", inainte de-a atarna somoiogul de carne, tavaliti-l bine prin mirodeniiile care va plac cel mai tare - dar sa nu lipseasca cimbrul: este cel mai bun prieten al carnii de vita!

3. Se poate fierbe (3 parti apa, o parte marinata in care a zacut) Dar e pacat de ea...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia