Pulpa de Vita Marinata Acasa, Cel Mai Bun Carpacio

Complexitate
redusa
Pulpa de Vita Marinata Acasa, Cel Mai Bun Carpacio

Ingrediente

  • Otet alb
  • Sare
  • Zahar
  • Boabe de mustar
  • Boabe de piper
  • Frunze de dafin
  • Catei de usturoi (necuratiti, striviti doar cu latul unui cutit)
  • All spice (cine are - eu l-am facut in casa mirosind cu atentie componentele originalului - chimen, coriandru, ghimbir, cuisoare, scortisoara, lemon grass si piper alb, rasnite)

Mod de preparare

Carpacio, se numeste asa, generic, orice carne, leguma sau fructa taiata f. subtire.

Dar vita, in special, este mai sanatoasa (dintre carnuri, vreau sa zic) pt ca grasimea ei nu este egal raspandita printre fibre (ca a porcului de ex.) ci marginalizata in primul rand de catre rumegatoarea cu ochi blanzi, si, de noi in al doilea rand, prin fasonare.

Se poate marina orice parte a vitei: in primul rand muschiul, apoi muschiul fals, antricotul, vrabioara si in final, pulpa.

Iata cum procedam: fasonam bucata de carne; indepartam pielite si grasimi nedorite, croim forma pe care-o dorim ca produs finit in farfurie, lasam la scurs sangele, dar numai pana cand preparam marinata (din motive practice, inainte de-a scurge carnea, o pun in vasul unde o voi marina, pt a vedea cat de multa marinata sa fac; scot carnea, ramane apa si-o masor din ochi: cata apa ramane dupa ce scot carnea atata marinata trebuie sa fac).

Toate aceste mirodenii le dizolvam in atata otet cat sa acopere carnea pe trei sferturi. Inchidem vasul etans si uitam de el in frigider, de la 3 zile pana la o saptamana si mai mult (o data pe zi intoarcem carnea pe partea cealalta, sa simta si ea miroaznele)

Dupa cel putin 3 zile, e buna de scos si de consumat. Sunt felurite moduri in care putem sa ne purtam cu bunatatea asta:

1. Sa o consumam cruda, taiata felii f. f. f. subtiri (daca vrem cu tot dinadinsul sa tindem catre perfectiunea carpacio-ului, o tinem peste noapte la congelator si feliile sunt intr-adevar transparente - asa fac eu)

2. Se poate usca sau afuma (daca avem conditiile necesare - un pod bine aerisit sau o afumatoare in apropiere) Daca sunt printre voi norocoase si au un pod pe la bunici sau "la tzara", inainte de-a atarna somoiogul de carne, tavaliti-l bine prin mirodeniiile care va plac cel mai tare - dar sa nu lipseasca cimbrul: este cel mai bun prieten al carnii de vita!

3. Se poate fierbe (3 parti apa, o parte marinata in care a zacut) Dar e pacat de ea...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
1
Conserve, muraturi

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Ajvar- Pasta de Ardei Iute
3
Sosuri

Ajvar- Pasta de Ardei Iute

Ajvar- Pasta de Ardei Iute
Placinta Armaneasca
4
Dulciuri

Placinta Armaneasca

Placinta Armaneasca
Remo
5
Dulciuri

Remo

Remo
Parteneri
Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi
Bucataras.RO

Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi

Stiţi,uneori se mai întâmplă şi „accidente” în bucătărie,doar că nu întotdeauna...

Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia