Ingrediente
● un muschiulet mic de porc (iepure) |
● 1 rodie potrivit de mare |
● 100 g branza Feta |
● 200 g mix de legume |
● 1 vanata mica |
● 1 lingurita de condimente uscate |
● 1 lingurita de legume deshidratate fara sare |
● 1 catel de usturoi |
● sare |
● 1 lingura de zahar |
● 1 lingurita de otet balsamic |
● 2 scobitori din bambus |
● ulei de masline |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min

GĂTIRE
35min

PORȚII
4 portii
Se taie capetele subtiri ale muschiuletului, apoi acoperit de o punga mica de celofan se bate cu ciocanul de snitele pana se subtiaza la cca 1,5 cm grosime, apoi cu lama unui cutit se face o taietura laterala, ca un portofel, fara a taia peretii muschiuletului, se stropeste cu un pic de ulei de masline in interior si exterior, se sareaza si condimenteaza, apoi se lasa cateva minute sa se intreptrunda aromele.
Vanata o spalam, ii indepartam cotorul si coaja, apoi o taiem in bastonase subtiri) indepartam samburii daca este nevoie) si taiem in cubulete mici.
Intre timp,intr-un strop de ulei de masline punem cubuletele de vanata pana incep sa se inmoaie si sa se farama, apoi amestecul mexican Gradena, saram, condimentam si adaugam un strop de apa, acoperim cu un capac si lasam sa scada sucul pana se inmoaie un pic legumele. Dam deoparte sa se racoreasca.
Deoparte intr-o tigaita caramelizam o lingura de zahar, cand zaharul se topeste si capata culoare aurie, adaugam o mana de fructe de rodie, amestecam continuu, adauga si otetul,apoi un strop de apa. Dam deoparte sa se raceasca.
In mixul de legume moi adaugam cubulete mici de branza Feta. Cu acest amestec umplem bine portofelul si il prindem la taietura cu 2 scobitori din bambus.
Punem portofelul intr-o tava mica si inalta, adaugam un strop de ulei de masline, presaram deasupra sare, condimente uscate si legumele deshidratate fara sare, catelul de usturoi feliat subtire si adauga o cescuta de apa clocotita. Acoperim cu folie de alumniu si dam 20 de minute la cuptor, apoi se indeparteaza folia si se mai lasa 10 minute sa se rumeneasca usor.
Scoatem portofelul rumenit din tavita si il lasam cca 5 minute inainte de a-l felia in felii subtiri de 1-1,5 cm. Se servesc stropite cu sosul dulce acrisor de rodie.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Portofele delicioase cu mix de legume, branza Feta si sos dulce acrisor de rodie" nu uita sa ii faci un review.
Vanata o spalam, ii indepartam cotorul si coaja, apoi o taiem in bastonase subtiri) indepartam samburii daca este nevoie) si taiem in cubulete mici.
Intre timp,intr-un strop de ulei de masline punem cubuletele de vanata pana incep sa se inmoaie si sa se farama, apoi amestecul mexican Gradena, saram, condimentam si adaugam un strop de apa, acoperim cu un capac si lasam sa scada sucul pana se inmoaie un pic legumele. Dam deoparte sa se racoreasca.
Deoparte intr-o tigaita caramelizam o lingura de zahar, cand zaharul se topeste si capata culoare aurie, adaugam o mana de fructe de rodie, amestecam continuu, adauga si otetul,apoi un strop de apa. Dam deoparte sa se raceasca.
In mixul de legume moi adaugam cubulete mici de branza Feta. Cu acest amestec umplem bine portofelul si il prindem la taietura cu 2 scobitori din bambus.
Punem portofelul intr-o tava mica si inalta, adaugam un strop de ulei de masline, presaram deasupra sare, condimente uscate si legumele deshidratate fara sare, catelul de usturoi feliat subtire si adauga o cescuta de apa clocotita. Acoperim cu folie de alumniu si dam 20 de minute la cuptor, apoi se indeparteaza folia si se mai lasa 10 minute sa se rumeneasca usor.
Scoatem portofelul rumenit din tavita si il lasam cca 5 minute inainte de a-l felia in felii subtiri de 1-1,5 cm. Se servesc stropite cu sosul dulce acrisor de rodie.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Portofele delicioase cu mix de legume, branza Feta si sos dulce acrisor de rodie" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Mancare de praz cu limba si masline
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Taci si-nghite
Placinte cu branza sarata
Tarta aperitiv cu rosii, feta si rucola
Mancare de conopida
Cele mai noi discutii de pe forum
-
slabit, slabit si iar slabit
Cure de slabire / Autor: ramonici
-
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Usor de gatit / Autor: panacris
-
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Retete preferate / Autor: panacris
-
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Mancare de praz cu limba si masline
Usor de gatit / Autor: madi_marin