Portofele delicioase cu mix de legume, branza Feta si sos dulce acrisor de rodie

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Portofele delicioase cu mix de legume, branza Feta si sos dulce acrisor de rodie

Ingrediente

  • un muschiulet mic de porc (iepure)
  • 1 rodie potrivit de mare
  • 100 g branza Feta
  • 200 g mix de legume
  • 1 vanata mica
  • 1 lingurita de condimente uscate
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de otet balsamic
  • 2 scobitori din bambus
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se taie capetele subtiri ale muschiuletului, apoi acoperit de o punga mica de celofan se bate cu ciocanul de snitele pana se subtiaza la cca 1,5 cm grosime, apoi cu lama unui cutit se face o taietura laterala, ca un portofel, fara a taia peretii muschiuletului, se stropeste cu un pic de ulei de masline in interior si exterior, se sareaza si condimenteaza, apoi se lasa cateva minute sa se intreptrunda aromele.
Vanata o spalam, ii indepartam cotorul si coaja, apoi o taiem in bastonase subtiri) indepartam samburii daca este nevoie) si taiem in cubulete mici.
Intre timp,intr-un strop de ulei de masline punem cubuletele de vanata pana incep sa se inmoaie si sa se farama, apoi amestecul mexican Gradena, saram, condimentam si adaugam un strop de apa, acoperim cu un capac si lasam sa scada sucul pana se inmoaie un pic legumele. Dam deoparte sa se racoreasca.
Deoparte intr-o tigaita caramelizam o lingura de zahar, cand zaharul se topeste si capata culoare aurie, adaugam o mana de fructe de rodie, amestecam continuu, adauga si otetul,apoi un strop de apa. Dam deoparte sa se raceasca.
In mixul de legume moi adaugam cubulete mici de branza Feta. Cu acest amestec umplem bine portofelul si il prindem la taietura cu 2 scobitori din bambus.
Punem portofelul intr-o tava mica si inalta, adaugam un strop de ulei de masline, presaram deasupra sare, condimente uscate si legumele deshidratate fara sare, catelul de usturoi feliat subtire si adauga o cescuta de apa clocotita. Acoperim cu folie de alumniu si dam 20 de minute la cuptor, apoi se indeparteaza folia si se mai lasa 10 minute sa se rumeneasca usor.
Scoatem portofelul rumenit din tavita si il lasam cca 5 minute inainte de a-l felia in felii subtiri de 1-1,5 cm. Se servesc stropite cu sosul dulce acrisor de rodie.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Sos (dip) de Usturoi
4
Garnituri

Sos (dip) de Usturoi

Sos (dip) de Usturoi
Parteneri
Chifle cu lapte batut si parmezan
Bucataras.RO

Chifle cu lapte batut si parmezan

Ce faci cand ai pofta de niste chifle pufoase si coaja crocanta? Te apuci de framantat! In ultima perioada am tot facut paine...

Chifle cu lapte batut si parmezan
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce