Portofele delicioase cu mix de legume, branza Feta si sos dulce acrisor de rodie

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Portofele delicioase cu mix de legume, branza Feta si sos dulce acrisor de rodie

Ingrediente

  • un muschiulet mic de porc (iepure)
  • 1 rodie potrivit de mare
  • 100 g branza Feta
  • 200 g mix de legume
  • 1 vanata mica
  • 1 lingurita de condimente uscate
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de otet balsamic
  • 2 scobitori din bambus
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se taie capetele subtiri ale muschiuletului, apoi acoperit de o punga mica de celofan se bate cu ciocanul de snitele pana se subtiaza la cca 1,5 cm grosime, apoi cu lama unui cutit se face o taietura laterala, ca un portofel, fara a taia peretii muschiuletului, se stropeste cu un pic de ulei de masline in interior si exterior, se sareaza si condimenteaza, apoi se lasa cateva minute sa se intreptrunda aromele.
Vanata o spalam, ii indepartam cotorul si coaja, apoi o taiem in bastonase subtiri) indepartam samburii daca este nevoie) si taiem in cubulete mici.
Intre timp,intr-un strop de ulei de masline punem cubuletele de vanata pana incep sa se inmoaie si sa se farama, apoi amestecul mexican Gradena, saram, condimentam si adaugam un strop de apa, acoperim cu un capac si lasam sa scada sucul pana se inmoaie un pic legumele. Dam deoparte sa se racoreasca.
Deoparte intr-o tigaita caramelizam o lingura de zahar, cand zaharul se topeste si capata culoare aurie, adaugam o mana de fructe de rodie, amestecam continuu, adauga si otetul,apoi un strop de apa. Dam deoparte sa se raceasca.
In mixul de legume moi adaugam cubulete mici de branza Feta. Cu acest amestec umplem bine portofelul si il prindem la taietura cu 2 scobitori din bambus.
Punem portofelul intr-o tava mica si inalta, adaugam un strop de ulei de masline, presaram deasupra sare, condimente uscate si legumele deshidratate fara sare, catelul de usturoi feliat subtire si adauga o cescuta de apa clocotita. Acoperim cu folie de alumniu si dam 20 de minute la cuptor, apoi se indeparteaza folia si se mai lasa 10 minute sa se rumeneasca usor.
Scoatem portofelul rumenit din tavita si il lasam cca 5 minute inainte de a-l felia in felii subtiri de 1-1,5 cm. Se servesc stropite cu sosul dulce acrisor de rodie.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cu Crema De Ness
1
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
2
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Cornulete cu Nuca II
3
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Prajitura Valurile Dunarii
4
Dulciuri

Prajitura Valurile Dunarii

Prajitura Valurile Dunarii
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Prajitura cu zmeura si frisca
Bucataras.RO

Prajitura cu zmeura si frisca

Un dulce aromat si usor de preparat, cam asa este prajitura asta! Nu o aveam in plan, insa cum primul desert l-am ratat putin...

Prajitura cu zmeura si frisca
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Mancare de stevie
Gustos.RO

Mancare de stevie

Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.

Mancare de stevie