Placinta cu ceapa

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
75 minute
Complexitate
medie
Placinta cu ceapa

Ingrediente

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • aproximativ 300 g faina alba de grau
  • 2-3 linguri cu ulei de masline
  • 15-20 g drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • sare si rozmarin dupa gust
  • o lingurita cu zahar
  • Pentru compozitie ne sunt necesare:
  • 300 g cas proaspat de vaci
  • 200 g cas sarat (framantat)
  • o legatura de ceapa verde
  • 200 ml smantana grasa
  • un dovlecel mic
  • 2 oua mari
  • 1 lingura cu unt pentru uns tava
  • un ou si 50 g iaurt pentru uns placinta

Mod de preparare

Intr-un bol micut, adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite, pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi. Intr-un vas separat, cernem faina, adaugam sarea si rozmarinul, drojdia dospita si mai apoi, putin cate putin, apa calduta. Amestecam toate ingredientele si framantam aluatul, adaugand, treptat, uleiul. Acoperim vasul cu un servet curat si il pastram la cald pana ce isi dubleaza volumul.
Faramitam casul framantat si il trecem prin razatoare pe cel proaspat, adaugam ceapa si dovlecelul tocate marunt, cele 2 oua si smantana. Amestecam toate ingredientele pana la omogenizarea completa.
Din aluatul crescut, intindem o foaie uniforma, nu foarte groasa. O asezam intr-un vas de copt, uns in prealabil cu putin unt, adaugam compozitia si asezam surplusul foii de placinta parte peste parte. Ungem deasupra cu amestecul din ou si iaurt.
Coacem placinta la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos. O lasam sa se raceasca treptat in vas.
Se serveste rece, cu pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Pasca cu aluat de cozonac
2
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Prajitura cu visine si nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Parteneri
Mamaliga cu branza greceasca si parmezan la cuptor
Bucataras.RO

Mamaliga cu branza greceasca si parmezan la cuptor

O nebunie, tare buna!

Mamaliga cu branza greceasca si parmezan la cuptor
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!