Pizza cu ansoa si ceapa caramelizata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pizza cu ansoa si ceapa caramelizata

Ingrediente

  • 350 gr faina(eu am pus jumate-jumate faina alba si faina integrala)
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 1 pliculet de drojdie uscata (7g)
  • 3 linguri apa calda
  • 1 lingurita zahar
  • Toppinguri:
  • ceapa caramelizata
  • mozzarella
  • ansoa (16 fileuri)
  • capere
  • busuioc proaspat

Mod de preparare

Am pus drojdia cu zaharul si apa calda si am facut o maia pe care am lasat-o sa se umfle. Am pus faina cernuta prin sita intr-un castron, am facut o gaura in mijloc si ma turnat maiaua, uleiul si laptele. Am framantat coca si am mai adaugat vreo doua linguri de lapte ca mi s-a parut cam tare.
Am pus coca intr-un vas uns cu ulei si am acoperit cu un servet si am lasat-o pana s-a dublat.

Ceapa caramelizata:
2 cepe rosii taiate julliene (solzisori) se pun la calit in ulei. Cand sunt translucente se adauga 2 linguri de zahar (de preferat din cel maro) si trei linguri de otet balsamic si se lasa sa scada lichidul si sa se evapore otetul, pana se caramelizeaza.
Se incalzeste cuptorul la 200C (425F)
Am mai framantat aluatul putin si l-am intins intr-o tava rotunda cu diametrul de 31 cm unsa cu ulei.
Am pus sosul de rosii pe blat (rosii tocate din conserva, calite un pic cu usturoi, ceapa si ierburi -oregano, cimbru si busuioc uscat), apoi ceapa caramelizata, mozarella, niste busuioc proaspat, capere si ansoa. Se pot adauga masline si orice alte toppinguri va plac.
Se coace la foc mare pana marginile de la coca sunt aurii si s-a topit branza de pe pizza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa