Piftie de Curcan

Complexitate
redusa
Piftie de Curcan

Ingrediente

  • Pentru 5 portii
  • pulpe de curcan
  • 2 buc
  • sare de mare
  • 2 mocovi
  • 1 patrunjel
  • un pastarnac
  • o ceapa alba cu coaja cu tot
  • o creasta de telina
  • 2 catei de usturoi
  • 10 boabe de piper verde sau alb
  • pentru gelatina supei
  • usturoi
  • 5 catei
  • sita, tifon
  • pahare, 5 buc

Mod de preparare

Piftia de pasare e destul de pretentioasa, de aceea am sa va zic cum o fac eu ca sa-mi iasa limpede.

Inainte de toate, pun bucatile de pasare in oala si le sarez bine, ca sa-si lase parte din sange pe fundul ei (de data asta pulpe de curcan) Dupa ce vad ca sangele s-a scurs suficient, scurg bine toata zeama aia cu sare, spal carnea si-o pun la fiert in apa rece cu sare. Focul tre sa fie binisor spre tare pana incepe sa dea primul clocot.

Acuuuuum, vine "minutul magic"... si anume: faceti focul mititel de tot, atat doar cat sa forfoteasca apa din jurul carnii - moment cand spuma incepe sa se inchege la suprafata si se poate lua in bucati (nu se imprastie peste tot, e compacta) Asadar, pana da in clocot si luati spuma, nu va miscati de langa oala, ooof.

Cand vedeti ca nu mai e urma de spuma, puneti o ceapa alba cu coaja cu tot, taiata in doua, doi catei de usturoi si piper verde sau alb.

Lasati la fiert vreo 2 ore, 2 ore si jumatate (fara capac) , pana carnea infloreste pe os, dar inca nu e desprinsa. In acest moment puneti legume ca pentru orice supa: morcovi, patrunjel, pastarnac si telina. Mai fierbeti impreuna cu legumele inca vreo 20 de minute, cand, carnea va fi de tot desprinsa de pe os (nu se destrama in supa dar abia se tine in pielitele ei).

Scoateti tot ce se afla in supa pe o farfurie, strecurati printr-un tifon zeama si dati-o la racit pana cand grasimea solidifica la suprafata. Luati aproape de voi un vas cu apa calda, inmuiati o lingura in ea si incepeti sa strangeti grasimea, inmuind din cand in cand lingura in apa calda.

Cand supa este degresata de tot, repuneti-o pe foc mic si cand e foarte calda (dar nu fiebinte de tot) aruncati in ea cat usturoi va vine la mana! Dar nu-l pasati ci il tocati din cutit, maruntel de tot - usturoiul pasat risca sa tulbure zama la care ati muncit din greu s-o mentineti limpede.

In timp ce usturoiul isi lasa duhoarea divina in supa (de-acum puteti pune capacul pe oala, ca sa nu pierdeti nimic din parfum ...), taiati cuburele carnea si legumele.

Daca vreti sa faceti portii individuale, luati pahare si faceti asa: puneti un strat subtire de supa in fiecare, lasati sa se inchege pe jumatate si infigeti in el primul ornament pe care vreti sa-l vedeti cand veti intoarce continutul cu fundu-n sus. Apoi alt strat de supa gelatinoasa si, carnea ... si asa mai departe, tot straturi straturi, ca sa arate gigea:)

La noi se mananca cu hrean si, ori plus, sfecla. In regat se mananca cu mustar, prin alte parti cu ceapa rosie in otet. Fiecare cu bordeiul sau... .

Pofta sa fie, ca bordeie... .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
4
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Salata de castraveti
Bucataras.RO

Salata de castraveti

Salata de castraveti
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura