Se pun ciupercile uscate la inmuiat in apa pana se rehidrateaza complet - devin mai moi dupa care se toaca.
Se spala lintea si se pune la fiert cu morcovul feliat, ceapa tocata, 4 catei de usturoi si ciupercile scurse de lichid. Lichidul se pastreaza separat.. In cazul in care apa de pe linte, in timpul fierberii, se evapora prea repede se mai adauga din apa ramasa de la ciuperci.
Dupa ce lintea este fiarta (moale) se scurge printr-o sita in cazul in care avem prea mult lichid pe ea.
Se aseaza in vasul de la food processor sau se foloseste orice alt aparat de macinat fin pe care il aveti impreuna cu nucile macinate, pasta de rosii, catelul de usturoi ramas, coaja de lamaie rasa, ceapa verde tocata, cimbru si se paseaza.
Se drege de sare si piper. Trebuie sa obtinem o pasta fina in final. Se pate pune in cutie si se poate pastra la congelator pana la 2 luni de zile sau se serveste indata pe crackers, feliute de paine prajita, felii de castravete.
In cazul in care alegem servirea pe feliute de castravete crud, se decoreaza cu mustar Dijon sau cu masline verzi umplute cu pimento, iar daca serviti pe feliute de paine prajita se poate presara parmesan deasupra in cazul in care nu este post. Se pot decora si cu patrunjel sau marar tocat.
Nota: Eu am folosit pentru inmuierea ciupercilor supa ramasa (scursa) de la compozitia de ciuperci pregatita mai din timp pentru o umplutura la niste pateuri).
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii