Pate de Linte cu Nuci si Ciuperci

Complexitate
redusa
Pate de Linte cu Nuci si Ciuperci

Ingrediente

  • 1 cana de linte (se poate folosi orice culoare doriti)
  • 1 morcov feliat
  • apa cat sa acopere lintea cu un deget
  • 5 catei de usturoi
  • 5-6 ciuperci uscate (eu am folosit shitakee)
  • 1 cana de nuci macinate
  • 1 lingura de pasta de rosii
  • coaja de la o lamaie
  • 1 fir de ceapa verde (sau mai mult daca doriti)
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • cimbru dupa gust
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se pun ciupercile uscate la inmuiat in apa pana se rehidrateaza complet - devin mai moi dupa care se toaca.

Se spala lintea si se pune la fiert cu morcovul feliat, ceapa tocata, 4 catei de usturoi si ciupercile scurse de lichid. Lichidul se pastreaza separat.. In cazul in care apa de pe linte, in timpul fierberii, se evapora prea repede se mai adauga din apa ramasa de la ciuperci.

Dupa ce lintea este fiarta (moale) se scurge printr-o sita in cazul in care avem prea mult lichid pe ea.
Se aseaza in vasul de la food processor sau se foloseste orice alt aparat de macinat fin pe care il aveti impreuna cu nucile macinate, pasta de rosii, catelul de usturoi ramas, coaja de lamaie rasa, ceapa verde tocata, cimbru si se paseaza.

Se drege de sare si piper. Trebuie sa obtinem o pasta fina in final. Se pate pune in cutie si se poate pastra la congelator pana la 2 luni de zile sau se serveste indata pe crackers, feliute de paine prajita, felii de castravete.

In cazul in care alegem servirea pe feliute de castravete crud, se decoreaza cu mustar Dijon sau cu masline verzi umplute cu pimento, iar daca serviti pe feliute de paine prajita se poate presara parmesan deasupra in cazul in care nu este post. Se pot decora si cu patrunjel sau marar tocat.
Nota: Eu am folosit pentru inmuierea ciupercilor supa ramasa (scursa) de la compozitia de ciuperci pregatita mai din timp pentru o umplutura la niste pateuri).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa
Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Eclere
Prajitura Carpati
2
Dulciuri

Prajitura Carpati

Prajitura Carpati
Cheesecake cu capsuni
3
Dulciuri

Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuni
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cornulete cu mac de Craciun
Culinar.RO

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat