Pate de Linte cu Nuci si Ciuperci

Complexitate
redusa
Pate de Linte cu Nuci si Ciuperci

Ingrediente

  • 1 cana de linte (se poate folosi orice culoare doriti)
  • 1 morcov feliat
  • apa cat sa acopere lintea cu un deget
  • 5 catei de usturoi
  • 5-6 ciuperci uscate (eu am folosit shitakee)
  • 1 cana de nuci macinate
  • 1 lingura de pasta de rosii
  • coaja de la o lamaie
  • 1 fir de ceapa verde (sau mai mult daca doriti)
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • cimbru dupa gust
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se pun ciupercile uscate la inmuiat in apa pana se rehidrateaza complet - devin mai moi dupa care se toaca.

Se spala lintea si se pune la fiert cu morcovul feliat, ceapa tocata, 4 catei de usturoi si ciupercile scurse de lichid. Lichidul se pastreaza separat.. In cazul in care apa de pe linte, in timpul fierberii, se evapora prea repede se mai adauga din apa ramasa de la ciuperci.

Dupa ce lintea este fiarta (moale) se scurge printr-o sita in cazul in care avem prea mult lichid pe ea.
Se aseaza in vasul de la food processor sau se foloseste orice alt aparat de macinat fin pe care il aveti impreuna cu nucile macinate, pasta de rosii, catelul de usturoi ramas, coaja de lamaie rasa, ceapa verde tocata, cimbru si se paseaza.

Se drege de sare si piper. Trebuie sa obtinem o pasta fina in final. Se pate pune in cutie si se poate pastra la congelator pana la 2 luni de zile sau se serveste indata pe crackers, feliute de paine prajita, felii de castravete.

In cazul in care alegem servirea pe feliute de castravete crud, se decoreaza cu mustar Dijon sau cu masline verzi umplute cu pimento, iar daca serviti pe feliute de paine prajita se poate presara parmesan deasupra in cazul in care nu este post. Se pot decora si cu patrunjel sau marar tocat.
Nota: Eu am folosit pentru inmuierea ciupercilor supa ramasa (scursa) de la compozitia de ciuperci pregatita mai din timp pentru o umplutura la niste pateuri).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Kinder Bueno
1
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Peste cu telina si sos de portocale
4
Mancaruri cu peste

Peste cu telina si sos de portocale

Peste cu telina si sos de portocale
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Parteneri
Ciuperci in sos de rosii picant - de post
Bucataras.RO

Ciuperci in sos de rosii picant - de post

O mancare de post tare buna si gustoasa si e gata in maxim o jumatate de ora daca ai toate ingredientele la indemana si...

Ciuperci in sos de rosii picant - de post
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala