Mic Dejun cu Iaurt si Fructe Fierte in Ceai

Complexitate
redusa
Mic Dejun cu Iaurt si Fructe Fierte in Ceai

Ingrediente

  • 1-2 pliculet de ceai aromat (eu am folosit fructe de acai)
  • 8-9 linguri de stafide combinate (se pot folosi orice fel de fructe uscate care se preteaza la fiert- caise, curmale, smochine, merisoare etc)
  • 3-4 lingurite pline cu miere de albine
  • 2-3 linguri de seminte de susan
  • iaurt grecesc samburi de rodie (optional)

Mod de preparare

Fructele se spala, se taie in bucatele mai micute (daca folositi caise uscate sau smochine, curmale). Eu am folosit un amestec de 4 feluri de struguri uscati deci nu a mai fost necesara tocarea.

Intr-un vas se pune o cana cu apa la fiert si cand a dat in clocot se ia de pe foc, se pune pliculetul de ceai si se lasa acolo 5 minute dupa care se indeparteaza si se arunca. Se pune vasul din nou pe foc si cand a inceput sa fierba se adauga mierea de albine si fructele uscate.

Se lasa la fiert, la foc mic, circa 20 de minute, timp in care apa scade destul de mult. In final mai ramane ceva lichid pe fructe dar el se va ingrosa dupa racire.
Se pune la frigider peste noapte (sau cel putin 4 ore pentru a-i da timp siropului sa se intareasca cat trebuie).

Punem semintele de susan intr-o tigaie si le prajim putin, avem grija sa nu se arda pentru ca devin amare. Le punem intr-un paharel sau un castronas micut.
Dimineata asamblam dejunul.

Pentru o portie, se pune in pahar/cupa 4-5 linguri de iaurt grecesc sau iaurt de casa, se pune generos, cateva linguri de compot, daca folositi samburi de rodie se adauga si ei la suprafata, dupa care se presara semintele de susan prajit. Se serveste cu placere alaturi de o felie de paine prajita sau chiar fara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Urda si Bezea
2
Dulciuri

Prajitura cu Urda si Bezea

Prajitura cu Urda si Bezea
Ciorba de pui cu smantana
3
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Curry de pui - cel mai gustos curry
5
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Parteneri
Prajitura cu aluat sfaramicios
Bucataras.RO

Prajitura cu aluat sfaramicios

Prajitura cu aluat sfaramicios
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia