Fructele se spala, se taie in bucatele mai micute (daca folositi caise uscate sau smochine, curmale). Eu am folosit un amestec de 4 feluri de struguri uscati deci nu a mai fost necesara tocarea.
Intr-un vas se pune o cana cu apa la fiert si cand a dat in clocot se ia de pe foc, se pune pliculetul de ceai si se lasa acolo 5 minute dupa care se indeparteaza si se arunca. Se pune vasul din nou pe foc si cand a inceput sa fierba se adauga mierea de albine si fructele uscate.
Se lasa la fiert, la foc mic, circa 20 de minute, timp in care apa scade destul de mult. In final mai ramane ceva lichid pe fructe dar el se va ingrosa dupa racire.
Se pune la frigider peste noapte (sau cel putin 4 ore pentru a-i da timp siropului sa se intareasca cat trebuie).
Punem semintele de susan intr-o tigaie si le prajim putin, avem grija sa nu se arda pentru ca devin amare. Le punem intr-un paharel sau un castronas micut.
Dimineata asamblam dejunul.
Pentru o portie, se pune in pahar/cupa 4-5 linguri de iaurt grecesc sau iaurt de casa, se pune generos, cateva linguri de compot, daca folositi samburi de rodie se adauga si ei la suprafata, dupa care se presara semintele de susan prajit. Se serveste cu placere alaturi de o felie de paine prajita sau chiar fara.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSe fac usor si sunt delicioase! Noi le-am servit alaturi de un piure de cartofi cu marar!
Rulouri din piept de pui cu carnati si castravecioriMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii