Preparare :
Grasimea o taiem cuburi (daca grasimea are si niscavai carne pe ea taiem cuburi mai mici caci nu se topesc ca lumea, daca e grasime doar putem taia cuburile mai mari caci se topesc ).
Punem cratita la foc impreuna cu grasimea portionata.
Turnam la aceasta cantitate de grasime 100 ml apa si apoi amestecam mereu sa nu se lipeasca de cratita, pana incepe sa lase untura. Dupa ce s-a lasat untura mai amestecam din cand in cand si tinem pe foc pana jumarile devin frumos aurii.
Tragem cratita deoparte de pe foc si turnam treptat 100 ml apa (aveti grija caci va incepe sa bolboroseasca continutul si sa stropeasca nitel, dar nu va speriati e doar de moment bolboroseala) si mai lasam 1 minut pe foc apoi(punand apa in aceasta faza jumarile nu se mai intaresc raman mai moi ).
Le scoatem intr-o strecuratoare si le presam putin sa iasa grasimea ( asa nu raman prea imbibate de grasime daca se storc un pic) le punem intr-un vas si le saram dupa gust.
Untura o strecuram in alt vas si o lasam sa raceasca.
Si iata cum am impuscat doi iepuri deodata Smile, avem si jumari avem si untura Wink
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaVa invit sa incercati acest desert delicios cu mere. Eu am folosit o tava cu diametru de 23 cm si a fost cat pe ce sa ramana...
Desert prajitura cu iaurt si mere umpluteReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii