Jumari si Untura

Complexitate
redusa
Jumari si Untura

Ingrediente

  • 2 5 kg grasime
  • 200 ml apa
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Preparare :

Grasimea o taiem cuburi (daca grasimea are si niscavai carne pe ea taiem cuburi mai mici caci nu se topesc ca lumea, daca e grasime doar putem taia cuburile mai mari caci se topesc ).
Punem cratita la foc impreuna cu grasimea portionata.

Turnam la aceasta cantitate de grasime 100 ml apa si apoi amestecam mereu sa nu se lipeasca de cratita, pana incepe sa lase untura. Dupa ce s-a lasat untura mai amestecam din cand in cand si tinem pe foc pana jumarile devin frumos aurii.

Tragem cratita deoparte de pe foc si turnam treptat 100 ml apa (aveti grija caci va incepe sa bolboroseasca continutul si sa stropeasca nitel, dar nu va speriati e doar de moment bolboroseala) si mai lasam 1 minut pe foc apoi(punand apa in aceasta faza jumarile nu se mai intaresc raman mai moi ).

Le scoatem intr-o strecuratoare si le presam putin sa iasa grasimea ( asa nu raman prea imbibate de grasime daca se storc un pic) le punem intr-un vas si le saram dupa gust.

Untura o strecuram in alt vas si o lasam sa raceasca.

Si iata cum am impuscat doi iepuri deodata Smile, avem si jumari avem si untura Wink


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia