Preparare :
Grasimea o taiem cuburi (daca grasimea are si niscavai carne pe ea taiem cuburi mai mici caci nu se topesc ca lumea, daca e grasime doar putem taia cuburile mai mari caci se topesc ).
Punem cratita la foc impreuna cu grasimea portionata.
Turnam la aceasta cantitate de grasime 100 ml apa si apoi amestecam mereu sa nu se lipeasca de cratita, pana incepe sa lase untura. Dupa ce s-a lasat untura mai amestecam din cand in cand si tinem pe foc pana jumarile devin frumos aurii.
Tragem cratita deoparte de pe foc si turnam treptat 100 ml apa (aveti grija caci va incepe sa bolboroseasca continutul si sa stropeasca nitel, dar nu va speriati e doar de moment bolboroseala) si mai lasam 1 minut pe foc apoi(punand apa in aceasta faza jumarile nu se mai intaresc raman mai moi ).
Le scoatem intr-o strecuratoare si le presam putin sa iasa grasimea ( asa nu raman prea imbibate de grasime daca se storc un pic) le punem intr-un vas si le saram dupa gust.
Untura o strecuram in alt vas si o lasam sa raceasca.
Si iata cum am impuscat doi iepuri deodata Smile, avem si jumari avem si untura Wink
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBy Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...
Fursecuri marocane cu migdaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii