Hummus cu sfecla rosie si castraveti

Portii
3
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Hummus cu sfecla rosie si castraveti

Ingrediente

  • 250 gr de naut fiert
  • 1 castravete mediu
  • 1 sfecla rosie mica
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 sfert de ceapa rosie
  • 3 linguri susan
  • 4 linguri ulei de masline+2 pentru decor
  • sare
  • piper
  • un praf de curry

Mod de preparare

Coacem sfecla cu tot cu coaja in cuptor invelita in folie de aluminiu timp de o ora.

Trecem prin blender sau robot nautul, catelul de usturoi si sucul de lamaie. Nu am indepartat cojile nautului, am observat ca diferenta intre produsul final fara coji si cel cu, este mínima.

Adaugam castravetele si sfecla curatate de coaja si taiate in cuburi, ceapa taiata marunt(am pastrat putin pentru decor), uleiul de masline si susanul(puteti folosi 20ml pasta de susan- tahini) si se blendeaza totul din nou pana devine o pasta cat mai fina.

Condimentam dupa gust cu sare, piper si praf de curry apoi transferam pasta pe farfuria/bolul de servit si decoram cu ceapa tocata marunt si ulei de masline.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii
Bucataras.RO

Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii

  Este o mâncare delicioasă, ușor de făcut și care se poate servi și rece, la micul dejun sau la cină....

Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola