Crutoane Aromate cu Turmeric si Oregano

Complexitate
redusa
Crutoane Aromate cu Turmeric si Oregano

Ingrediente

  • -felii de paine, mai vechi de 1 zi (aproximativ 250 g)
  • -1 lingurita pudra de turmeric (curcuma)
  • -3 linguri ulei
  • -1/2 lingurita sare sau dupa gust
  • -1/2 lingurita oregano uscat sau dupa gust

Mod de preparare

Taiati feliile de paine (cu sau fara coaja, dupa preferinta) in cubulete potrivite, cu latura de aproximativ 1 cm. Puneti-le intr-o tava. Separat, incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati turmericul si lasati pe foc mic, amestecand continuu, doar 1 min, cat sa-si elibereze culoarea si aromele.

Picurati uniform continutul din tigaie peste bucatelele de paine, sarati si presarati cu oregano, dupa gust. Amestecati, astfel incat, mirodeniile sa fie uniform distribuite si sa ajunga pe toate fetele cubuletelor de paine

Dati tava la cuptorul preancalzit, pentru circa 15 min, la 180 grade, pana ce painea se rumeneste, timp in care, intoarceti de 2- 3 ori crutoanele pentru a se auri uniform. Puteti sa le prajiti mai mult sau mai putin, dupa cum va place, dar aveti grija sa nu le ardeti.

Lasati sa se racoreasca 5 min inainte de a fi intrebuintate. Serviti simple, ca snack; langa o bere sau suc de rosii; folositi-le la rulade, salate, langa legume ori supe- crema, etc.
O alta modalitate de preparare ar fi sa prajiti crutoanelor de paine intr-o tigaie larga cu putin ulei. Prin miscari scurte din incheietura mainii, scuturati in mod repetat tigaia, astfel incat crutoanele sa se mentina in miscare aproape permanenta pana ce acestea sunt prajite si rumenite frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie