Fotografia culinara

1: Pozitionare

Alege o locatie ce avantajeaza si pune in evidenta reteta ta. Un fundal simplu, neted este cel mai indicat. Trebuie evitat pe cat posibil fundalul aglomerat, lucios (argintarie, inox) sau fetele de masa cu modele complicate care ar putea distrage atentia de la scopul fotografiei: acela de a impartasi calitatile vizuale ale unei mancaruri. Alege tacamuri care se armonizeaza cu mancarea, nu de aceeasi culoare pentru a evita monotonia cromatica.

2: Lumina

Incercati, pe cat de mult se poate, folosirea luminii naturale. Ideal ar fi ca fotografia sa fie facuta in imediata apropiere a unei ferestre. Daca totusi fotografia la lumina naturala nu este posibila, este bine sa evitati folosirea flash-ului intrucat lumina prea puternica duce la aparitia unor puncte stralucitoare pe suprafata imaginii.

3: Balanta Cromatica

Incercati sa echilibrati cromatic elementele din cadru. Daca nu va place ce vedeti prin obiectiv sau ecran, schimbati unghiul pana ajungeti la cel care va convine cel mai mult.

4: Nu va miscati

Stati nemiscati in momentul fotografierii. Unele aparate necesita cateva momente pana senzorii regleaza aparatul in functie de distanta sau lumina. In locatii in care luminozitatea este scazuta (restaurante, bucatarii) expunerea indelungata va pricinui fotografiei un blur. Pentru a evita acest inconvenient, incercati pozitionarea aparatul pe maginea unui scaun sau folosirea unui tripod.

5: Multe Fotografii

Faceti cat mai multe fotografii din cat mai multe perpective. Nu va nedreptatiti rezultatul muncii multumindu-va cu o imagine care nu reflecta realitatea. Fiti creativi miscandu-va constant, gasind unghiurile cele mai potrivite, mutaand si rotind obiectele din cadru.

6: Zoom In

Apropiati-va cat se poate de mult cu camera de obiectul fotografiat. Utilizati functia *MACRO daca camera o are. Verificati in cartea tehnica a aparatului care este distanta minima la care va puteti apropia cu aparatul de un obiect.

7: Detalii�

Detaliile sunt foarte importante cand e vorba de fotografia culinara. Unghiurile in care sunt asezate tacamurile, perspectiva din care e facuta fotografia, intensitatea luminii etc. fac diferenta intre o mancare care emana savoare chiar si prin monitor si o mancare comuna.

8: Ce sa nu fotografiezi

Invatati ce nu trebuie sa fotografiati. Sunt mancaruri ce niciodata nu vor arata delicious, indiferent cat de mult incerci sa le faci sa arate bine. In general, mancarurile monocromatice nu sunt spectaculoase, prin urmare acest fapt va fi reflectat de poze. Nu fotografiati cand mancarea este calda, deoarece apare fenomenul de condens pe lentila aparatului.

Autor: vlad
Echipa Retete Culinare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.