Fotografia culinara

1: Pozitionare

Alege o locatie ce avantajeaza si pune in evidenta reteta ta. Un fundal simplu, neted este cel mai indicat. Trebuie evitat pe cat posibil fundalul aglomerat, lucios (argintarie, inox) sau fetele de masa cu modele complicate care ar putea distrage atentia de la scopul fotografiei: acela de a impartasi calitatile vizuale ale unei mancaruri. Alege tacamuri care se armonizeaza cu mancarea, nu de aceeasi culoare pentru a evita monotonia cromatica.

2: Lumina

Incercati, pe cat de mult se poate, folosirea luminii naturale. Ideal ar fi ca fotografia sa fie facuta in imediata apropiere a unei ferestre. Daca totusi fotografia la lumina naturala nu este posibila, este bine sa evitati folosirea flash-ului intrucat lumina prea puternica duce la aparitia unor puncte stralucitoare pe suprafata imaginii.

3: Balanta Cromatica

Incercati sa echilibrati cromatic elementele din cadru. Daca nu va place ce vedeti prin obiectiv sau ecran, schimbati unghiul pana ajungeti la cel care va convine cel mai mult.

4: Nu va miscati

Stati nemiscati in momentul fotografierii. Unele aparate necesita cateva momente pana senzorii regleaza aparatul in functie de distanta sau lumina. In locatii in care luminozitatea este scazuta (restaurante, bucatarii) expunerea indelungata va pricinui fotografiei un blur. Pentru a evita acest inconvenient, incercati pozitionarea aparatul pe maginea unui scaun sau folosirea unui tripod.

5: Multe Fotografii

Faceti cat mai multe fotografii din cat mai multe perpective. Nu va nedreptatiti rezultatul muncii multumindu-va cu o imagine care nu reflecta realitatea. Fiti creativi miscandu-va constant, gasind unghiurile cele mai potrivite, mutaand si rotind obiectele din cadru.

6: Zoom In

Apropiati-va cat se poate de mult cu camera de obiectul fotografiat. Utilizati functia *MACRO daca camera o are. Verificati in cartea tehnica a aparatului care este distanta minima la care va puteti apropia cu aparatul de un obiect.

7: Detalii�

Detaliile sunt foarte importante cand e vorba de fotografia culinara. Unghiurile in care sunt asezate tacamurile, perspectiva din care e facuta fotografia, intensitatea luminii etc. fac diferenta intre o mancare care emana savoare chiar si prin monitor si o mancare comuna.

8: Ce sa nu fotografiezi

Invatati ce nu trebuie sa fotografiati. Sunt mancaruri ce niciodata nu vor arata delicious, indiferent cat de mult incerci sa le faci sa arate bine. In general, mancarurile monocromatice nu sunt spectaculoase, prin urmare acest fapt va fi reflectat de poze. Nu fotografiati cand mancarea este calda, deoarece apare fenomenul de condens pe lentila aparatului.

Autor: vlad
Echipa Retete Culinare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
1
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura Super Pufoasa cu Visine
4
Dulciuri

Prajitura Super Pufoasa cu Visine

Prajitura Super Pufoasa cu Visine
Parteneri
Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese
Bucataras.RO

Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese

Declar inchis sezonul visinelor si cireselor proaspete pe anul acesta, dar las deschis sezonul toamna-iarna pentru cele...

Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.