Fotografia culinara

1: Pozitionare

Alege o locatie ce avantajeaza si pune in evidenta reteta ta. Un fundal simplu, neted este cel mai indicat. Trebuie evitat pe cat posibil fundalul aglomerat, lucios (argintarie, inox) sau fetele de masa cu modele complicate care ar putea distrage atentia de la scopul fotografiei: acela de a impartasi calitatile vizuale ale unei mancaruri. Alege tacamuri care se armonizeaza cu mancarea, nu de aceeasi culoare pentru a evita monotonia cromatica.

2: Lumina

Incercati, pe cat de mult se poate, folosirea luminii naturale. Ideal ar fi ca fotografia sa fie facuta in imediata apropiere a unei ferestre. Daca totusi fotografia la lumina naturala nu este posibila, este bine sa evitati folosirea flash-ului intrucat lumina prea puternica duce la aparitia unor puncte stralucitoare pe suprafata imaginii.

3: Balanta Cromatica

Incercati sa echilibrati cromatic elementele din cadru. Daca nu va place ce vedeti prin obiectiv sau ecran, schimbati unghiul pana ajungeti la cel care va convine cel mai mult.

4: Nu va miscati

Stati nemiscati in momentul fotografierii. Unele aparate necesita cateva momente pana senzorii regleaza aparatul in functie de distanta sau lumina. In locatii in care luminozitatea este scazuta (restaurante, bucatarii) expunerea indelungata va pricinui fotografiei un blur. Pentru a evita acest inconvenient, incercati pozitionarea aparatul pe maginea unui scaun sau folosirea unui tripod.

5: Multe Fotografii

Faceti cat mai multe fotografii din cat mai multe perpective. Nu va nedreptatiti rezultatul muncii multumindu-va cu o imagine care nu reflecta realitatea. Fiti creativi miscandu-va constant, gasind unghiurile cele mai potrivite, mutaand si rotind obiectele din cadru.

6: Zoom In

Apropiati-va cat se poate de mult cu camera de obiectul fotografiat. Utilizati functia *MACRO daca camera o are. Verificati in cartea tehnica a aparatului care este distanta minima la care va puteti apropia cu aparatul de un obiect.

7: Detalii�

Detaliile sunt foarte importante cand e vorba de fotografia culinara. Unghiurile in care sunt asezate tacamurile, perspectiva din care e facuta fotografia, intensitatea luminii etc. fac diferenta intre o mancare care emana savoare chiar si prin monitor si o mancare comuna.

8: Ce sa nu fotografiezi

Invatati ce nu trebuie sa fotografiati. Sunt mancaruri ce niciodata nu vor arata delicious, indiferent cat de mult incerci sa le faci sa arate bine. In general, mancarurile monocromatice nu sunt spectaculoase, prin urmare acest fapt va fi reflectat de poze. Nu fotografiati cand mancarea este calda, deoarece apare fenomenul de condens pe lentila aparatului.

Autor: vlad
Echipa Retete Culinare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca si crema de budinca
1
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Hajos teszta (Haiose)
3
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Pulpa de miel la cuptor
4
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Palanete cu varza
Bucataras.RO

Palanete cu varza

Bunica mea la facea in cuptorul de paine si erau atat de bune incat nu aveam rabdare si le mancam fierbinti.

Palanete cu varza
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread