Cum sa faci lapte de cocos

Cum sa faci lapte de cocos

Laptele de cocos este obtinut din fulgi de cocos. Nu este lichidul care se scurge din nuca de cocos cand e gaurita (desi multi presupun asta). Este foarte popular in diferite bucatarii ale lumii, in mod special in Tailanda, tarile din sudul si sud-estul Asiei si in cateva tari din vestul Africii. Are consistenta laptelui de vaca si un gust usor dulceag. Daca este preparat corect, laptele retine doar un iz foarte usor de nuca de cocos (uneori nu se simte gustul deloc).

Poate fi consumat simplu sau poate fi folosit ca substitut pentru laptele de origine animal in cafea, prajituri sau orice alte mancaruri ce contin lapte. E destul de bogat in grasimi, majoritatea fiind grasimi saturate.

Acum, ca am stabilit ce este si la ce foloseste laptele de cocos, sa vedem si cum il putem obtine.

Aveti nevoie de:
200 g nuca de cocos uscata (nu proaspata) si neindulcita
500 ml apa
750 ml apa
2 vase de sticla
tifon

Cum se prepara laptele de cocos:
Pasul 1:
Se pun 500 ml apa la fiert.

Pasul 2:
Se cantareste nuca de cocos si de pune intr-unul din vasele de sticla.

Pasul 3:
Cand apa s-a infierbantat, dar inainte de a incepe se fiarba se ia de pe foc si se toarna peste nuca de cocos. Se lasa se stea asa circa 10-15 minute.

Pasul 4:
Se pun 750 ml apa la fiert.

Pasul 5:
Se strecoara compozitia obtinuta la pasul 3 in celalalt vas, cu ajutorul tifonului. Se aduna tifonul si se strange bine (la fel ca rufele pe care le spalati la mana) ca sa se scoata excesul de apa din nuca. In vas va ramane un lichid alb, laptos.

Pasul 6:
Puneti nuca de cocos stoarsa in primul vas de sticla, inapoi. Turnati peste ea cele 750 ml de apa fierbinte. Lasati inca 15 minute.

Pasul 7:
Se procedeaza ca la pasul 5. Se strecoara si si scurge nuca de cocos.

Pasul 8:

Amestecati intre ele cele 2 lichide obtinute. In total veti avea 1 l de lapte de cocos numai bun de folosit dupa plac.

Mentiuni:
Daca laptele se lasa pentru cateva ore nemiscat, la suprafata lui se aduna un strat de crema, care se poate folosi la aromarea unor dulciuri (aromare foarte slaba) sau se poate amesteca laptele si crema se va dizolva inapoi in lichid.
Laptele se poate folosi la gris cu lapte, orez cu lapte, salam de biscuiti de post sau la orice mancare sau prajitura care necesita lapte si vreti sa fie de post.

Autor: Pupi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.