Este perioada din an cand pietele sunt pline de legumele proaspete, cu precadere: vinete, ardei, gogosari, ceapa, rosii.
Dat fiind ca acestea sunt ingredientele din care e facuta zacusca, aceasta este si perioada din an in care gospodinele pregatesc acest preparat culinar indragit de toti romanii.
Le venim si noi in ajutor cu cateva sfaturi care te ajuta sa prepari cea mai buna zacusca.
- Legumele pentru zacusca trebuie sa fie proaspete, fara lovituri sau zone alterate.
- Pentru ca zacusca sa fie mai gustoasa, alege vinetele mai tinere, pentru ca au mai putine seminte si nu sunt atat de piscatoare.
- Daca faci zacusca dupa o reteta cu ciuperci, opteaza pentru ciuperci proaspete, nu pentru cele la borcan. Pentru a transforma zacusca in delicatesa, poti folosi ciuperci de padure.
- Zacusca devine mult mai fina si va capata o textura catifelata daca coci inainte legumele, dupa care le cureti de seminte (mai ales vinetele), iar gogosarii si ardeii de coaja. De asemenea, si rosiile ar trebui curatate de seminte.
- Legumele coapte trebuie curatate cat mai repede si lasate sa se raceasca la temperatura camerei timp de cateva ore.
- Pentru o zacusca mai dulce, ceapa trebuie calita inainte pana capata acel aspect sticlos.
- Condimentele (cimbru, dafin, sare si piper) se adauga la sfarsit, cu 10 minute inainte ca zacusca sa fie gata. Daca le adaugati de la inceput, acestea isi vor pierde din gust.
- Cum stim ca zacusca e gata si poate fi luata de pe foc? Cand uleiul incepe sa se ridice la suprafata.
Sursa foto: stiri.apropotv.ro
”Melcii cu scorțișoară”, sunt un desert foarte popular în nordul Europei și America. Pentru cei din urmă, se...
Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoarăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii