Tipuri de brânză Gorgonzola Picantă. Oferă cel mai interesant contrast de arome!

Tipuri de brânză Gorgonzola Picantă. Oferă cel mai interesant contrast de arome!

Brânza Gorgonzola, brânză italiană tradițională, vine în două varietăți principale: Gorgonzola Dulce și Gorgonzola Picantă. Iată prin ce se remarcă aceasta din urmă.

Caracteristicile Gustului

Gorgonzola Picantă are un gust mult mai intens și picant. Aromele sunt mai pronunțate, cu note de nuci și o ușoară amărăciune datorată concentrației mai mari de mucegai albastru. Este o brânză cu personalitate, destinată celor care preferă gusturile puternice.

Textura

Textura Gorgonzola Piccante este mai fermă și mai densă. Mucegaiul albastru este distribuit uniform, conferindu-i brânzei o consistență mai compactă și un aspect marcat de vene albastre bine definite.

Utilizări Culinare

Această varietate este perfectă pentru preparatele care necesită un gust robust:

Platouri de Brânzeturi: Se combină excelent cu fructe uscate, nuci și pâine artizanală într-un platou sofisticat de brânzeturi.

Carne: Ideală pentru a fi topită peste fripturi sau adăugată în sosuri pentru carne roșie, conferind un plus de savoare.

Pizza: Adaugă un strat de complexitate și picant pe pizza, în special în combinație cu pere sau nuci.

Gătit: Poate fi folosită în umpluturi pentru carne de pui sau legume, oferind un contrast interesant de arome

Citește și despre caracteristicile brânzei Gorgonzola Dulce/Dolce.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)