Cum să alegi cel mai bun aragaz?

Cum să alegi cel mai bun aragaz?

Investiția într-un aragaz performant reprezintă o decizie importantă pentru orice persoană pasionată de gătit, dar și pentru cineva care își dorește o bucătărie modernă.

 

În ziua de azi, pe piață, există o mulțime de tipuri de aragazuri. Ele diferă ca mărime, ca stil, dar și ca funcționalitate. De aceea, alegerea unui singur aparat se poate transforma într-o misiune copleșitoare. Trebuie să te uiți mai întâi după spațiul din bucătărie și apoi să verifici numărul de arzătoare, durabilitatea, funcțiile și multe alte detalii care îți pot influența deciziile. Nu în ultimul rând, și brandul contează deoarece este o diferență ca de la cer la pământ între un aragaz oarecare și unul de lux, produs de companii precum: Bompani, Ilve, Bertazzoni, Lofra Italy sau Hitachi, disponibile în magazinul online techstore.ro.

 Un checklist detaliat care te ajută să descoperi aragazul care ți se potrivește

 

Alegerea unui aragaz în funcție de mărime

 Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când vrei să investești într-un aragaz, este să evaluezi spațiul din bucătărie. Dacă mobila sau chiar suprafața acestei camere nu îți permit să investești într-un aragaz voluminos, oricât ți-ai dori o mașină cu șapte arzătoare, pur și simplu nu îi vei putea găsi un loc unde să o acomodezi. Majoritatea aragazurilor au trei sau patru arzătoare, dar există și aparate profesionale cu șase, șapte sau chiar opt, ori dimpotrivă, doar două!

 

Alegerea unui aragaz în funcție de material, finisaje și culoare

 Vrei o mașină de gătit din oțel inoxidabil sau una cu un capac elegant de sticlă? Un aragaz clasic, de culoare albă, neagră sau maro, ori un aparat care odată ajuns în bucătărie se transformă într-o surprinzătoare pată de culoare roz, albastră, galbenă sau verde? Oricât de neobișnuite ar fi așteptările tale în legătură cu aragazul ideal, merită să cauți până găsești o mașină de gătit care să te satisfacă în totalitate. Și ca să nu pierzi prea mult timp cu cercetarea, verifică din start magazinul online techstore.ro deoarece dispune de o gamă largă de aragazuri profesionale, din cele mai diverse.

 

Alegerea unui aragaz în funcție de tipul de aprindere

 Chiar dacă este vorba de un aragaz pe gaz, așa cum este cazul majorității mașinilor de gătit profesionale, este bine să optezi pentru un aparat cu aprindere electrică. O astfel de funcție de scutește în totalitate de investiția în chibrituri sau brichete și în primul rând, este și mai practică decât un sistem tradițional de aprindere.

 

Alegerea unui aragaz în funcție de modul de instalare

 În principiu, aragazurile tradiționale, cele care funcționează cu gaz, se instalează mai greu decât o plită electrică sau una pe inducție. Pentru a le putea folosi în deplină siguranță, astfel de aragazuri trebuie instalate de către un profesionist autorizat, capabil să verifice la final și dacă există sau nu scurgeri de gaze. Pe de altă parte, în locuințele cu instalație electrică veche, chiar dacă ar trebui să poată funcționa pur și simplu conectate la priză, plitele electrice riscă să se defecteze, fiind astfel mult mai puțin avantajoase decât un aragaz tradițional.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie