Cum să alegi cel mai bun aragaz?

Cum să alegi cel mai bun aragaz?

Investiția într-un aragaz performant reprezintă o decizie importantă pentru orice persoană pasionată de gătit, dar și pentru cineva care își dorește o bucătărie modernă.

 

În ziua de azi, pe piață, există o mulțime de tipuri de aragazuri. Ele diferă ca mărime, ca stil, dar și ca funcționalitate. De aceea, alegerea unui singur aparat se poate transforma într-o misiune copleșitoare. Trebuie să te uiți mai întâi după spațiul din bucătărie și apoi să verifici numărul de arzătoare, durabilitatea, funcțiile și multe alte detalii care îți pot influența deciziile. Nu în ultimul rând, și brandul contează deoarece este o diferență ca de la cer la pământ între un aragaz oarecare și unul de lux, produs de companii precum: Bompani, Ilve, Bertazzoni, Lofra Italy sau Hitachi, disponibile în magazinul online techstore.ro.

 Un checklist detaliat care te ajută să descoperi aragazul care ți se potrivește

 

Alegerea unui aragaz în funcție de mărime

 Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când vrei să investești într-un aragaz, este să evaluezi spațiul din bucătărie. Dacă mobila sau chiar suprafața acestei camere nu îți permit să investești într-un aragaz voluminos, oricât ți-ai dori o mașină cu șapte arzătoare, pur și simplu nu îi vei putea găsi un loc unde să o acomodezi. Majoritatea aragazurilor au trei sau patru arzătoare, dar există și aparate profesionale cu șase, șapte sau chiar opt, ori dimpotrivă, doar două!

 

Alegerea unui aragaz în funcție de material, finisaje și culoare

 Vrei o mașină de gătit din oțel inoxidabil sau una cu un capac elegant de sticlă? Un aragaz clasic, de culoare albă, neagră sau maro, ori un aparat care odată ajuns în bucătărie se transformă într-o surprinzătoare pată de culoare roz, albastră, galbenă sau verde? Oricât de neobișnuite ar fi așteptările tale în legătură cu aragazul ideal, merită să cauți până găsești o mașină de gătit care să te satisfacă în totalitate. Și ca să nu pierzi prea mult timp cu cercetarea, verifică din start magazinul online techstore.ro deoarece dispune de o gamă largă de aragazuri profesionale, din cele mai diverse.

 

Alegerea unui aragaz în funcție de tipul de aprindere

 Chiar dacă este vorba de un aragaz pe gaz, așa cum este cazul majorității mașinilor de gătit profesionale, este bine să optezi pentru un aparat cu aprindere electrică. O astfel de funcție de scutește în totalitate de investiția în chibrituri sau brichete și în primul rând, este și mai practică decât un sistem tradițional de aprindere.

 

Alegerea unui aragaz în funcție de modul de instalare

 În principiu, aragazurile tradiționale, cele care funcționează cu gaz, se instalează mai greu decât o plită electrică sau una pe inducție. Pentru a le putea folosi în deplină siguranță, astfel de aragazuri trebuie instalate de către un profesionist autorizat, capabil să verifice la final și dacă există sau nu scurgeri de gaze. Pe de altă parte, în locuințele cu instalație electrică veche, chiar dacă ar trebui să poată funcționa pur și simplu conectate la priză, plitele electrice riscă să se defecteze, fiind astfel mult mai puțin avantajoase decât un aragaz tradițional.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia