Cum să alegi cel mai bun aragaz?

Cum să alegi cel mai bun aragaz?

Investiția într-un aragaz performant reprezintă o decizie importantă pentru orice persoană pasionată de gătit, dar și pentru cineva care își dorește o bucătărie modernă.

 

În ziua de azi, pe piață, există o mulțime de tipuri de aragazuri. Ele diferă ca mărime, ca stil, dar și ca funcționalitate. De aceea, alegerea unui singur aparat se poate transforma într-o misiune copleșitoare. Trebuie să te uiți mai întâi după spațiul din bucătărie și apoi să verifici numărul de arzătoare, durabilitatea, funcțiile și multe alte detalii care îți pot influența deciziile. Nu în ultimul rând, și brandul contează deoarece este o diferență ca de la cer la pământ între un aragaz oarecare și unul de lux, produs de companii precum: Bompani, Ilve, Bertazzoni, Lofra Italy sau Hitachi, disponibile în magazinul online techstore.ro.

 Un checklist detaliat care te ajută să descoperi aragazul care ți se potrivește

 

Alegerea unui aragaz în funcție de mărime

 Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când vrei să investești într-un aragaz, este să evaluezi spațiul din bucătărie. Dacă mobila sau chiar suprafața acestei camere nu îți permit să investești într-un aragaz voluminos, oricât ți-ai dori o mașină cu șapte arzătoare, pur și simplu nu îi vei putea găsi un loc unde să o acomodezi. Majoritatea aragazurilor au trei sau patru arzătoare, dar există și aparate profesionale cu șase, șapte sau chiar opt, ori dimpotrivă, doar două!

 

Alegerea unui aragaz în funcție de material, finisaje și culoare

 Vrei o mașină de gătit din oțel inoxidabil sau una cu un capac elegant de sticlă? Un aragaz clasic, de culoare albă, neagră sau maro, ori un aparat care odată ajuns în bucătărie se transformă într-o surprinzătoare pată de culoare roz, albastră, galbenă sau verde? Oricât de neobișnuite ar fi așteptările tale în legătură cu aragazul ideal, merită să cauți până găsești o mașină de gătit care să te satisfacă în totalitate. Și ca să nu pierzi prea mult timp cu cercetarea, verifică din start magazinul online techstore.ro deoarece dispune de o gamă largă de aragazuri profesionale, din cele mai diverse.

 

Alegerea unui aragaz în funcție de tipul de aprindere

 Chiar dacă este vorba de un aragaz pe gaz, așa cum este cazul majorității mașinilor de gătit profesionale, este bine să optezi pentru un aparat cu aprindere electrică. O astfel de funcție de scutește în totalitate de investiția în chibrituri sau brichete și în primul rând, este și mai practică decât un sistem tradițional de aprindere.

 

Alegerea unui aragaz în funcție de modul de instalare

 În principiu, aragazurile tradiționale, cele care funcționează cu gaz, se instalează mai greu decât o plită electrică sau una pe inducție. Pentru a le putea folosi în deplină siguranță, astfel de aragazuri trebuie instalate de către un profesionist autorizat, capabil să verifice la final și dacă există sau nu scurgeri de gaze. Pe de altă parte, în locuințele cu instalație electrică veche, chiar dacă ar trebui să poată funcționa pur și simplu conectate la priză, plitele electrice riscă să se defecteze, fiind astfel mult mai puțin avantajoase decât un aragaz tradițional.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola