Cum să alegi cel mai bun aragaz?

Cum să alegi cel mai bun aragaz?

Investiția într-un aragaz performant reprezintă o decizie importantă pentru orice persoană pasionată de gătit, dar și pentru cineva care își dorește o bucătărie modernă.

 

În ziua de azi, pe piață, există o mulțime de tipuri de aragazuri. Ele diferă ca mărime, ca stil, dar și ca funcționalitate. De aceea, alegerea unui singur aparat se poate transforma într-o misiune copleșitoare. Trebuie să te uiți mai întâi după spațiul din bucătărie și apoi să verifici numărul de arzătoare, durabilitatea, funcțiile și multe alte detalii care îți pot influența deciziile. Nu în ultimul rând, și brandul contează deoarece este o diferență ca de la cer la pământ între un aragaz oarecare și unul de lux, produs de companii precum: Bompani, Ilve, Bertazzoni, Lofra Italy sau Hitachi, disponibile în magazinul online techstore.ro.

 Un checklist detaliat care te ajută să descoperi aragazul care ți se potrivește

 

Alegerea unui aragaz în funcție de mărime

 Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când vrei să investești într-un aragaz, este să evaluezi spațiul din bucătărie. Dacă mobila sau chiar suprafața acestei camere nu îți permit să investești într-un aragaz voluminos, oricât ți-ai dori o mașină cu șapte arzătoare, pur și simplu nu îi vei putea găsi un loc unde să o acomodezi. Majoritatea aragazurilor au trei sau patru arzătoare, dar există și aparate profesionale cu șase, șapte sau chiar opt, ori dimpotrivă, doar două!

 

Alegerea unui aragaz în funcție de material, finisaje și culoare

 Vrei o mașină de gătit din oțel inoxidabil sau una cu un capac elegant de sticlă? Un aragaz clasic, de culoare albă, neagră sau maro, ori un aparat care odată ajuns în bucătărie se transformă într-o surprinzătoare pată de culoare roz, albastră, galbenă sau verde? Oricât de neobișnuite ar fi așteptările tale în legătură cu aragazul ideal, merită să cauți până găsești o mașină de gătit care să te satisfacă în totalitate. Și ca să nu pierzi prea mult timp cu cercetarea, verifică din start magazinul online techstore.ro deoarece dispune de o gamă largă de aragazuri profesionale, din cele mai diverse.

 

Alegerea unui aragaz în funcție de tipul de aprindere

 Chiar dacă este vorba de un aragaz pe gaz, așa cum este cazul majorității mașinilor de gătit profesionale, este bine să optezi pentru un aparat cu aprindere electrică. O astfel de funcție de scutește în totalitate de investiția în chibrituri sau brichete și în primul rând, este și mai practică decât un sistem tradițional de aprindere.

 

Alegerea unui aragaz în funcție de modul de instalare

 În principiu, aragazurile tradiționale, cele care funcționează cu gaz, se instalează mai greu decât o plită electrică sau una pe inducție. Pentru a le putea folosi în deplină siguranță, astfel de aragazuri trebuie instalate de către un profesionist autorizat, capabil să verifice la final și dacă există sau nu scurgeri de gaze. Pe de altă parte, în locuințele cu instalație electrică veche, chiar dacă ar trebui să poată funcționa pur și simplu conectate la priză, plitele electrice riscă să se defecteze, fiind astfel mult mai puțin avantajoase decât un aragaz tradițional.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Carne de Pui in Untura
3
Prajitura cu Urda si Bezea
4
Dulciuri

Prajitura cu Urda si Bezea

Prajitura cu Urda si Bezea
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca
Bucataras.RO

Desert tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca

Initial am vrut sa fac salam de biscuiti pentru ca tot pofteam la Cleme care a facut cativa metri de salam in ultimul timp,...

Desert tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia