Sibiu candideaza pentru Regiune Gastronomica Europeana 2019

(0)

2016-09-28 00:00:00

Joi, 29 septembrie, Regiunea Sibiu isi va prezenta candidatura pentru a primi in 2019 statutul de Regiune Gastronomica Europeana.

Pentru Romania este o premiera, pentru ca e singura regiune din Romania care si-a propus acest tel amibitios.

sibiu-1.jpg

Beneficiile principale pe care le-ar putea avea judetul Sibiu prin obtinerea titulaturii sunt in primul rand de ordin economic, prin incurajarea producatorilor si afacerilor locale in domeniul producerii hranei si in domeniul culturii gastronomice ca motor de dezvoltare.

Candidatura a fost pregatita de un parteneriat format din Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu, Primaria Municipiului Medias, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Camera de Comert, Industrie si Agricultura a Judetului Sibiu si Asociatia Judeteana de Turism Sibiu.

In acest context, Regiunea Sibiu este alcatuită din Municipiul Sibiu, Municipiul Medias, Marginimea Sibiului, Tara Oltului, Valea Tarnavelor, Valea Hartibaciului si Tara Secaselor.

Juriul va fi format din reprezentanti ai Institutului International pentru Gastronomie, Cultura, Arta si Turism si se va pronunta la ora 12.

Depunerea candidaturii este parte a intalnirii Platformei Programului Regiune Gastronomica Europeana, gazduită de Judetul Sibiu in perioada 28 septembrie 1 octombrie 2016.

"Hrana sanatoasa reprezinta un liant intre mediul urban si cel rural, pentru ca oamenii din judetul Sibiu sunt in cautarea ei, atat in calitate de producatori, cat si de consumatori. O recunoastere importanta a venit deja in 2015 din partea Comisiei Europene care a acordat zonei Marginimea Sibiului titlul de Destinatie europeana de excelenta pentru turism si gastronomie; iata deci o directie de dezvoltare in care merita investit", spune Daniela Cmpean, presedinta Consiliului Judetean Sibiu.

Primarul Municipiului Sibiu a declarat si el urmatoarele despre aceasta candidatura: "Este un program ambitios pentru ca nu implica o singura entitate, ci mai multe institutii care vor lucra impreuna pentru un program de care va beneficia intreaga regiune si deci reprezinta un exercitiu important al colaborarii interinstitutionale in folosul comunitatii. Beneficiile principale pe care le anticipam sunt in primul rand de ordin economic, prin incurajarea producatorilor si afacerilor locale in domeniul producerii hranei si in domeniul culturii gastronomice ca motor de dezvoltare. Obiectivele secundare ale programului sunt in domeniul turismului si sanatatii comunitatii."

Sursa foto: Facebook.com
Sursa articol:sibiu-turism.ro