Masa de Pasti poate avea urmari destul de neplacute daca nu suntem atenti la cat si ce mancam.
Doamna Dr. Mihaela Gologan este medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice, si a oferit pentru Bucataras.ro cateva sfaturi pentru a evita indigestiile pascale.
Dintre acestea amintim:
- Nu apartin acestei sarbatori ouale umplute sau alte preparate cu maioneza. E bine sa ne limitam la ciocnitul oualor vopsite si la preparatele traditionale.
- E bine, de asemenea, sa nu exageram cu ouale si iepurasii de ciocolata
- Drobul de miel - este recomandat sa adaugam in compozitie cat mai multe verdeturi. Nu strica nic ca pe masa de Pasti sa avem si o salata cu castraveti si salata verde, care aduce prospetime si culoare.
- Nu au legatura cu aceasta sarbatoare salata boeuf, piftia, evitati foitajele, dar puteti improviza diverse salata cu spanac, andive, ceapa, ridichi.
- Ciorba de miel - e bine ca pentru ciorba de miel sa alegem carne mai slaba, sa adaugam cat mai multe legume si sa o acrim natural, cu macris. Pentru o varianta mai dietetica, se recomanda ca grasimea ce se aduna deasupra sa fie indepartata inainte de consum.
- Friptura de miel - e recomandat sa alegem carne mai slaba, din pulpa de miel. Pentru cei care doresc variante mai dietetice, este de preferat carnea alba de curcan sau peste.
- Pentru a ajuta digestia si eliminarea toxinelor e bine sa includem in dieta cat mai multe fibre si fitonutrienti din legume.
- Cozonacul - fiind o combinatie de grasimi cu glucide rafinate, poate fi greu de digerat si daca nu il toleram il putem inlocui cu un desert usor, o tarta de fructe sau un sorbet.
- Vinul - important este sa alegem unul de calitate si sa il consumam moderat dupa servirea mancarii, cand este mai usor metabolizat. Stim ca vinul are efecte benefice datorita poliolilor antioxidanti, dar excesul poate avea efecte dezastruoase, mai ales in combinatie cu atatea delicatese culinare.
- Meniul traditional nu este unul foarte lejer, de aceea este ideal sa alegem alimente cat mai naturale si sa nu exageram din punctul de vedere al cantitatii.
- Pentru a evita indigestiile este recomandat sa impatim toate aceste bunatati in mai multe mese si sa ii dam ragaz organismului sa se odihneasca intre felurile principale.
- Dupa sarbatori este indicat sa sa ne intoarcem la o dieta usoara, cu multe fructe, legume, iaurturi vii, miscare si somn pentru refacere.
Sursa foto: rd.com
Sursa articol: bucataras.ro
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii