Medicamentele utilizate impotriva depresiei, desi sunt eficiente, vin cu un pret destul de mare: efectele adverse pe care le pot provoca sunt importante, pornind de la insomnie, senzatie de ameteala, cresterea tensiunii arteriale, pana la diminuarea apetitului sexual si impotenta.
Cei care sufera de o depresie usoara sau medie, ar putea reactiona bine la tratamente naturale si ar putea evita utilizarea medicamentelor sintetice. Totusi, lasata netratata, depresia este o afectiune foarte serioasa. Daca simptomele depresiei persista, este recomandat sa consultati un medic.
Plante care ar putea ajuta in combaterea depresieiSunatoarea
Prima planta care trebuie luata in considerare pentru tratarea depresiei este sunatoarea. Exista dovezi sustinute de aproximatic 30 de cercetari stiintifice controlate care atesta faptul ca sunatoarea amelioreaza simptomele usoare pana la moderate ale depresiei. Un studiu efectuat in Germania a comparat 126 de pacienti ce consumau sunatoare cu 114 pacienti ce erau sub tratament cu Prozac si au constatat imbunatatiri similare la ambele grupuri. Doar 8% dintre cei ce consumau sunatoare au experimentat efecte adverse, comparativ cu 23% din grupul cu Prozac.
Doza uzuala recomandata de sunatoare ca tratament impotriva depresiei este de 300-400 mg de 2-3 ori pe zi. Efectele adverse sunt rare si pot include: senzatia de gura uscata, ameteala, disconfort gastric si fotosensibilitate. Dozele ridicate pot impacta modul in care ficatul proceseaza anumite medicamente, inclusiv contraceptive orale, medicamente antiepileptice etc. Inainte de a consuma sunatoare in doze terapeutice, consultati un medic specialist.
Ginkgo biloba
Aceasta este o alta planta considerata foarte eficienta impotriva depresiei. Functioneaza prin marirea numarului de receptori de serotonina din creier si prin stimularea fluxului sanguin prin creier. Un studiu efectuat pe 16 pacienti ce erau sub medicatie antidepresiva a aratat ca ginkgo imbunatateste considerabil calitatea somnului si abilitatea cognitiva dupa 8 saptamani de utilizare. Doza recomandata este de 40-80 mg de 2 - 3 ori pe zi.
Rozmarinul este foarte popular, mai ales printre cei interesati de aromaterapie, ca tratament impotriva depresiei. Contine cieol, care s-a dovedit a stimula sistemul nervos central. Masajul cu cateva picaturi de rozmarin adaugate in uleiul de masaj v-ar putea imbunatati considerabil starea de spirit. Alte mirosuri utilizate in aromaterapie pentru indepartarea depresiilor sunt: busuioc, levantica, iasomie. Toate aceste uleiuri sunt exclusiv pentru uz extern.
5 sfaturi utile pentru indepartarea depresieiO dieta echilibrata, bogata in vitamina B6 si carbohidrati complecsi poate creste nivelul serotoninei, diminuand astfel simptomele depresiei.Alimentele bogate in vitamina B12 si acid folic amelioreaza, de asemenea, simptomele depresiei.Evitati zaharurile, cofeina si alcoolul.Adoptati o dieta bogata in acizi grasi omega 3. Incercati sa includeti 1-2 mese pe saptamana bazate pe peste gras precum somon, ton sau macrou.Exercitiile fizice regulate cresc nivelul de endorfina si ajuta la indepartarea sentimentelor stagnante, se acompaniaza depresia.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaServită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...
Mancare de conopidaO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Comentarii