Stiati de painea Sylvester Graham? Painea ideala a vegetarienilor si a celor care doresc o nutritie echilibrata

Stiati de painea Sylvester Graham? Painea ideala a vegetarienilor si a celor care doresc o nutritie echilibrata

Painea este unul dintre alimentele de baza, e consumata zilnic si aproape la fiecare masa de toti romanii. Avand in vedere acest lucru si daca tinem la sanatatea noastra, este recomandat ca alimentul pe care-l consumam cel mai des sa fie si dintre cele mai sanatoase.

Acestea fiind spuse, daca acum va intrebati care este una dintre cele mai sanatoase paini din comert, aflati ca ea se numeste Sylvester Graham si este produsa de Vel Pitar. Aceasta este o paine obtinuta din 100% faina integrala graham, inspirata dupa o reteta elaborata la inceputul secolului XIX de Sylvester Graham.

De asemenea, aceasta este si painea ideala pentru dietele vegetariene, Sylvester Graham fiind cel care a enuntat, in 1829, pentru prima data in lume, principiile unei diete vegetariene. 

Painea Sylvester Graham de la Vel Pitar este o paine speciala si datorita procesului de fabricatie care este unul de durata si necesita investitii in liniile de fabricatie. Este o paine pozitionata premium, pe segmentul healthy, datorita beneficiilor aduse, de sanatate si de nutritie echilibrata. 

Haideti sa vedem si care sunt calitatile care recomanda aceasta paine ca fiind una dintre cele mai sanatoase: 

- Painea din macinis integral 100% graham – necernuta, utilizata cu tot cu tarate; 

- Sursa de fibre (7,6 g/100g produs) – stimuleaza procesul digestiv; 

- Magneziu si vitamina B; 

- Indicata in diete si in mentinerea unui stil de viata echilibrat; 

- Contine numai ingrediente naturale; 

- Prospetimea pe timpul termenului de valabilitate este data de maiaua deshidratata; 

- Maiaua este un agent de fermentare si dospire asemanatoare cu drojdia, dar nu din familia drojdiilor de bere, ci este o drojdie care apare spontan pe boabele de cereale. Este obtinuta din apa si faina. Asigura prospetime si gust;

- Faina integrala este o faina obtinuta din macinarea intregului bob de grau, iar faina graham este o faina integrala macinata grosier; 

- Pentru obtinerea painii se lasa faina la hidratat timp de 4 ore; 

- Nu contine E-uri si conservanti; 

- Faina este obtinuta cu ajutorul unei tehnologii speciale care necesita investitii foarte mari. In Romania, 7 Spice (parte a grupului Vel Pitar) detine aceasta tehnologie; 

Cine este Sylvester Graham?

Sylvester Graham, nascut in anul 1794 in Statele Unite, este, de facto, reformatorul dietelor americane si este un pionier al dietelelor vegetariene. Graham a dezvoltat un sistem de viata sanatos in care pleda pentru evitarea bauturilor alcoolice, alimentelor procesate si a moderatiei in toate domeniile vietii de zi cu zi. Graham si adeptii sai au postulat o legatura puternica intre alimentatie, sanatate si moralitate, vazand corpul ca un sistem holistic care trebuia sa fie pastrat in echilibru pentru ca individul sa-si mentine sanatatea fizica si spirituala. Graham a dat numele sau unei miscari si cei care au urmat dogmele sale a devenit cunoscuti ca "Grahamiti”.

Putini oameni stiu astazi cine este Sylvester Graham, insa el este comemorat de fiecare data cand o felie de paine graham este mancata. In 1829, Sylvester Graham inventeaza Dieta Graham, bazata in special pe consumul de fructe, legume si alimente bogate in fibre si exclude din alimentatie carnea si condimentele. Pornind de la principiile acestei diete, Sylvester Graham creeaza painea Graham, o paine obtinuta din faina integrala macinata grosier (cu spartura de tarata) si fara adidivi chimici. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
2
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Tort Racoros
5
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Parteneri
Inghetata Bacio
Bucataras.RO

Inghetata Bacio

Nutella, pasta de alune (in cazul de fata pasta de nuci macadamia)... daca doriti si alune... o minunatie!

Inghetata Bacio
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola