Sfaturi pentru un stil de viață sănătos în familie

Sfaturi pentru un stil de viață sănătos în familie

Un program încărcat poate duce la apariția unui stil de viață nesănătos, cu multe ore petrecute în fața calculatorului sau a altor dispozitive electronice, iar acest lucru se poate reflecta atât asupra alimentației, cât și a bunăstării tale fizice și psihice, dar îți poate afecta și relația cu familia sau cu cei apropiați.

Dacă îți dorești să implementezi un stil de viață sănătos, care să-ți stimuleze mintea, trupul și sufletul și pe care să-l aplice și membrii familiei tale, îți prezentăm câteva trucuri care să te ajute să îndeplinești acest obiectiv. În plus, sfaturile îți vor fi utile și să poți schimba rapid și ușor activitățile mai puțin benefice.

1. Citește în fiecare zi



Cea mai simplă activitate, aceea de a citi o carte, îți poate aduce multiple beneficii atât pe plan spiritual cât și pe plan mental. Lectura te relaxează și îți îmbunătățește calitatea somnului, astfel că un prim pas pentru a adopta un stil de viață sănătos este acela de a stabili un program zilnic de citit. Pentru a putea convinge mai ușor și ceilalți membri ai familiei de beneficiile pe care lectura le oferă, îți recomandăm să vizitați librăria Limbag, unde librarii vă așteaptă cu promoții la cărți precum și titluri din numeroase genuri literare, din care puteți alege. De la cele mai cunoscute romane din literatura română sau universală până la cărți de bucate ori povești fascinante pentru copii, la Libmag găsești inspirație pentru orice tip de carte cauți. Pentru o achiziție rapidă, poți cumpăra cărțile dorite și online, direct de pe site, cu livrare la domiciliul tău sau cu ridicare din magazin.

 

1. Gătește mai sănătos

Schimbarea regimului alimentar poate reprezenta o adevărată provocare, mai ales când cei mici sunt foarte mofturoși la mâncare. Introducerea unor alimente cât mai sănătoase pentru organism în meniul copiilor trebuie să se facă treptat prin consumul cât mai multor fructe și legume. Ulterior, poți căuta inspirație pentru a găti mai sănătos, fie într-o carte de bucate, fie online, pe siteuri de specialitate. Ideal este să stabilești împreună cu cei mici meniul pentru ziua respectivă și, evental, să îi implici și pe aceștia în procesul de pregătire a bucatelor. Dacă alegi să te inspiri dintr-o carte de bucate, este o modalitate perfectă să îi pui pe cei mici să îți citească instrucțiunile, iar în acest fel ei își vor exersa abilitățile de citire.

 

2. Introdu exercițiile fizice în rutina zilnică

Un stil de viață sănătos implică și practicarea unor exerciții fizice. Împreună cu partenerul sau cu cei mici, în funcție de vârsta acestora, stabiliți un program de execiții fizice pe care să îl faceți zilnic. Informează-te dinainte cu privire la exercițiile fizice potrivite fiecărui membru al familiei dintr-o carte care cuprinde trucuri și sfaturi utile pentru un stil de viață sănătos. Pe site-ul librăriei Libmag ai la dispoziție cărți în care găsești cele mai plăcute activități pentru timpul liber, dar și pentru adoptarea unui stil de viață sănătos, inclusiv cărți de sport și fitness. Îți recomandăm să practici acele exerciții fizice care-ți sunt confortabile și, pe cât posibil, introdu în rutina zilnică meditația și exercițiile de relaxare, mai ales înainte de a merge la culcare.

 

3. Sporește-ți creativitatea

Este important să implici toți membrii familiei pe tot parcursul procesului spre o viață mai sănătoasă. Așadar, organizează săptămânal serate în care să împărtășiți atât reușitele cât și eșecurile privind alimentația ori sportul, astfel încât să fiți tot timpul motivați. Ia-ți libertatea de a fi creativă în ceea ce privește modul în care implementezi obiceiuri sănătoase, atât în viața ta, cât și în viața celor mici. Printre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când vrei să implementezi un stil de viață cât mai sănătos se numără: lectura, exercițiile fizice, alimentația sănătoasă, hidratarea.

 

4. Fii înțelegătoare cu tine și cu ceilalți

Atunci când lucrurile nu se desfășoară așa cum îți dorești, ori poate atunci când nu ai avut posibilitatea să mânânci sănătos, mai ales din cauza unui program încărcat, este foarte important să fii înțelegătoare. Dacă un membru al familiei nu are un parcurs la fel de bun ca al tău ori nu se ridică la nivelul așteptărilor, ia în considerare faptul că motivația fiecăruia este diferită. Așadar, permite fiecărui membru din familia ta să aibă propriul parcurs pe drumul spre un stil de viață sănătos și iartă micile eșecuri care mai pot apărea.

Un stil de viață sănătos înseamnă, în primul rând, o stare de bine pe care să o ai în permanență. Este nevoie să acorzi atenție atât emoțiilor cât și psihicului și fizicului pentru a putea să identifici nevoile pe care organismul tău le are. 



 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cu Crema De Ness
1
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Prajitura cu nuca si crema de budinca
2
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
3
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Pulpa de miel la cuptor
5
Parteneri
Prajitura condimentata
Bucataras.RO

Prajitura condimentata

Am ramas impresionata de prajitura Mirelei (miremirc), prajitura Continental. Astazi va prezint o abordare diferita a...

Prajitura condimentata
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel
Gustos.RO

Drob de miel

Reteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....

Drob de miel