Rețete de înghețată de casă perfecte pentru zilele cu soare

(0)

2021-05-25 09:51:59

Înghețata este unul dintre deserturile noastre preferate, iar acum, odată cu venirea căldurii, este alegerea perfectă în orice împrejurare. O găsim în atât de multe variante încât este foarte greu să ne decidem pe care să o alegem. Totuși, cea mai savuroasă înghețată rămâne cea pregătită în casă. :) Descoperă pe acest blog câteva idei de rețete care îți vor aduce aminte de gustul copilăriei. Noi, însă, am pregătit pentru tine trei rețete delicioase, cu doar câteva ingrediente, pe care le poți pregăti acasă în doar câteva minute.

 

Înghețată de fructe de pădure

 Ai nevoie de:

 

300 de grame de fructe de pădure proaspete sau congelate;

400 de grame de smântână;

250 de mililitri de lapte integral;

100 de grame de zahăr.

 

Taie bucăți fructele de pădure și lasă-le timp de 2 ore la macerat cu câteva linguri din zahărul pregătit pentru rețetă. Laptele condensat și restul de zahăr să amestecă bine într-un vas, până când zahărul se topește complet, după care adaugi smântâna și amesteci din nou, până obții o pastă omogenă. Acest amestec trebuie pus la foc mic și lăsat până începe să fiarbă, apoi îl lași la răcit. Fructele care au stat două ore la macerat cu zahăr trebuie date prin blender și adăugate peste compoziția cu smântână, după ce acesta s-a răcit. Amestecă bine, până la omogenizare, eventual în blender, după care pui compoziția într-un vas, la congelator, timp de câteva ore.

 

Înghețată de fistic

 Ai nevoie de:

 

200 de grame de fistic crud, fără sare, mărunțit;

350 de mililitri de lapte integral;

200 de grame de frișcă;

100 de grame de zahăr;

2 gălbenușuri;

jumătate de linguriță de esență de migdale;

fistic tocat mărunt pentru decor.

 

Laptele, fisticul tocat și jumătate din cantitatea de zahăr se pun la fiert câteva minute, până când zahărul se topește, apoi iei vasul de pe foc și adaugi esența de migdale. Gălbenușurile se amestecă separat cu restul de zahăr, iar când aceasta se topește, adaugi această compoziție peste amestecul de lapte. După răcire, pune din nou vasul la foc mic timp de 10 minute, până când compoziția se îngroașă. După răcire, pune vasul la frigider timp de 2 ore, apoi adaugă frișca și amestecă la blender. Compoziția finală se pune într-un vas, se decorează deasupra cu fistic mărunțit și se pune la congelator timp de câteva ore.

 

Înghețată de vișine

 Ai nevoie de:

 

300 de grame de vișine;

150 de grame de zahăr;

900 de grame de smântână.

 

Vișinele fără sâmburi trebuie date prin blender, apoi puse la fiert împreună cu zahărul, până când acesta se topește. După ce piureul de vișine se răcește, adaugă smântâna și amestecă bine. Compoziția se pune la congelator câteva ore, iar în acest interval înghețata trebuie scoasă din când în când afară și amestecată.

 

Sperăm că aceste rețete sunt pe gustul tău. Găsești aici și alte tipuri de înghețată pe care le poți pregăti acasă.

 

Foto: Pexels