(P) 3 rețete de preparate pane pe care poți să le încerci acasă

(P) 3 rețete de preparate pane pe care poți să le încerci acasă

Preparatele pane au început să apară pe mesele oamenilor cu mult timp în urmă, devenind adevărate vedete ale gastronomiei internaționale. Combinația de crocant la exterior, fraged și moale la interior, conferă o savoare aparte alimentelor ce sunt realizate prin această tehnică. Dar ce înseamnă, de fapt, un preparat pane? Este un aliment precum, carnea de porc, vită, pui, pește, ciuperci sau legume, ce este trecut prin straturi fine de făină, ou și pesmet și apoi prăjite la o temperatură potrivită pentru a obține textura savuroasă de crocant.

Astazi, tehnologia a dezvoltat și îți oferă mai multe tipuri de echipamente pentru prăjit, de exemplu, friteuzele. Ele pot fi electrice sau pe gaz, de diferite capacități și eficiente în consumul de ulei. Desigur că poți pregăti preparatele pane acasă și într-o tigaie bună, însă aceste aparate, nu numai că te ajută să reglezi temperatura, dar vei găti în siguranță, fiind dotate cu mecanisme de evitare a supraîncălzirii.

Prin urmare, iată 3 rețete de produse pane pe care le poți face acasă, fie într-o friteuză, fie într-o tigaie. Enjoy!

1. Șnițel de porc în stil german

Ca si carne, poți folosi cotlet de porc sau mușchi de porc. De asemenea, dacă vrei sa optezi pentru o carne mai ușoară, poți înlocui carnea de porc cu pieptul de pui.

Ingrediente:

· 4 bucăți de cotlete de porc sau mușchiulet de porc

· Sare și piper

· 150 g de făină albă ce se amestecă cu o jumătate de linguriță de sare

· 3 ouă bătute

· 150 g pesmet

· Ulei pentru prăjit (de recomandat este să folosești un ulei care atinge o temperatută înaltă de prăjire și nu se arde)

 

Mod de preparare: Bucățile de porc se așează pe un tocător, cuprinse între două folii de plastic. Cu un bătător special se bat până se subțiează și devin uniforme, aproximativ 0,5 cm grosime. Fiecare bucată se asezonează cu sare și piper pe ambele părți. Pentru a-ți fi mai ușor, poziționează 3 farfurii una lângă alta, care să conțină făina, ouăle bătute, respectiv pesmetul. Ia prima bucată și trece-o pe ambele părți prin făină, ou și la final pesmet. Ai grijă să nu apeși firele de pesmet pe carne. Scutură excesul de peste și pune-o la prăjit imediat în uleiul încins. Temperatura nu trebuie să fie nici prea ridicată, dar nici prea joasă, 165°C este perfectă pentru a obține crusta crocantă.

Gătește șnițelul pe fiecare parte timp de 2 minute, până când capătă o crustă aurie. Se servește cu orice timp de cartofi si salată.

 

2. File de pește pane

Poți opta pentru pește precum cod, macrou, tilapia, crab, file de somon, dorata și multe altele.

Ingrediente:

· 2 bucăți file de pește, tăiate pe lungime

· 50 g făină albă

· 2 ouă ușor bătute

· 50 g pesmet

· 3 linguri ulei de măsline (tigaie) sau ulei cu o temperatură ridicată de ardere pentru friteuză

· 1 lămâie tăiată felii

Mod de preparare: Așează fileul de pește pe șervețele de hărtie si uniformizează cu degetele carnea astfel încât acestea să se poată prăji pe toate părțile. Condimentează cu sare și piper pe ambele părți. Lasă-le la odihnit 10 minute. În felul acest carnea se va frăgezi. Modalitatea de preparare este la fel ca la șnițel. Fileurile se dau prin făină, ou și pesmet și imediat se pun la prăjit. Se prăjesc în tigaie sau friteuză la o temperatură medie între 177° și 190° C. La final se servesc cu felii de lămâie și alături de o salată de verdețuri.

 

3. Conopidă pane

Legumele se pot prepara în stil pane la fel de bine, însă este util ca unele să fie puțin fierte înainte pentru a le simți cu adevărat gustul. Conopida spre exemplu, se poate fierbe înainte de a fi gătită pane timp de 10 minute.

Ingrediente:

· 1 conopidă de 500 g, se curăță și se desface în buchețele potrivite

· 3 linguri de făină

· 3 ouă bătute ușor, condimentate cu sare și piper

· 200 g pesmet

Mod de preparare: Conopida se fierbe doar cât să o înnmoi puțin, dar să-și păstreze consistența. Se lasă la răcit pentru câteva minute. Se pregătesc toate ingredientele în boluri, făina, ouăle și pesmetul. Fiecare bucată de conopidă de trece prin cele trei straturi și apoi se introduce într-o tigaie cu ulei încins, sau în friteuza setată dinainte la o temperatură de 180°C. Conopida se prăjește aproximativ 3-4 minute pe toate părțile, având grijă să obții o crustă aurie uniformă. Se servește simplă, cel mult cu o salată de crudități.

Ca și ultim sfat, nu supraîncărca alimentul cu ou, făină sau pesmet. De asemenea, te poți folosi de acest ghid util a temperaturilor potrivite pentru prăjire a diferitelor alimente. Preparatele pane sunt de multe ori un răsfăț, deaorece au un aport caloric destul de mare, însă este bine să găsești un echilibru în toate.

Sursa foto: pexels.com

 

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Castraveti fara conservanti pentru iarna (reteta 400)
Bucataras.RO

Castraveti fara conservanti pentru iarna (reteta 400)

O reteta simpla si foarte buna pe care v-o recomand cu drag.  

Castraveti fara conservanti pentru iarna (reteta 400)
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti