Interviu cu Roxy14, Bucatarul lunii Februarie!

Interviu cu Roxy14, Bucatarul lunii Februarie!

O tanara adaptabila, creativa, pasionala, activa, mereu in cautare de ceva nou - asa poate fi descrisa in doar cateva cuvinte Valentina - castigatoarea concursului Bucatarul Lunii Februarie. Cititi interviul si veti descoperi tranformarea unei adolescente complet nepriceputa in ale bucatariei intr-o femeie capabila sa transforme intr-un succes orice-si propune.

Draga Valentina, felicitari pentru polonic, ai putea sa ne spui cate ceva despre tine, despre familia ta? Ce pasiuni ai si cum iti place sa-ti ocupi timpul liber?
In primul rand, va multumesc mult tuturor celor care m-ati votat si sustinut mereu, am ramas cu multe nume importante in suflet si nu numai… am legat cateva prietenii - Laura, Christeli, N.Daniela si desigur toti/toate cu care am conversat prin mesaje si la retete. Un pupic.
Cat despre mine… am 24 de ani, casatorita de 3 ani cu o persoana minunata cu care m-am cunoscut pe la vreo 14 ani si cu care in ziua de azi suntem sot si sotie. Pe moment nu avem copii, ne dorim foarte mult, dar dupa cum stiti locuim in Spania din 2004, departe de familiile noastre si acum ne hotaram sa o formam pe a noastra.
Eu lucrez ca si chelner intr-un hotel si dupa cum banuiti e un program destul de strans, se lucreaza la sfarsit de saptamana… dar cand am zilele mele libere, chiar daca este o luni sau marti, eu le transform in Sambata si Duminica…
Ne place foarte mult sa mergem cu bicicleta, cu patinele (eu) in plimbari pe malul oceanului (Atlantic), sa mergem in diferite locuri de vizitat, mai ales ca sotul se dedica fotografiei.
Iar cand intr-adevar vreau sa stau in casa, mai linistita, imi place foarte mult sa pregatesc diferite mancaruri, retete noi si sofisticate. Tot ce este nou ma face foarte curioasa si desigur incerc sa fac! Imi place ideea de a sta cu familia la masa si a pregati mereu mancaruri bune pe placul tuturor. Dar pe moment pregatesc doar pentru doi?.

Castigand polonicul, ai facut un pod intre bucatarie si fotografie care pare a fi una din pasiunile tale. Ca femeie moderna, cum iti imparti timpul intre/pentru toate aceste pasiuni?
Da, amandoua lucrurile imi plac foarte mult, imi place sa stiu sa gatesc si mai bine si mai multe. Cat despre fotografie, am invatat multe lucruri de la sot, cum sa fac o poza si multe... pe care incerc sa le aplic si sa vi le arat prin fotografiile mele.
Sunt muza sa din cand in cand. La un concurs de fotografie cu tema: Lumanari, eu am fost cea fotografiata si expusa intr-o expozitie de fotografii. Diploma si felicitarile fotografului :).
Timp incerc sa-mi fac pentru toate, pentru ca sunt o persoana foarte activa, nu-mi place sa stau deloc, incerc sa-mi caut de lucru, cu orice ocazie (de Carnaval - am facut costumatii si am concurat. Am obtinut premiul 2. Pentru luna Martie, mi-am cumparat multe panze de toate culorile sa fac martisoare si cateva detalii pentru casa. Mai fac lucruri manuale, din hartie, panze, puzzle etc).
Iar timpul liber il mai impart si pentru studii. Sunt in anul 2 la o Academie de Limbi Straine la germana si m-am inscris pentru engleza avansata. Iar in vreo iarna cand am de munca mai putin, fac cursuri de chelner, relatii publice.

Poti sa ne povestesti o intamplare hazlie din viata ta de bucatareasa?
Uff, un stiu daca o sa fie o poveste hazlie, dar cel putin e legata cu bucataria, dar pe la inceputuri hehehe ;).
In 2004 cand am venit in Spania prima data, eram cu sotul pe la inceputuri si stiti cum e... se mai sta si pe la soacra, si pe la mama acasa. Si, desigur, niciodata un facusem de mancare.
Inainte de a veni aici, m-am pus cu mama mea la bucatarie cu un caiet si un pix... hehe si m-am pus sa o intreb cum se faceau sarmalele, ardeii umpluti, ciorbele, supele si toate cele. Dar sa nu credeti ca prea multe, ci doar cateva care ne placeau noua cel mai mult. Si asa mi-am umplut cateva pagini de caiet despre cum sa fac de mancare.
Cand am ajuns aici, locuiam cu un prieten al sotului intr-o casa, iar cand a sosit vremea de a gati... uff durereeee... ma furisam la bucatarie cu caietul de retete - cum sa fac fasolicaaaa... De cate ori intra cineva la bucatarie, hop si eu ascundeam caietul, plecau si-l scoteam imediat sa vad ce urma sa fac cu ceapaaaa. Fatal!
Dar am invatat ceva foarte important in viata: Nevoia te invata! Pentru mine, mereu va fi o intamplare hazlie foarte frecventa in acele timpuri...
La 18 ani m-am pus pe treaba, sa invat sa fac o mancare, sa duc o casa, sa invat o limba straina si sa ne descurcam.

Care a fost cea mai mare reusita culinara si cea mai mare ratare?
Nu stiu care a fost cea mai reusita, deoarece pentru mine toate retetele pe care le-am facut au fost reusite. Am depus multa munca la ele, atentie mare, dragoste si multa informatie de pe RC (asa v-am descoperit, cautam sa fac Sarmalute ;)).
In schimb, la cea mai mare ratare, am cateva hehehehe. De cate ori ma pun sa fac un aluat, ori nu-mi creste, ori se lasa dupa ce il scot din cuptor… Pentru mine, inca este un mare secret cum se face…

Cum ai caracteriza bucataria pe care o practici si ce iti place sa gatesti cel mai mult?
Cel mai mult imi place sa gatesc sau sa invat sa gatesc mancarea romanesca pentru ca venind aici, in afara, sa stiu sa o fac si apoi am invatat sa fac mai repede mancarea de aici decat din tara... Imi place sa gatesc multe mancaruri, uneori combin produse de aici cu ale noastre si asa sunt in pace cu amandoua. Imi place foarte mult sa gatesc "guisos" sunt mancaruri de fasole, naut, linte, de cartofi si carne. Mai nou fac de cartofi si peste sau sepie. Imi plac mancarurile foarte mult, dar in acelasi timp imi place sa migalesc mult la o farfuriuta de ceva dificil, putin, dar gustos.

Care este mancarea ta preferata?
Mancarea mea preferata... hmmm e greu ca am atatea preferate, dar cel mai mult mi-e dor de fasolica, facuta la foc lent cu muraturi, la mancarea de urzici pe care nu am mai mancat-o de ani de zile, de lobada... Iar ca sa aleg una pentru primul loc: mancarea de cartofi cu carne cu castraveti acri.

Din cate am inteles locuiesti in Spania, de unde esti de loc din Romania si cum te-ai adaptat noilor locuri si unei bucatarii diferite de cele de acasa?
Eu sunt din Buzau, iar sotul din Bucuresti, parintii lui tot din Buzau erau. De adaptat sincer m-am adaptat foarte repede, pentru ca totul era nou pentru mine, aveam o dorinta insetata de a cunoaste locuri noi, traditii, culturi, bucatarie diferita… Foarte usor si repede, toti prietenii imi spun ca sunt una de a lor, dar eu tot romanca sunt si-am sa raman mereu.
Ma implic in toate sarbatorile lor, imi plac mult, dar niciodata nu uit de ale noastre.

Ai putea sa ne spui cum descoperit Rc-ul si ce te-a atras la comunitatea noastra?
Intr-o zi cumparasem mancare romanesca sa fac sarmalute, ca aici le gasesc greu, dar cand am gasit un am stat mult sa ma gandesc ca nu stiu sa fac singura. Am cumparat si cand am ajuns acasa, direct la calculator, sa caut retete de sarmalute. Si la prima cautare ReteteCulinare.ro, iar din acel moment m-am logat si am continuat pana in ziua de azi, mereu cu ajutorul si sprijinul vostru.

Am observat ca esti un membru foarte activ al RC-ului, poti sa ne spui ce iti place si ce ai schimba in aceasta comunitate?
Imi plac multe subiecte deschise de catre membrii forumului. Cafeneaua RC, unde in fiecare dimineata imi beau cafeaua (lunea chiar si la 6 dimineata sunt pe RC pentru ca intru mai devreme la munca). Mamici si viitoare mamici insarcinate, unul din topicurile preferate de mine, unde aflu multe trucuri de la mamicile de pe RC. Concurs Reteta Lunii. Unde mereu incerc sa ma bag cu retete... Usor de Gatit... ;) Retete preferate etc.
Imi plac toate si de schimbat nimic, poate de adaugat pe parcurs… mereu m-am gandit ca ar fi bun un Chat, in care am putea pune o intrebare direct unei persoane pe care o vedem disponibila in acel moment.
Desigur putem trimite mesaje private atata timp cand dorim sa vorbim despre ceva anume. Iar cel mai mult si mai mult mi-ar place ca userii de pe RC sa se logeze si in "Album de Familie", asta ne ajuta sa ne cunostem si mai bine intre noi, ceea ce da multa incredere si prietenie.
In rest totul Ok!!!

Si pentru final, te rog sa impartasesti cu noi un gand pentru toti membrii forumului nostru?
Un gand ar fi... ca mereu o sa se simta prezenta mea pe aici, cu mici si mari retete. Astept sa invat mult mai multe de la voi mamicile Rc-ului si de anul asta ne inscriem (eu si sotul) pe lista de "noi parinti" si de a creste cu drag numarul copiilor de pe RC.

Felicitari inca odata pentru polonic si la cat mai multe.
Va multumesc foarte, foarte mult, pentru mine sunteti "Familia mea"!!!
:-*:-*:-*

Autor: Yafa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Ciorba taraneasca de porc
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de porc

Scriind reteta, mi-am dat seama ca nu am facut poze la carne si nici nu prea se vede prin farfurie, dar trebuie sa ma credeti...

Ciorba taraneasca de porc
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!