Interviu cu Amalia_aa, Bucatarul lunii Iunie!

Interviu cu Amalia_aa, Bucatarul lunii Iunie!

Amalia_aa, castigatoarea concursului Bucatarul Lunii Iunie, ne-a acordat un interviu "fulger" . In ciuda faptului ca s-a straduit sa ne dea raspunsuri scurte si la obiect, interviul ofera totusi cateva informatii despre persoana din spatele nickului de pe RC: este o fire pragmatica, cu un umor fin, cu un oarece grad de modestie (cel putin in ceea ce priveste calitatile sale culinare), care uneori mai are mici accese de melancolie. Calitatile pe care nu le-am putut enumera in aceasta scurta prezentare, le veti descoperi voi, citindu-i integral interviul.

Pentru inceput, spune-ne cateva lucruri despre tine – stare civila, copii, arbore genealogic complet, tot ce doresti tu sa impartasesti.

Am 34 de ani sunt casatorita si inca nu am copii :).

Ai fost votata Bucatarul Lunii de doua ori pana acum de catre membrii comunitatii. Ce inseamna asta pentru tine?

Ma bucur ca retetele mele au fost votate, ii indragesc si respect pe membrii acestui forum deoarece publica retete originale si pe gustul meu.

Este clar ca pentru tine bucataria nu e doar locul in care astamperi foamea. Majoritatea retetelor tale au un grad mediu sau mare de dificultate. Este gatitul o pasiune pentru tine?

Consider ca retetele mele au un grad mediu spre mic de dificultate (de aceea, probabil, am atatia vizitatori pe blog) … recunosc, imi place sa gatesc, de aceea gatesc aproape zilnic, de cele mai multe ori abia gust din produsul final.

Daca da, de unde vine asta?

Pasiunea pentru gatit am descoperit-o de mica (stiu pare un cliseu, dar asa este) ...din toate treburile casei asta imi placea cel mai mult... probabil ca de la bunici, bunicile mele gateau foarte bine.

Povesteste-ne prima ta experienta din bucatarie. Cum ti-ai inceput calatoria in ale bucatelor?

Prima experienta…o sa radeti dar a fost in clasa a 8-a, la scoala aveam ora de indeletniciri practice printre care era si chestia cu gatitul. Acolo am facut prima data o reteta cap-coada si anume salam de biscuiti...Tin minte ca la sfarsit am mancat unii de la altii ?. Cred ca de atunci, 1 an nu am mai mancat prajitura asta.

Am vazut ca ai o gama larga de domenii culinare in care esti experta. Totusi, ce-ti place cel mai mult sa gatesti?

E greu de raspuns… imi place sa gatesc dulciuri cu fructe in special torturi si imi mai place sa gatesc feluri cu legume.

Care e, in opinia ta, cel mai mare succes culinar al tau?

Oooo la asta nu m-am gandit niciodata ar fi mai multe…cred ca cel mai recent ar fi tortul cu mure si afine .

Dar cel mai mare esec culinar al tau (daca exista)? (ce reteta ai incercat si nu ti-a reusit)

A, pai crema patisera nu mi-a iesit si nu stiu … unele retete incercate din revistele de pe la noi … la un moment dat ma gandeam ca nu sunt traduse corect.

Care sunt pasiunile tale?

Gatitul desigur, calatoriile si dansul.

Ce ti-ai dorit intotdeauna sa faci si nu ai reusit pana acuma?

Sa vizitez tarile din America de Sud.

Pastrand traditia, te vom intreba si pe tine cand ai intrat prima data in contact cu membrii comunitatii RC?

Asta nu mai stiu, poate ma ajutati dumneavoastra.

Ce ai schimba la aceasta comunitate?

Chiar nimic, imi place asa cum este, prietenosa si vesela

Un ultim mesaj adresat comunitatii RC…

Sper sa gasesc cat mai multi membri, cu retete cat mai variate.

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie