Zambeste mereu - Interviu cu Talida

Zambeste mereu - Interviu cu Talida

Talida, plecata de cativa ani din Cluj, stabilita in S. U. A, unde s-a acomodat foarte usor, poarta totusi in suflet dorul Clujului. Am avut un interlocutor minunat: sensibila si tonica in acelasi timp, cu simtul umorului.

R-Pentru cine te cunoaste doar din postarile facute:
Cine esti tu, Talida?

T-Sunt Talida, asa cum ma cunoasteti, sau pe numele adevarat-Maria, iar multe/i ma cunosc si sub nick-ul Chipotle de pe alte forumuri.Locuiesc in S.U.A impreuna cu sotul meu, insa inca numesc "acasa" locul in care m-am nascut-Cluj-Napoca-unde mi-am petrecut 23 de ani din viata. In plus familia mea se afla acolo: parintii si fratele meu.

R-Cum ai descoperit RC?

T-Am descoperit RC de ceva timp. De altfel cred ca m-am inregistrat prin primii ani, insa nu am activat.Urmaream ce se scrie, ce retete apar. De fapt cautam retete traditionale romanesti.Mi-a placut in mod deosebit site-ul- retetele foarte usor de gasit, bine exolicate...aveai senzatia ca citesti o revista. Apoi am descoperit forumul si m-am indragostit de familia voastra.

R-Multumim pentru aprecieri.Ai castigat in luna ianuarie mult ravnitul Polonic de Aur.Ce a insemnat pentru tine aceasta distinctie?

T-Ce inseamna asta pentru mine? Pai cred ca faptul ca toti prietenii si membrii familiei mele de aici, din America, sau din Romania au aflat despre aceasta distinctie, cred ca spune totul. Pentru mine este o mandrie si imi aduce mai multa incredere in mine.

R-Care ar fi cele trei lucruri la care nu ai putea renunta?

T-Daca e vorba de obiecte...computerul si telefonul-care reprezinta legaturile mele cu "acasa" si in special mama mea, care este idolul meu.Un al treilea? Pot sa spun perna mea? Stiu ca pare ciudat, dar cum nu apuc sa dorm foarte mult( serviciile astea, bata-le vina!) toata ziua ma gandesc la perna mea si la ce bine ar fi sa pot trage un pui de somn...

R-Ce anume iti trezeste amintiri placute:gustul, mirosul, atingerea unui material?

T-In general mirosul si gustul imi starnesc amintirile...Si poate din aceasta cauza in primii ani de strainatate am refuzat sa gatesc romaneste.Sau cel putin ceea ce se gatea acasa.

R-Ce mancare iti aminteste de copilarie?

T-As putea insira o multime, dar ma opresc la ceea ce-mi doream tot mereu si ceea ce mama imi facea tot timpul. Practic nu e o mancare, ci un desert...Crema de zahar ars..nici nu va inchipuiti cate arsuri a provocat aceasta.

R-Numeste doua trasaturi pentru care te apreciaza prietenii tai.
T-Cred ca ar fi devotamentul si sinceritatea..

R-Care ar fi cele doua lucruri pe care le aduci intr-o prietenie?
T-Ce as aduce intr-o prietenie? Pot spune cee ce aduc si acum: un umar pe care sa te sprijini atunci cand ai nevoie si intotdeauna un zambet.De multe ori nu realizam cat de multe poate schimba un simplu dar sincer zambet.

R-Care este indeletnicirea ta preferata?
T-Gatitul si mai ales decorarea torturilor sau a aperitivelor.

R-Povesteste-ne, te rog, cum ai ajuns in America.
T-Locuiesc in prezent, dupa cum spuneam, in America,mai exact in Middlebury, statul Vermont, pe coasta de NE a Americii, la doua ore de granita cu Canada.
Am venit pentru prima oara in state printr-o viza de student, l-am cunoscut pe el, cel care cu un an mai tarziu devenea sotul meu, si m-am intors in 2003 definitiv.Am plecat la 23 de ani de acasa, proaspat absolventa a Facultatii de Drept din Cluj-Napoca.Acum nu-mi urmez profesia, in sensul ca mu lucrez in domeniul juridic, dar sunt fericita. Lucrez la Middlebury College, una dintre marile universitati din state si la ubn supermarket ca manager.Deci am doua joburi, lucrez de dimineta pana seara( in jur de 15 ore/zi), dar imi gasesc si timp de gatit..de asta imi lipseste perna.

R-Cum te-ai acomodat intr-o lume noua?
T-Desi pare ciudat...inca inainte de a-l cunoaste pe sotul meu, cam dupa o saptamana pe noul continent, am simtit ca aici este " acasa". Un sentiment pe care nici in ziua de azi nu mi-l explic. Asta a facut- din fericire- acomodarea atat de usoara. Evident ca au fost si momente grele, mai ales in preajma sarbatorilor, cand totul este atat de diferit.

R-Ca de exemplu?
T-Imi lipsesc Craciunul si Pastele asa cum le faceam acasa, cate o saptamana tot in petrecere , dupa doua in care faceam prajituri si alte bucate...

R-Puncte comune/diferite intre cele doua state?
T-Sunt mai toleranti fata de cei cu probleme sau cei care ar fi diferiti.
In privinta traditiilor-lipsesc petrecerile cu orice ocazie: onomastica, sarbatori, dar le au pe ale lor.
In rest, fiind un amamlgam de natii, pe taram culinar gasim de toate,iar in cel al manierelor...oamenii sunt tot oameni peste tot!

R-Filmul/romanul de care nu te mai saturi?
T-Sincer, nu am unul.De mica nu mi-am facut preferinte si nu m-am atasat de o carte, un film sau o melodie. De ce? Nu stiu.

R-Ai o deviza in viata?

T-Deviza in viata sau motto-ul meu: Zambeste mereu, indiferent cat de grea e crucea.

R-Un hobby?

T- Ador florile. De altfel sunt foarte fericita ca anul acesta ne-am mutat intr-un apartament in care florilor le place la nebunie, asa ca am inceput sa adun flori. Treptat, cel putin una dintre camere mi se transforma in sera...Sotul meu ma acuza ca vreau sa-i aduc jungla in casa...

R-Se va obisnui! Spune-i ca au mai patit-o si altii si in cele din urma au cedat in fata florilor!
Ganduri pentru RC?

T-Imi doresc sa creasca aceasta comunitate, sa fim cat mai multi prieteni si sper ca intr-o zi, la una dintre aniversari sa reusim sa ne intalnim cu totii sa sarbatorim si sa ne cunoastem personal

R-Talida, iti multumesc mult pentru timpul acordat si sper ca intr-o buna zi sa se implineasca dorinta ta: sa sarbatorim impreuna nu doar virtual!

Club Editorial Retete Culinare
Autor: Miha1950

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia