Interviu cu Amalia_aa, Bucatarul lunii Iunie!

Interviu cu Amalia_aa, Bucatarul lunii Iunie!

Amalia_aa, castigatoarea concursului Bucatarul Lunii Iunie, ne-a acordat un interviu "fulger" . In ciuda faptului ca s-a straduit sa ne dea raspunsuri scurte si la obiect, interviul ofera totusi cateva informatii despre persoana din spatele nickului de pe RC: este o fire pragmatica, cu un umor fin, cu un oarece grad de modestie (cel putin in ceea ce priveste calitatile sale culinare), care uneori mai are mici accese de melancolie. Calitatile pe care nu le-am putut enumera in aceasta scurta prezentare, le veti descoperi voi, citindu-i integral interviul.

Pentru inceput, spune-ne cateva lucruri despre tine – stare civila, copii, arbore genealogic complet, tot ce doresti tu sa impartasesti.

Am 34 de ani sunt casatorita si inca nu am copii :).

Ai fost votata Bucatarul Lunii de doua ori pana acum de catre membrii comunitatii. Ce inseamna asta pentru tine?

Ma bucur ca retetele mele au fost votate, ii indragesc si respect pe membrii acestui forum deoarece publica retete originale si pe gustul meu.

Este clar ca pentru tine bucataria nu e doar locul in care astamperi foamea. Majoritatea retetelor tale au un grad mediu sau mare de dificultate. Este gatitul o pasiune pentru tine?

Consider ca retetele mele au un grad mediu spre mic de dificultate (de aceea, probabil, am atatia vizitatori pe blog) … recunosc, imi place sa gatesc, de aceea gatesc aproape zilnic, de cele mai multe ori abia gust din produsul final.

Daca da, de unde vine asta?

Pasiunea pentru gatit am descoperit-o de mica (stiu pare un cliseu, dar asa este) ...din toate treburile casei asta imi placea cel mai mult... probabil ca de la bunici, bunicile mele gateau foarte bine.

Povesteste-ne prima ta experienta din bucatarie. Cum ti-ai inceput calatoria in ale bucatelor?

Prima experienta…o sa radeti dar a fost in clasa a 8-a, la scoala aveam ora de indeletniciri practice printre care era si chestia cu gatitul. Acolo am facut prima data o reteta cap-coada si anume salam de biscuiti...Tin minte ca la sfarsit am mancat unii de la altii ?. Cred ca de atunci, 1 an nu am mai mancat prajitura asta.

Am vazut ca ai o gama larga de domenii culinare in care esti experta. Totusi, ce-ti place cel mai mult sa gatesti?

E greu de raspuns… imi place sa gatesc dulciuri cu fructe in special torturi si imi mai place sa gatesc feluri cu legume.

Care e, in opinia ta, cel mai mare succes culinar al tau?

Oooo la asta nu m-am gandit niciodata ar fi mai multe…cred ca cel mai recent ar fi tortul cu mure si afine .

Dar cel mai mare esec culinar al tau (daca exista)? (ce reteta ai incercat si nu ti-a reusit)

A, pai crema patisera nu mi-a iesit si nu stiu … unele retete incercate din revistele de pe la noi … la un moment dat ma gandeam ca nu sunt traduse corect.

Care sunt pasiunile tale?

Gatitul desigur, calatoriile si dansul.

Ce ti-ai dorit intotdeauna sa faci si nu ai reusit pana acuma?

Sa vizitez tarile din America de Sud.

Pastrand traditia, te vom intreba si pe tine cand ai intrat prima data in contact cu membrii comunitatii RC?

Asta nu mai stiu, poate ma ajutati dumneavoastra.

Ce ai schimba la aceasta comunitate?

Chiar nimic, imi place asa cum este, prietenosa si vesela

Un ultim mesaj adresat comunitatii RC…

Sper sa gasesc cat mai multi membri, cu retete cat mai variate.

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Brownie cu mascarpone si caramel
Bucataras.RO

Brownie cu mascarpone si caramel

"Retete de Pasti "

Brownie cu mascarpone si caramel
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti