Interviu cu Amalia_aa, Bucatarul lunii Iunie!

Interviu cu Amalia_aa, Bucatarul lunii Iunie!

Amalia_aa, castigatoarea concursului Bucatarul Lunii Iunie, ne-a acordat un interviu "fulger" . In ciuda faptului ca s-a straduit sa ne dea raspunsuri scurte si la obiect, interviul ofera totusi cateva informatii despre persoana din spatele nickului de pe RC: este o fire pragmatica, cu un umor fin, cu un oarece grad de modestie (cel putin in ceea ce priveste calitatile sale culinare), care uneori mai are mici accese de melancolie. Calitatile pe care nu le-am putut enumera in aceasta scurta prezentare, le veti descoperi voi, citindu-i integral interviul.

Pentru inceput, spune-ne cateva lucruri despre tine – stare civila, copii, arbore genealogic complet, tot ce doresti tu sa impartasesti.

Am 34 de ani sunt casatorita si inca nu am copii :).

Ai fost votata Bucatarul Lunii de doua ori pana acum de catre membrii comunitatii. Ce inseamna asta pentru tine?

Ma bucur ca retetele mele au fost votate, ii indragesc si respect pe membrii acestui forum deoarece publica retete originale si pe gustul meu.

Este clar ca pentru tine bucataria nu e doar locul in care astamperi foamea. Majoritatea retetelor tale au un grad mediu sau mare de dificultate. Este gatitul o pasiune pentru tine?

Consider ca retetele mele au un grad mediu spre mic de dificultate (de aceea, probabil, am atatia vizitatori pe blog) … recunosc, imi place sa gatesc, de aceea gatesc aproape zilnic, de cele mai multe ori abia gust din produsul final.

Daca da, de unde vine asta?

Pasiunea pentru gatit am descoperit-o de mica (stiu pare un cliseu, dar asa este) ...din toate treburile casei asta imi placea cel mai mult... probabil ca de la bunici, bunicile mele gateau foarte bine.

Povesteste-ne prima ta experienta din bucatarie. Cum ti-ai inceput calatoria in ale bucatelor?

Prima experienta…o sa radeti dar a fost in clasa a 8-a, la scoala aveam ora de indeletniciri practice printre care era si chestia cu gatitul. Acolo am facut prima data o reteta cap-coada si anume salam de biscuiti...Tin minte ca la sfarsit am mancat unii de la altii ?. Cred ca de atunci, 1 an nu am mai mancat prajitura asta.

Am vazut ca ai o gama larga de domenii culinare in care esti experta. Totusi, ce-ti place cel mai mult sa gatesti?

E greu de raspuns… imi place sa gatesc dulciuri cu fructe in special torturi si imi mai place sa gatesc feluri cu legume.

Care e, in opinia ta, cel mai mare succes culinar al tau?

Oooo la asta nu m-am gandit niciodata ar fi mai multe…cred ca cel mai recent ar fi tortul cu mure si afine .

Dar cel mai mare esec culinar al tau (daca exista)? (ce reteta ai incercat si nu ti-a reusit)

A, pai crema patisera nu mi-a iesit si nu stiu … unele retete incercate din revistele de pe la noi … la un moment dat ma gandeam ca nu sunt traduse corect.

Care sunt pasiunile tale?

Gatitul desigur, calatoriile si dansul.

Ce ti-ai dorit intotdeauna sa faci si nu ai reusit pana acuma?

Sa vizitez tarile din America de Sud.

Pastrand traditia, te vom intreba si pe tine cand ai intrat prima data in contact cu membrii comunitatii RC?

Asta nu mai stiu, poate ma ajutati dumneavoastra.

Ce ai schimba la aceasta comunitate?

Chiar nimic, imi place asa cum este, prietenosa si vesela

Un ultim mesaj adresat comunitatii RC…

Sper sa gasesc cat mai multi membri, cu retete cat mai variate.

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia