Interviu cu alina_i bucatarul lunii Mai

Interviu cu alina_i bucatarul lunii Mai

Alina, suflet de artist ne povesteste!

Exista destul de multe perioade in viata unui om in care totul poate fi asemuit "curentului apei" dar, intotdeauna se vor gasi resurse sa ne amintim de "apa trece, pietrele raman". Alina e o persoana care beneficiaza de darul de a vedea lucrurile la maximum de obiectivitate Face putine erori in ceea ce reprezinta mediul sau de viata si ne incanta cu o stralucitoare charisma . Avem de a face cu un om muncitor si organizat, permanent inscris in competitia pentru varfurile ierarhiei si iata prin perseverenta si talent a reusit sa razbata prin viata . Haideti sa descoperim impreuna cine este de fapt Alina ?

1. Cine este Alina?

Simplu: Alina. Mai exact, Alina Istodorescu - tigru de apa dupa zodiacul chinezesc. Asa cum ma caracterizeaza zodia: bataioasa si imprevizibila, indrazneata si nerabdatoare. Nu prea am incredere in altii si-mi stapanesc cu greu emotiile. Cand sunt suparata, vorbesc cu mine. Sunt sincera, afectuoasa si generoasa... iar mai presus de toate am simtul umorului.
Imi plac copiii mici, animalele si orice lucru care imi stimuleaza imaginatia.
Sunt optimista si ma multumesc intotdeauna cu ceea ce am - dar am tot timpul pregatite ghearele ascutite, in caz de nevoie.
Banii, puterea si faima - nu inseamna nimic pentru mine.
Sunt o romantica. Nu-mi place sa ma plang si detest sa fiu compatimita.
Iubesc viata si o traiesc din plin chiar daca drumul pe care il aleg, nu este intotdeauna cel mai batatorit.
PS. Am 46 de ani - adica aproape o juma' de secol - asa cum imi place mie sa ma alint...

2. Din ce colt al tarii vii?

Locul de unde sunt nu e chiar un colt. Pe harta, e un puncticel intre Ploiesti si Targoviste. Orasul meu, proaspat municipiu, are aerul patriarhal al targurilor de provincie. Mai exact - locul unde nu se intampla nimic.
Moreniul este asezat intr-o depresiune a dealurilor subcarpatice, pe valea Cricovului Dulce, de unde in zilele senine, se zaresc culmile muntilor Bucegi.
Pe la 1900, pe-aici dadeai de titei inainte sa gasesti apa. A fost al treilea loc din lume de unde s-a exploatat petrolul.
La noi "padurea de sonde" este o realitate, desi in ultimul timp a cam inceput sa se rareasca si totusi in aer se simte mirosul de hidrocarburi.

3. Ce preocupari ai intr-o zi obisnuita din viata?

Bine zis "o zi obisnuita"... Acum nu fac mare lucru (mai putin sambetele cand vin copiii acasa si gatesc ca la popota). A fost o vreme cand nu-mi ajungea ziua cat era de lunga... dar cum viata nu e simpla de ceva vreme sunt intr-un concediu prelungit. Dar stiti cum se spune: ca, acasa numai daca nu vrei, nu ai ce face... Si in afara de asta, citesc, pictez, incerc sa tin pasul cu lumea...

4. La o anumita varsta putem spune si arata celor din jurul nostru ca am realizat ceva in aceasta viata. Spune-mi Alina , cea mai mare realizare a ta care este ?

Cea mai mare si mai durabila realizare a mea, sunt copiii.
Baiatul cel mare, are 22 de ani, iar "cei mici" sunt gemeni, au 21 de ani si sunt pereche (adica baiat si fata). Baietii sunt studenti in Politehnica Bucuresti iar fata este studenta la Arhitectura tot in Bucuresti.
Toate energiile si toata truda le-am orientat catre copii si nu am gresit. Sunt singurii care nu m-au dezamagit si sunt foarte mandra de ei.

5.Cum ai descoperit acest forum ?

Bantuiam disperata pe internet in cautarea unui calculator de calorii. Primul click l-am dat pe acest site. Se-ntampla in urma cu vreo luna si de-atunci aproape zilnic intru sa vad ce s-a mai intamplat, cine - ce a mai gatit si mai pun din cand in cand cate o reteta ...

6.Care este ocupatia ta ?

Intotdeauna am fost fascinata de trecut. Dar nu de ziua de ieri si nici de trecutul exact, consemnat cu precizie in carti.
Ma impresioneaza trecutul acela care plange nedescoperit intr-o firida prafuita ...
Sufletul imi tresalta la auzul unei doine cantata din tot sufletul de un batran, la coasa sau de colindele ce rasuna pe ulitele inecate in omat intr-un satuc uitat de lume.

Ador arta iesita din mainile batatorite de munca, frumosul acela nestudiat, venit din adancurile inimilor nepurtate prea mult pe la oras.
Imi plac nespus icoanele pictate de oieri, folosind vopsele trudite, sfaramate si amestecate cu sudoarea fruntii ... imi plac stergarele care au inflorit pe vechi razboaie din canepa rasucita cu degete obosite ... imi plac ulcelele in care vom ajunge cu totii dupa obstescul sfarsit...
Imi place arta populara romaneasca nealtaerata de componente moderne!
Aceasta a fost disertatia pentru ca sa puteti intelege de unde pasiunea mea pentru arta populara traditionala, si prezenta mea preocupare: pictez icoane si incondeiez oua, folosind tehnica traditionala, desi lucrarilor mele le lipseste puritatea ancestrala, pe care o caut dar totusi este foarte departe...

7. Toti avem un destin, pe care trebuie sa-l urmam in cele din urma. Ai descoperit menirea ta in aceasta lume?

La aceasta intrebare raspund mult mai bine versurile scrise de lord Byron:

" E vremea, inima, s-adormi,
Caci inimi nu mai poti trezi;
Dar, chiar de nu pot fi iubit,
Tot voi iubi.

Focul ce inima-mi cuprinde,
Pustie insula de lava,
E-un rug pe care nici o torta
Nu arde-n slava.

Nadejde, teama,-ngrijorare,
Chin exaltat sa-mpart nu pot,
Si nici a dragostei putere,
Dar lantul port.

Dar nu astfel, si nici aici -
Ganduri pustii - si nu acuma,
Cand gloria pe targi se-asterne,
Pe frunti - cununa.

Calca-n picioare-aceste patimi,
Nedemna barbatie -
Suras ori incruntare-a fruntii,
La fel sa-ti fie!

Plangi tineretea ta - la ce bun viata?
Aici e tara mortii luptatoare;
Pe campul luptei daruieste totul,
Intr-o suflare!

Tu cauta - multi afla fara voie -
O groapa de ostean - e ce-ti lipseste -
Apoi priveste-n jur, alege-ti locul,
Si odihneste. "

8. Care sunt principiile dupa care te ghidezi in viata?

De foarte multe ori uitam cine suntem... De foarte multe ori uitam de unde venim... Cine suntem?...De unde venim?...
Sunt lucruri care de multe ori ma inspaimanta. Cine suntem? E suficient sa ne privim in oglinda si: iata cine suntem! Dar in spatele imaginii?... In adancul nostru... stim cine suntem?
De unde venim?... Avem radacini adanci si totusi de multe ori uitam acest lucru sau nu vrem sa-l mai stim. Ma inspaimanta faptul ca din ce in ce mai multi ne renegam originea...
Ma indigneaza ignoranta, inganfarea, incultura..., nu pot intelege intoleranta, incompetenta... Este din ce in ce mai greu sa-ti faci loc intr-o lume in care scara de valori s-a inversat, in care tupeul a luat locul bunului simt, in care profesionalismul se plateste cu doi bani, iar cultura este batjocorita la coltul strazii...
Cine suntem... De unde venim... Nici macar nu le mai consider intrebari... Sunt doar niste obsesii pentru din ce in ce mai putini...

9.Care sunt planurile tale pentru viitor ?

Nu prea vorbesc despre viitor si totusi ma gandesc la el! Am cateva proiecte pentru ca a cam venit vremea sa schimb directia! Nu pot sa spun mare lucru... despre unele din simpla superstitie (nu prea vorbesc despre lucrurile pe care nu le-am facut) iar despre altele, pentru ca sunt deabia in faza de idee.
Ce pot sa spun acum este faptul ca incerc sa pun pe picioare o afacere care sa-mi permita sa lucrez in ritmul meu si totodata sa fie in concordanta cu pasiunile mele si ca nu e singurul lucru care ma bantuie.

10. Chiar daca distinctia "Polonicul de Aur" este doar simbolica si se acorda virtual, este o onoare pentru fiecare membru al acestei comunitati de a-l obtine macar odata. Cum ai reactionat cand ai aflat ca ai castigat aceasta distinctie virtuala ?

O, da! Polonicul de aur! Este distinctia suprema a vietii mele!
M-am bucurat foarte mult, chiar daca e virtual!
A fost neasteptat, deoarece Lory contracandidata mea, are intotdeauna niste prezentari de exceptie
Reteta cu care am castigat, este foarte veche! O stiu de la nasa mea de botez - care cred ca s-ar bucura sa stie ca si dupa atatia ani, prajitura ei este apreciata! As fi fericita daca cineva ar incerca-o! Si cunoscand pasiunea mea pentru tot ce este vechi, ma bucur ca a fost apreciata de voi!

11. Ai un mesaj care doresti sa le transmiti mebrilor comunitatii ?

Multumesc administratorilor RC pentru ca ati creat acest site minunat!
Multumesc tuturor forumistilor pentru ca sunteti amabili, spirituali, simpatici si ca oferiti retetele voaste cu explicatii amanuntite!
Si ca sa termin intr-o nota artistica, va daruiesc cateva poze cu lucrarile mele, care sper sa va placa si sa va completeze imaginea deja creionata...

Alina, iti multumim si sa nu uitam ca "Orice zi este o mica viata - orice desteptare si sculare o mica nastere, orice dimineata o mica tinerete, orice culcare si adormire o mica moarte."

 

Club Editorial Retete CulinareAutor: Leila
Comentarii Forum: Alina, suflet de artist ne povesteste!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia