Festivalul florilor comestibile din Romania, unde florarii se intalnesc cu bucatarii

(0)

2016-02-15 00:00:00

In Romania are loc in fiecare an un festival care va va schimba perceptia asupra florilor: Festivalul Florilor Comestibile.

Anual, se desfasoara in Sfantu Gheorghe, pe 1 mai, iar in acest an are loc ce-a de-a cincea editie.

Pentru prima data, in acest an la evenimentul din acest an vor fi invitati si florari, nu doar bucatari.

Kovacs Istvan, organizatorul festivalului, a declarat ca invitatul special al festivalului va fi maestrul bucatar Blasko Janos din Ungaria. Acesta are in spate peste 15 anide experimentat si inventat retete pe baza de flori comestibile.

flori-comestibile.jpg

"Am inceput deja pregatirile pentru acest festival, care anul acesta va avea o amploare mai mare, pentru ca vom organiza si o expozitie de flori () Festivalul a fost primit foarte bine, mai mult de cei din restul tarii, decat de cei din Secuime, care sunt mai mult cu slanina si carnatii () Am primit foarte multe telefoane de la restaurante mari din tara si ne-au intrebat cum se depoziteaza, cum se pastreaza florile comestibile pentru ca vor sa le foloseasca tot timpul anului, mai ales pentru decoratiuni. Deci a fost un interes foarte, foarte mare", a declarat Kovacs Istvan.

Printre florile comestibile se numara trandafirii, zorelele, galbenelele, craitele, muscatele, florile de dovlecei, papadia, panselutele, levantica, musetelul, liliacul alb, florile de tei, talpa gastii si limba mielului.

De exemplu, din florile de soc se pot face snitele, din petale de trandafiri se prepara salate, florile de muscate se pot pune in aluatul de gogosi, iar pentru friptura de curcan se poate prepara un sos alb cu menta si panselute.

Sursa foto:thetasterevelation.com
Sursa articol:voceatransilvaniei.ro

Comentarii