Tuica fiarta cu piper - cel mai bun leac pentru raceala si un plus de beneficii pentru sanatate

Tuica fiarta cu piper - cel mai bun leac pentru raceala si un plus de beneficii pentru sanatate

Tuica fiarta cu piper este unul dintre cele mai bune "leacuri babesti" contra racelii si una dintre cele mai eficiente metode de a ne incalzi in zilele friguroase.

De asemenea, atunci cand este consumata cu moderatie, tuica fiarta mai are si alte beneficii ce ne feresc de multe alte boli.

Despre acestea va spunem in cele ce urmeaza. 

Pe langa efectele de ameliorare pe care le are asupra simptomelor de gripa si raceala, tuica fiarta cu piper scade riscul pneumoniei, iar vaporii calzi de alcool ajuta la dilatarea vaselor capilare si la oxigenarea sangelui. 

Un alt efect pe care-l are tuica fiarta e acela ca "taie grasimile". Nu e doar o vorba din popor, dar si o concluzie la care au ajuns biochimistii, descoperind ca in tuica de prune se gaseste o enzima care are proprietatea de a curata depunerile de colesterol de pe artere. 

Alte cercetari au ajuns la concluzia ca in extractele distilate de pruna exista mai multe tipuri de substante care accelereaza procesul de producere a celulelor rosii. Totodata, datorita fierului pe care il contine, tuica ar combate si anemia.

Tot in caz de raceala, tuica mai poate fi folosita si pe post de solutie pentru frectie. Prin acest proces, corpul incepe sa transpire abundent si sa elimine prin piele toxinele.

In mod surprinzator, tuica fiarta ajuta ficatul si bila, pentru ca are o serie de vitamine (vitamina A si vitamina C, vitamina B si vitamina D) care nu se degradeaza prin incalzire si care au o actiune benefica, de regenerare, asupra ficatului. 

ATENTIE! Toate efectele benefice pe care le are tuica fiarta sunt valabile doar atunci cand consumul este moderat. Atunci cand se exagereaza, efectele pot fi chiar inverse. 

Cum se prepara tuica fiarta pentru combaterea racelii:

Ingrediente:

- 150ml tuica
- 6-7 boabe de piper negru
- 3-4 cuisoare
- o lingurita de miere / zahar

Mod de preparare:

Se toarna tuica intr-un ibric si se condimenteaza cu boabe de piper negru si cuisoare.

Se lasa la fiert la foc mic si se adauga o lingurita de miere de albine / zahar. Se amesteca pana se dizolva complet.

Tuica se ia de pe foc de indata ce incepe sa dea in colocot. 

Se mai poate adauga: mar, lamaie, scortisoara, dupa gust.

Sursa foto: dkscooks.wordpress.com
Sursa articol: libertatea.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca si crema de budinca
1
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Hajos teszta (Haiose)
3
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Pulpa de miel la cuptor
4
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Palanete cu varza
Bucataras.RO

Palanete cu varza

Bunica mea la facea in cuptorul de paine si erau atat de bune incat nu aveam rabdare si le mancam fierbinti.

Palanete cu varza
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread