Este perioada din an cand pietele sunt pline de legumele proaspete, cu precadere: vinete, ardei, gogosari, ceapa, rosii.
Dat fiind ca acestea sunt ingredientele din care e facuta zacusca, aceasta este si perioada din an in care gospodinele pregatesc acest preparat culinar indragit de toti romanii.
Le venim si noi in ajutor cu cateva sfaturi care te ajuta sa prepari cea mai buna zacusca.
- Legumele pentru zacusca trebuie sa fie proaspete, fara lovituri sau zone alterate.
- Pentru ca zacusca sa fie mai gustoasa, alege vinetele mai tinere, pentru ca au mai putine seminte si nu sunt atat de piscatoare.
- Daca faci zacusca dupa o reteta cu ciuperci, opteaza pentru ciuperci proaspete, nu pentru cele la borcan. Pentru a transforma zacusca in delicatesa, poti folosi ciuperci de padure.
- Zacusca devine mult mai fina si va capata o textura catifelata daca coci inainte legumele, dupa care le cureti de seminte (mai ales vinetele), iar gogosarii si ardeii de coaja. De asemenea, si rosiile ar trebui curatate de seminte.
- Legumele coapte trebuie curatate cat mai repede si lasate sa se raceasca la temperatura camerei timp de cateva ore.
- Pentru o zacusca mai dulce, ceapa trebuie calita inainte pana capata acel aspect sticlos.
- Condimentele (cimbru, dafin, sare si piper) se adauga la sfarsit, cu 10 minute inainte ca zacusca sa fie gata. Daca le adaugati de la inceput, acestea isi vor pierde din gust.
- Cum stim ca zacusca e gata si poate fi luata de pe foc? Cand uleiul incepe sa se ridice la suprafata.
Sursa foto: stiri.apropotv.ro
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaServită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...
Mancare de conopidaO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Comentarii