Este perioada din an cand pietele sunt pline de legumele proaspete, cu precadere: vinete, ardei, gogosari, ceapa, rosii.
Dat fiind ca acestea sunt ingredientele din care e facuta zacusca, aceasta este si perioada din an in care gospodinele pregatesc acest preparat culinar indragit de toti romanii.
Le venim si noi in ajutor cu cateva sfaturi care te ajuta sa prepari cea mai buna zacusca.
- Legumele pentru zacusca trebuie sa fie proaspete, fara lovituri sau zone alterate.
- Pentru ca zacusca sa fie mai gustoasa, alege vinetele mai tinere, pentru ca au mai putine seminte si nu sunt atat de piscatoare.
- Daca faci zacusca dupa o reteta cu ciuperci, opteaza pentru ciuperci proaspete, nu pentru cele la borcan. Pentru a transforma zacusca in delicatesa, poti folosi ciuperci de padure.
- Zacusca devine mult mai fina si va capata o textura catifelata daca coci inainte legumele, dupa care le cureti de seminte (mai ales vinetele), iar gogosarii si ardeii de coaja. De asemenea, si rosiile ar trebui curatate de seminte.
- Legumele coapte trebuie curatate cat mai repede si lasate sa se raceasca la temperatura camerei timp de cateva ore.
- Pentru o zacusca mai dulce, ceapa trebuie calita inainte pana capata acel aspect sticlos.
- Condimentele (cimbru, dafin, sare si piper) se adauga la sfarsit, cu 10 minute inainte ca zacusca sa fie gata. Daca le adaugati de la inceput, acestea isi vor pierde din gust.
- Cum stim ca zacusca e gata si poate fi luata de pe foc? Cand uleiul incepe sa se ridice la suprafata.
Sursa foto: stiri.apropotv.ro
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateVinovata este Laura si reteta ei de macrou in sos de rosii cu masline. Va spun cu toata sinceritatea ca este o...
Salau in sos de rosii cu masline, la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiuneCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii