Trucuri pentru a obtine cea mai buna zacusca

Trucuri pentru a obtine cea mai buna zacusca

Este perioada din an cand pietele sunt pline de legumele proaspete, cu precadere: vinete, ardei, gogosari, ceapa, rosii.

Dat fiind ca acestea sunt ingredientele din care e facuta zacusca, aceasta este si perioada din an in care gospodinele pregatesc acest preparat culinar indragit de toti romanii. 

Le venim si noi in ajutor cu cateva sfaturi care te ajuta sa prepari cea mai buna zacusca.

- Legumele pentru zacusca trebuie sa fie proaspete, fara lovituri sau zone alterate.

- Pentru ca zacusca sa fie mai gustoasa, alege vinetele mai tinere, pentru ca au mai putine seminte si nu sunt atat de piscatoare.

- Daca faci zacusca dupa o reteta cu ciuperci, opteaza pentru ciuperci proaspete, nu pentru cele la borcan. Pentru a transforma zacusca in delicatesa, poti folosi ciuperci de padure.

- Zacusca devine mult mai fina si va capata o textura catifelata daca coci inainte legumele, dupa care le cureti de seminte (mai ales vinetele), iar gogosarii si ardeii de coaja. De asemenea, si rosiile ar trebui curatate de seminte. 

- Legumele coapte trebuie curatate cat mai repede si lasate sa se raceasca la temperatura camerei timp de cateva ore.

- Pentru o zacusca mai dulce, ceapa trebuie calita inainte pana capata acel aspect sticlos. 

- Condimentele (cimbru, dafin, sare si piper) se adauga la sfarsit, cu 10 minute inainte ca zacusca sa fie gata. Daca le adaugati de la inceput, acestea isi vor pierde din gust. 

- Cum stim ca zacusca e gata si poate fi luata de pe foc? Cand uleiul incepe sa se ridice la suprafata.

Sursa foto: stiri.apropotv.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu alune si cafea
5
Dulciuri

Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea
Parteneri
Ciorba de varza cu os de vitel
Bucataras.RO

Ciorba de varza cu os de vitel

 O ciorba usoara de varza se prepara rapid. Este numai buna in acest sezon.

Ciorba de varza cu os de vitel
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat