Trucuri pentru a obtine cea mai buna zacusca

Trucuri pentru a obtine cea mai buna zacusca

Este perioada din an cand pietele sunt pline de legumele proaspete, cu precadere: vinete, ardei, gogosari, ceapa, rosii.

Dat fiind ca acestea sunt ingredientele din care e facuta zacusca, aceasta este si perioada din an in care gospodinele pregatesc acest preparat culinar indragit de toti romanii. 

Le venim si noi in ajutor cu cateva sfaturi care te ajuta sa prepari cea mai buna zacusca.

- Legumele pentru zacusca trebuie sa fie proaspete, fara lovituri sau zone alterate.

- Pentru ca zacusca sa fie mai gustoasa, alege vinetele mai tinere, pentru ca au mai putine seminte si nu sunt atat de piscatoare.

- Daca faci zacusca dupa o reteta cu ciuperci, opteaza pentru ciuperci proaspete, nu pentru cele la borcan. Pentru a transforma zacusca in delicatesa, poti folosi ciuperci de padure.

- Zacusca devine mult mai fina si va capata o textura catifelata daca coci inainte legumele, dupa care le cureti de seminte (mai ales vinetele), iar gogosarii si ardeii de coaja. De asemenea, si rosiile ar trebui curatate de seminte. 

- Legumele coapte trebuie curatate cat mai repede si lasate sa se raceasca la temperatura camerei timp de cateva ore.

- Pentru o zacusca mai dulce, ceapa trebuie calita inainte pana capata acel aspect sticlos. 

- Condimentele (cimbru, dafin, sare si piper) se adauga la sfarsit, cu 10 minute inainte ca zacusca sa fie gata. Daca le adaugati de la inceput, acestea isi vor pierde din gust. 

- Cum stim ca zacusca e gata si poate fi luata de pe foc? Cand uleiul incepe sa se ridice la suprafata.

Sursa foto: stiri.apropotv.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.