Trandafiri murati - o reteta inventata de un chef din Alba Iulia

Trandafiri murati - o reteta inventata de un chef din Alba Iulia

Aceasta este perioada din an in care se pun cele mai multe muraturi. De asemenea, se spune ca 26 octombrie, ziua de Sfantul Dumitru, ar fi cea mai buna zi din an pentru a pune varza la acrit. 

Insa, astazi va prezentam o alta reteta inedita de muraturi: trandafiri murati. Aceasta este inventia unui chef celebru din Alba Iulia, Cosmin Toma, cunoscut pentru creativitatea si modul in care reinterpreteaza retete clasice.

Asadar, iata cum puteti face ''Rose de Toma'', dupa cum si-a botezat autorul reteta.

Ingrediente:

- cativa trandafiri, de preferat boboci
- 300 ml. apa
- trei linguri de zahar
- otet
- 2-3 foi de dafin
- piper rosu si negru
- o lingura si jumatate de sare de mare
- boabe de mustar
- un baton de scortisoara
- usturoi
- zeama de la o lamaie
- hrean

Mod de preparare: 

Se pun in apa (care a fost fiarta si racita) boabele de mustar si sarea, apoi se amesteca. Se adauga zaharul, scortisoara si usturoiul. Se amesteca din nou si se adauga piperul rosu si negru, otetul, frunzele de dafin, hreanul si zeama de la lamaie.

Se pune totul intr-o caserola, dupa care se adauga bobocii de trandafir, se pune capacul si se lasa doua saptamani la frigider.

Trandafirii murati pot fi consumati ca atare, intocmai ca gogonelele sau castravetii murati, dar pot fi folositi si pentru a orna diverse feluri de mancare mai rafinate.

Chef Cosmin Toma a participat, de-a lungul timpului, la mai multe emisiuni culinare, este unul dintre cei mai cunoscuti chefi din Transilvania si, recent, a castigat prima competitie culinara din Romania cu tematica vegetariana, Vegetarian Culinary Cup, ce s-a desfasurat la Brasov – medalie de aur la sectiunea Black Box (cosul cu surprize) si medalie de argint la sectiunea Meniu de restaurant.

Preparatele sale sunt cu adevarat spectaculoase, puteti sa vedeti mai multe pe pagina sa de Facebook, iar cand mai treceti prin Sibiu, nu uitati sa treceti pe la La Cuptor, in cazul in care vreti sa serviti un “ghiveci cu flori”.

Sursa articol: agerpres.ro 
Sursa foto: telegraph.co.uk

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
4
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Prajitura Cappuccino
5
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Parteneri
Budinca cu paste, branza si ton
Bucataras.RO

Budinca cu paste, branza si ton

Nu pot sa zic decat ca ai mei au devorat-o si au zis ca este grozava combinatia!

Budinca cu paste, branza si ton
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai