Trandafiri murati - o reteta inventata de un chef din Alba Iulia

Trandafiri murati - o reteta inventata de un chef din Alba Iulia

Aceasta este perioada din an in care se pun cele mai multe muraturi. De asemenea, se spune ca 26 octombrie, ziua de Sfantul Dumitru, ar fi cea mai buna zi din an pentru a pune varza la acrit. 

Insa, astazi va prezentam o alta reteta inedita de muraturi: trandafiri murati. Aceasta este inventia unui chef celebru din Alba Iulia, Cosmin Toma, cunoscut pentru creativitatea si modul in care reinterpreteaza retete clasice.

Asadar, iata cum puteti face ''Rose de Toma'', dupa cum si-a botezat autorul reteta.

Ingrediente:

- cativa trandafiri, de preferat boboci
- 300 ml. apa
- trei linguri de zahar
- otet
- 2-3 foi de dafin
- piper rosu si negru
- o lingura si jumatate de sare de mare
- boabe de mustar
- un baton de scortisoara
- usturoi
- zeama de la o lamaie
- hrean

Mod de preparare: 

Se pun in apa (care a fost fiarta si racita) boabele de mustar si sarea, apoi se amesteca. Se adauga zaharul, scortisoara si usturoiul. Se amesteca din nou si se adauga piperul rosu si negru, otetul, frunzele de dafin, hreanul si zeama de la lamaie.

Se pune totul intr-o caserola, dupa care se adauga bobocii de trandafir, se pune capacul si se lasa doua saptamani la frigider.

Trandafirii murati pot fi consumati ca atare, intocmai ca gogonelele sau castravetii murati, dar pot fi folositi si pentru a orna diverse feluri de mancare mai rafinate.

Chef Cosmin Toma a participat, de-a lungul timpului, la mai multe emisiuni culinare, este unul dintre cei mai cunoscuti chefi din Transilvania si, recent, a castigat prima competitie culinara din Romania cu tematica vegetariana, Vegetarian Culinary Cup, ce s-a desfasurat la Brasov – medalie de aur la sectiunea Black Box (cosul cu surprize) si medalie de argint la sectiunea Meniu de restaurant.

Preparatele sale sunt cu adevarat spectaculoase, puteti sa vedeti mai multe pe pagina sa de Facebook, iar cand mai treceti prin Sibiu, nu uitati sa treceti pe la La Cuptor, in cazul in care vreti sa serviti un “ghiveci cu flori”.

Sursa articol: agerpres.ro 
Sursa foto: telegraph.co.uk

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune