Cu totii ne ghidam dupa termenele de valabilitate inscrise pe ambajele produselor pe care le consumam. Ce nu stiu multi e ca odata desfacute, termenele de garantie se schimba. Mai jos, sunt enumerate termenele de valabilitate ale principalelor produse pe care le consumam cu regularitate:
Termene de valabilitate pentru:
Amidon: 18 luni, indiferent daca e sau nu desfacut.
Bicarbonat de sodiu: nedesfacut: 18 luni. Desfacut: 6 luni.
Boia de ardei: 2 ani
Branza (solida): nedesfacuta: 6 luni, desfacuta: 3-4 saptamani. In congelator: 6 luni.
Cacao: nedesfacuta: perioada nelimitata. Desfacuta: 1 an
Cafea instant, la cutie: nedesfacuta: 12 luni. Desfacuta: 3 luni.
Cafea naturala, la cutie: nedesfacuta: 2 ani. Desfacuta: 2 saptamani, daca e refrigerata.
Condimente: 2-4 ani, indiferent daca sunt sau nu desfacute.
Dressinguri pentru salate: Nedesfacut: 10-12 luni. Desfacute: 3 luni (daca sunt refrigerate).
Faina: Nedesfacuta: pana la 12 luni. Desfacuta: 6-8 luni.
Gemuri, jeleuri si conserve nedesfacute: 1 an. desfacute: 6 luni, daca sunt refrigerate.
Iaurt: 1-2 saptamani. In congelator: 1-2 luni.
Miere: 1 an, indiferent daca e sau nu desfacuta.
Oua: 3-5 saptamani (in functie de conditiile de "recoltare", curatare si pastrare).
Paste uscate cu ou: nedesfacute: 2 ani. Desfacute: 1-2 luni
Paste uscate fara ou: nedesfacute: 2 ani. Desfacute: 1 an
Peste gatit: 3-4 zile. In congelator: 4-6 luni
Peste: 1-2 zile. In congelator: 6 luni.
Praf de copt: nedesfacut: 6 luni. Desfacut: 3 luni.
Unt de arahide: nedesfacut: 6-9 luni. Desfacut: 2-3 luni.
Unt: In frigider: 1-3 luni. In congelator: 6-9 luni.
Zahar: nedesfacut: 2 ani. Zaharul nu se strica, insa isi poate schimba aroma.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii