Termene de valabilitate

Termene de valabilitate

Cu totii ne ghidam dupa termenele de valabilitate inscrise pe ambajele produselor pe care le consumam. Ce nu stiu multi e ca odata desfacute, termenele de garantie se schimba. Mai jos, sunt enumerate termenele de valabilitate ale principalelor produse pe care le consumam cu regularitate:

Termene de valabilitate pentru:
Amidon: 18 luni, indiferent daca e sau nu desfacut.
Bicarbonat de sodiu: nedesfacut: 18 luni. Desfacut: 6 luni.
Boia de ardei: 2 ani
Branza (solida): nedesfacuta: 6 luni, desfacuta: 3-4 saptamani. In congelator: 6 luni.
Cacao: nedesfacuta: perioada nelimitata. Desfacuta: 1 an
Cafea instant, la cutie: nedesfacuta: 12 luni. Desfacuta: 3 luni.
Cafea naturala, la cutie: nedesfacuta: 2 ani. Desfacuta: 2 saptamani, daca e refrigerata.
Condimente: 2-4 ani, indiferent daca sunt sau nu desfacute.
Dressinguri pentru salate: Nedesfacut: 10-12 luni. Desfacute: 3 luni (daca sunt refrigerate).
Faina: Nedesfacuta: pana la 12 luni. Desfacuta: 6-8 luni.
Gemuri, jeleuri si conserve nedesfacute: 1 an. desfacute: 6 luni, daca sunt refrigerate.
Iaurt: 1-2 saptamani. In congelator: 1-2 luni.
Miere: 1 an, indiferent daca e sau nu desfacuta.
Oua: 3-5 saptamani (in functie de conditiile de "recoltare", curatare si pastrare).
Paste uscate cu ou: nedesfacute: 2 ani. Desfacute: 1-2 luni
Paste uscate fara ou: nedesfacute: 2 ani. Desfacute: 1 an
Peste gatit: 3-4 zile. In congelator: 4-6 luni
Peste: 1-2 zile. In congelator: 6 luni.
Praf de copt: nedesfacut: 6 luni. Desfacut: 3 luni.
Unt de arahide: nedesfacut: 6-9 luni. Desfacut: 2-3 luni.
Unt: In frigider: 1-3 luni. In congelator: 6-9 luni.
Zahar: nedesfacut: 2 ani. Zaharul nu se strica, insa isi poate schimba aroma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia