Sibiu candideaza pentru Regiune Gastronomica Europeana 2019

Sibiu candideaza pentru Regiune Gastronomica Europeana 2019

Joi, 29 septembrie, Regiunea Sibiu isi va prezenta candidatura pentru a primi in 2019 statutul de Regiune Gastronomica Europeana.

Pentru Romania este o premiera, pentru ca e singura regiune din Romania care si-a propus acest tel amibitios.

Beneficiile principale pe care le-ar putea avea judetul Sibiu prin obtinerea titulaturii sunt in primul rand de ordin economic, prin incurajarea producatorilor si afacerilor locale in domeniul producerii hranei si in domeniul culturii gastronomice ca motor de dezvoltare.

Candidatura a fost pregatita de un parteneriat format din Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu, Primaria Municipiului Medias, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Camera de Comert, Industrie si Agricultura a Judetului Sibiu si Asociatia Judeteana de Turism Sibiu.

In acest context, Regiunea Sibiu este alcatuită din Municipiul Sibiu, Municipiul Medias, Marginimea Sibiului, Tara Oltului, Valea Tarnavelor, Valea Hartibaciului si Tara Secaselor. 

Juriul va fi format din reprezentanti ai Institutului International pentru Gastronomie, Cultura, Arta si Turism si se va pronunta la ora 12. 

Depunerea candidaturii este parte a intalnirii Platformei Programului Regiune Gastronomica Europeana, gazduită de Judetul Sibiu in perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2016.

"Hrana sanatoasa reprezinta un liant intre mediul urban si cel rural, pentru ca oamenii din judetul Sibiu sunt in cautarea ei, atat in calitate de producatori, cat si de consumatori. O recunoastere importanta a venit deja in 2015 din partea Comisiei Europene care a acordat zonei Marginimea Sibiului titlul de „Destinatie europeana de excelenta pentru turism si gastronomie; iata deci o directie de dezvoltare in care merita investit", spune Daniela Cîmpean, presedinta Consiliului Judetean Sibiu.

Primarul Municipiului Sibiu a declarat si el urmatoarele despre aceasta candidatura: "Este un program ambitios pentru ca nu implica o singura entitate, ci mai multe institutii care vor lucra impreuna pentru un program de care va beneficia intreaga regiune si deci reprezinta un exercitiu important al colaborarii interinstitutionale in folosul comunitatii. Beneficiile principale pe care le anticipam sunt in primul rand de ordin economic, prin incurajarea producatorilor si afacerilor locale in domeniul producerii hranei si in domeniul culturii gastronomice ca motor de dezvoltare. Obiectivele secundare ale programului sunt in domeniul turismului si sanatatii comunitatii."

Sursa foto: Facebook.com
Sursa articol: sibiu-turism.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Jeleu (peltea) de mere
Bucataras.RO

Jeleu (peltea) de mere

Retete de suflet

Jeleu (peltea) de mere
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola