Sibiu candideaza pentru Regiune Gastronomica Europeana 2019

Sibiu candideaza pentru Regiune Gastronomica Europeana 2019

Joi, 29 septembrie, Regiunea Sibiu isi va prezenta candidatura pentru a primi in 2019 statutul de Regiune Gastronomica Europeana.

Pentru Romania este o premiera, pentru ca e singura regiune din Romania care si-a propus acest tel amibitios.

Beneficiile principale pe care le-ar putea avea judetul Sibiu prin obtinerea titulaturii sunt in primul rand de ordin economic, prin incurajarea producatorilor si afacerilor locale in domeniul producerii hranei si in domeniul culturii gastronomice ca motor de dezvoltare.

Candidatura a fost pregatita de un parteneriat format din Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu, Primaria Municipiului Medias, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Camera de Comert, Industrie si Agricultura a Judetului Sibiu si Asociatia Judeteana de Turism Sibiu.

In acest context, Regiunea Sibiu este alcatuită din Municipiul Sibiu, Municipiul Medias, Marginimea Sibiului, Tara Oltului, Valea Tarnavelor, Valea Hartibaciului si Tara Secaselor. 

Juriul va fi format din reprezentanti ai Institutului International pentru Gastronomie, Cultura, Arta si Turism si se va pronunta la ora 12. 

Depunerea candidaturii este parte a intalnirii Platformei Programului Regiune Gastronomica Europeana, gazduită de Judetul Sibiu in perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2016.

"Hrana sanatoasa reprezinta un liant intre mediul urban si cel rural, pentru ca oamenii din judetul Sibiu sunt in cautarea ei, atat in calitate de producatori, cat si de consumatori. O recunoastere importanta a venit deja in 2015 din partea Comisiei Europene care a acordat zonei Marginimea Sibiului titlul de „Destinatie europeana de excelenta pentru turism si gastronomie; iata deci o directie de dezvoltare in care merita investit", spune Daniela Cîmpean, presedinta Consiliului Judetean Sibiu.

Primarul Municipiului Sibiu a declarat si el urmatoarele despre aceasta candidatura: "Este un program ambitios pentru ca nu implica o singura entitate, ci mai multe institutii care vor lucra impreuna pentru un program de care va beneficia intreaga regiune si deci reprezinta un exercitiu important al colaborarii interinstitutionale in folosul comunitatii. Beneficiile principale pe care le anticipam sunt in primul rand de ordin economic, prin incurajarea producatorilor si afacerilor locale in domeniul producerii hranei si in domeniul culturii gastronomice ca motor de dezvoltare. Obiectivele secundare ale programului sunt in domeniul turismului si sanatatii comunitatii."

Sursa foto: Facebook.com
Sursa articol: sibiu-turism.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.