Sibiu candideaza pentru Regiune Gastronomica Europeana 2019

Sibiu candideaza pentru Regiune Gastronomica Europeana 2019

Joi, 29 septembrie, Regiunea Sibiu isi va prezenta candidatura pentru a primi in 2019 statutul de Regiune Gastronomica Europeana.

Pentru Romania este o premiera, pentru ca e singura regiune din Romania care si-a propus acest tel amibitios.

Beneficiile principale pe care le-ar putea avea judetul Sibiu prin obtinerea titulaturii sunt in primul rand de ordin economic, prin incurajarea producatorilor si afacerilor locale in domeniul producerii hranei si in domeniul culturii gastronomice ca motor de dezvoltare.

Candidatura a fost pregatita de un parteneriat format din Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu, Primaria Municipiului Medias, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Camera de Comert, Industrie si Agricultura a Judetului Sibiu si Asociatia Judeteana de Turism Sibiu.

In acest context, Regiunea Sibiu este alcatuită din Municipiul Sibiu, Municipiul Medias, Marginimea Sibiului, Tara Oltului, Valea Tarnavelor, Valea Hartibaciului si Tara Secaselor. 

Juriul va fi format din reprezentanti ai Institutului International pentru Gastronomie, Cultura, Arta si Turism si se va pronunta la ora 12. 

Depunerea candidaturii este parte a intalnirii Platformei Programului Regiune Gastronomica Europeana, gazduită de Judetul Sibiu in perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2016.

"Hrana sanatoasa reprezinta un liant intre mediul urban si cel rural, pentru ca oamenii din judetul Sibiu sunt in cautarea ei, atat in calitate de producatori, cat si de consumatori. O recunoastere importanta a venit deja in 2015 din partea Comisiei Europene care a acordat zonei Marginimea Sibiului titlul de „Destinatie europeana de excelenta pentru turism si gastronomie; iata deci o directie de dezvoltare in care merita investit", spune Daniela Cîmpean, presedinta Consiliului Judetean Sibiu.

Primarul Municipiului Sibiu a declarat si el urmatoarele despre aceasta candidatura: "Este un program ambitios pentru ca nu implica o singura entitate, ci mai multe institutii care vor lucra impreuna pentru un program de care va beneficia intreaga regiune si deci reprezinta un exercitiu important al colaborarii interinstitutionale in folosul comunitatii. Beneficiile principale pe care le anticipam sunt in primul rand de ordin economic, prin incurajarea producatorilor si afacerilor locale in domeniul producerii hranei si in domeniul culturii gastronomice ca motor de dezvoltare. Obiectivele secundare ale programului sunt in domeniul turismului si sanatatii comunitatii."

Sursa foto: Facebook.com
Sursa articol: sibiu-turism.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca si crema de budinca
1
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Hajos teszta (Haiose)
3
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Pulpa de miel la cuptor
4
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Palanete cu varza
Bucataras.RO

Palanete cu varza

Bunica mea la facea in cuptorul de paine si erau atat de bune incat nu aveam rabdare si le mancam fierbinti.

Palanete cu varza
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread