Ciocolatii sau rosii, in forma de stea sau de nuci, prajiturile constituie unul dintre ingredientele principale ale unui Craciun reusit. Si cum nu doar culoarea si forma prajiturilor cuceresc, fireste ca trebuie sa ne asiguram ca gustul si textura sa fie la inaltime. Pentru a diminua probabilitatea de esec, va punem la dispozitie cateva trucuri care sa va ajute sa obtineti prajituri cat mai apetisante si sfaturi despre cum sa le pastrati mai mult timp.
Cum coacem prajiturile?
Utilizati vase de copt de dimensiunile specificate in reteta. Daca aceasta regula nu este respectata, sunt alterate temperatura si timpul de coacere. Tavile mai largi si mai putin adanci au nevoie de temperaturi mai ridicate, vasele mai adanci, dar cu suprafata mai mica au nevoie de temperatura mai scazuta. Suprafata tavii este masurata de la fata interioara a unui perete la fata interioara a peretelui opus. Adancimea este, de asemenea, masurata in interior.Tipul de zahar utilizat determina modul in care prajitura va creste. Zaharul fragezeste prin interferarea cu structura aluatului. Zaharul granulat fin determina o crestere mai accentuata a aluatului (probabil pentru ca se dizolva mai repede, intrucat se stie ca doar zaharul dizolvat fragezeste.). Zaharul pudra care contine amidon previne cresterea prajiturilor, in ciuda faptului ca este macinat fin. Pentru a preveni lipirea aluaturilor de cutite, scufundati instrumentele de taiat in faina inainte de a taia fiecare prajitura. Este de preferat sa utilizati cutitele din metal, intrucat acestea taie mai bine decat cele din plastic.Pentru a decora prajiturile cu toppinguri, utilizati o punga de plastic cu fermoar. Umpleti-o pe jumatate, inchideti-o, apoi taiati un mic colt.Cand doriti sa inmuiati untul in microunde, asigurati-va ca acesta nu se va topi, pentru ca untul topit duce la prajituri necrescute.Coaceti o singura portie odata in cuptorul preincalzit, pentru a se asigura o buna circulare a aerului.Temperaturile cuptoarelor variaza, prin urmare este indicat sa verificati prajiturile cu 1-2 minute inainte de timpul minim de coacere mentionat in reteta.Utilizati hartie de copt pentru a nu trebui sa ungeti cu grasime tava de copt. Cum depozitam prajiturile?Dupa racirea completa a prajiturilor, depozitati fiecare fel separat pentru a evita amestecarea aromelor.Prajiturile moi pastrati-le in caserole inchise. Asezati hartie de copt intre staturi pentru a nu se lipi intre ele. Daca prajiturile moi s-au uscat, puneti-le intr-un recipient inchis ermetic impreuna cu o felie de mar.Prajiturile crocante trebuie depozitate in recipiente cu capac doar partial inchis (pentru a permite intrarea aerului si pastrarea caracterului crocant al prajiturii). Daca mediul in care stau este umed, capacul trebuie strans.Mai toate prajiturile pot fi inghetate pana la 6 luni in pungi din plastic sau in containere din plastic inchise pe cat posibil ermetic.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaServită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...
Mancare de conopidaO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Prajitura Fanta este o delicioasa si colorata prajitura cu o textura aerata si un gust racoritor de portocale. Prajitura...
Prajitura Fanta - proaspata si racoritoareAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Comentarii