Sfaturi utile pentru prajiturile de Craciun

Sfaturi utile pentru prajiturile de Craciun

Ciocolatii sau rosii, in forma de stea sau de nuci, prajiturile constituie unul dintre ingredientele principale ale unui Craciun reusit. Si cum nu doar culoarea si forma prajiturilor cuceresc, fireste ca trebuie sa ne asiguram ca gustul si textura sa fie la inaltime. Pentru a diminua probabilitatea de esec, va punem la dispozitie cateva trucuri care sa va ajute sa obtineti prajituri cat mai apetisante si sfaturi despre cum sa le pastrati mai mult timp.

Cum coacem prajiturile?

Utilizati vase de copt de dimensiunile specificate in reteta. Daca aceasta regula nu este respectata, sunt alterate temperatura si timpul de coacere. Tavile mai largi si mai putin adanci au nevoie de temperaturi mai ridicate, vasele mai adanci, dar cu suprafata mai mica au nevoie de temperatura mai scazuta. Suprafata tavii este masurata de la fata interioara a unui perete la fata interioara a peretelui opus. Adancimea este, de asemenea, masurata in interior.Tipul de zahar utilizat determina modul in care prajitura va creste. Zaharul fragezeste prin interferarea cu structura aluatului. Zaharul granulat fin determina o crestere mai accentuata a aluatului (probabil pentru ca se dizolva mai repede, intrucat se stie ca doar zaharul dizolvat fragezeste.). Zaharul pudra care contine amidon previne cresterea prajiturilor, in ciuda faptului ca este macinat fin. Pentru a preveni lipirea aluaturilor de cutite, scufundati instrumentele de taiat in faina inainte de a taia fiecare prajitura. Este de preferat sa utilizati cutitele din metal, intrucat acestea taie mai bine decat cele din plastic.Pentru a decora prajiturile cu toppinguri, utilizati o punga de plastic cu fermoar. Umpleti-o pe jumatate, inchideti-o, apoi taiati un mic colt.Cand doriti sa inmuiati untul in microunde, asigurati-va ca acesta nu se va topi, pentru ca untul topit duce la prajituri necrescute.Coaceti o singura portie odata in cuptorul preincalzit, pentru a se asigura o buna circulare a aerului.Temperaturile cuptoarelor variaza, prin urmare este indicat sa verificati prajiturile cu 1-2 minute inainte de timpul minim de coacere mentionat in reteta.Utilizati hartie de copt pentru a nu trebui sa ungeti cu grasime tava de copt. Cum depozitam prajiturile?Dupa racirea completa a prajiturilor, depozitati fiecare fel separat pentru a evita amestecarea aromelor.Prajiturile moi pastrati-le in caserole inchise. Asezati hartie de copt intre staturi pentru a nu se lipi intre ele. Daca prajiturile moi s-au uscat, puneti-le intr-un recipient inchis ermetic impreuna cu o felie de mar.Prajiturile crocante trebuie depozitate in recipiente cu capac doar partial inchis (pentru a permite intrarea aerului si pastrarea caracterului crocant al prajiturii). Daca mediul in care stau este umed, capacul trebuie strans.Mai toate prajiturile pot fi inghetate pana la 6 luni in pungi din plastic sau in containere din plastic inchise pe cat posibil ermetic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca si crema de budinca
1
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Pulpa de miel la cuptor
3
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Clatite cu topping de ciocolata, banane si arahide
Bucataras.RO

Clatite cu topping de ciocolata, banane si arahide

Clatite cu topping de ciocoalata, banane si arahide. Sunt foarte delicioase si satioase.  ''Clatite rumenite, cu...

Clatite cu topping de ciocolata, banane si arahide
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread