Sfaturi utile pentru prajiturile de Craciun

Sfaturi utile pentru prajiturile de Craciun

Ciocolatii sau rosii, in forma de stea sau de nuci, prajiturile constituie unul dintre ingredientele principale ale unui Craciun reusit. Si cum nu doar culoarea si forma prajiturilor cuceresc, fireste ca trebuie sa ne asiguram ca gustul si textura sa fie la inaltime. Pentru a diminua probabilitatea de esec, va punem la dispozitie cateva trucuri care sa va ajute sa obtineti prajituri cat mai apetisante si sfaturi despre cum sa le pastrati mai mult timp.

Cum coacem prajiturile?

Utilizati vase de copt de dimensiunile specificate in reteta. Daca aceasta regula nu este respectata, sunt alterate temperatura si timpul de coacere. Tavile mai largi si mai putin adanci au nevoie de temperaturi mai ridicate, vasele mai adanci, dar cu suprafata mai mica au nevoie de temperatura mai scazuta. Suprafata tavii este masurata de la fata interioara a unui perete la fata interioara a peretelui opus. Adancimea este, de asemenea, masurata in interior.Tipul de zahar utilizat determina modul in care prajitura va creste. Zaharul fragezeste prin interferarea cu structura aluatului. Zaharul granulat fin determina o crestere mai accentuata a aluatului (probabil pentru ca se dizolva mai repede, intrucat se stie ca doar zaharul dizolvat fragezeste.). Zaharul pudra care contine amidon previne cresterea prajiturilor, in ciuda faptului ca este macinat fin. Pentru a preveni lipirea aluaturilor de cutite, scufundati instrumentele de taiat in faina inainte de a taia fiecare prajitura. Este de preferat sa utilizati cutitele din metal, intrucat acestea taie mai bine decat cele din plastic.Pentru a decora prajiturile cu toppinguri, utilizati o punga de plastic cu fermoar. Umpleti-o pe jumatate, inchideti-o, apoi taiati un mic colt.Cand doriti sa inmuiati untul in microunde, asigurati-va ca acesta nu se va topi, pentru ca untul topit duce la prajituri necrescute.Coaceti o singura portie odata in cuptorul preincalzit, pentru a se asigura o buna circulare a aerului.Temperaturile cuptoarelor variaza, prin urmare este indicat sa verificati prajiturile cu 1-2 minute inainte de timpul minim de coacere mentionat in reteta.Utilizati hartie de copt pentru a nu trebui sa ungeti cu grasime tava de copt. Cum depozitam prajiturile?Dupa racirea completa a prajiturilor, depozitati fiecare fel separat pentru a evita amestecarea aromelor.Prajiturile moi pastrati-le in caserole inchise. Asezati hartie de copt intre staturi pentru a nu se lipi intre ele. Daca prajiturile moi s-au uscat, puneti-le intr-un recipient inchis ermetic impreuna cu o felie de mar.Prajiturile crocante trebuie depozitate in recipiente cu capac doar partial inchis (pentru a permite intrarea aerului si pastrarea caracterului crocant al prajiturii). Daca mediul in care stau este umed, capacul trebuie strans.Mai toate prajiturile pot fi inghetate pana la 6 luni in pungi din plastic sau in containere din plastic inchise pe cat posibil ermetic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Rulouri de pui in bacon cu orez brun
Bucataras.RO

Rulouri de pui in bacon cu orez brun

Ceva simplu, ceva bun, ceva gustos! Nu mereu am timp si nici chef sa stau cu orele langa aragaz si caut sa pregatesc ceva...

Rulouri de pui in bacon cu orez brun
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola