Sfaturi pentru un gratar reusit

Sfaturi pentru un gratar reusit

Odata cu vremea frumoasa a aparut si tentatia gratarelor facute in aer liber. Desi nu este un proces complicat, exista cateva secrete care duc la obtinerea unui gratar delicios.

Ce trebuie sa faceti:

Folositi condimente
Mancarea la gratar poate face fata unor arome intense, prin urmare, nu va sfiiti sa folositi sare, usturoi, ardei iuti, lamaie etc.

Pregatiti gratarul
Gratarul trebuie pastrat fierbinte, curat si mereu uns cu ulei. Curatarea uleiului de pe gratar inainte de a-l folosi previne lipirea mancarii si-i va furniza acele dungi care o fac sa arate si mai apetisant. Folositi o perie cu maner pentru a curata gratarul inainte si dupa folosire. Pentru a-l unge, folositi o panza imbibata in ulei vegetal.

Folositi tehnica potrivita pentru mancarea pe care o pregatiti
Pestele
se frige pe un gratar incins in prealabil pentru 5-10 minute si bine uns. Se intoarce folosind o spatula lata si subtire. Este ideal sa se prepare intr-un "buzunar" obtinut dintr-o frunza comestibila (vita de vie, varza etc.) sau din folie de aluminiu.

Carnea de pui
este recomandat sa fie pusa in bait sarat (2-3 ore pieptul de pui sau bucati de pui, 6-8 ore puiul intreg), apoi trebuie clatita in apa rece si uscata. Alternativa la bait este marinata. Aceste solutii, alaturi de o temperatura potrivita, vor ajuta la mentinerea sucului in interiorul carnii, prevenind uscarea acesteia.

Lucrati cu atentie
Avand in vedere ca va jucati cu focul, asigurati-va ca va instalati gratarul intr-un spatiu deschis. Tineti stingatorul la indemana si aveti grija sa nu se apropie copiii de sursa de caldura.

Stabiliti zone variabile de caldura
Cand folositi un gratar cu carbuni, adunati carbunii intr-o parte a gratarului in asa fel incat sa se rostogoleasca inspre centru. Asta va va oferi o zona de gratar foarte fierbinte (caldura directa) si o alta zona care poate fi folosita pentru o coacere mai lenta (caldura indirecta).

Ce trebuie sa nu faceti:

Nu va zgarciti cu carbunele. Un foc puternic este crucial pentru un gratar reusit.Nu acoperiti gratarul cand gatiti direct pe carbuni. Cand picaturile de grasime ating carbunii incinsi, se transforma intr-un fum cu gust amar. Cand gratarul este acoperit, acest fum se infiltreaza in mancare si-i distruge aroma.Nu taiati carnea pentru a verifica daca este gata. Acest lucru nu face decat sa se piarda sucul si distruge aspectul apetisant al bucatii de carne.Nu stropiti gratarul cu apa intrucat acesta ca determina cenusa sa se ataseze de bucatile de carne. Daca flacarile sunt prea mari si nu le puteti controla, mutati gratarul pana cand focul se atenueaza, apoi continuati frigerea carnii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca si crema de budinca
1
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Hajos teszta (Haiose)
3
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Pulpa de miel la cuptor
4
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Rulada aperitiv cu omleta si aluat cu cartofi si branza
Bucataras.RO

Rulada aperitiv cu omleta si aluat cu cartofi si branza

Pentru ca aseara am facut un piure de carofi si a mai ramas putin, azi l-am folosit la un aluat de rulada care a iesit foarte...

Rulada aperitiv cu omleta si aluat cu cartofi si branza
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread