Sfaturi pentru un gratar reusit

Sfaturi pentru un gratar reusit

Odata cu vremea frumoasa a aparut si tentatia gratarelor facute in aer liber. Desi nu este un proces complicat, exista cateva secrete care duc la obtinerea unui gratar delicios.

Ce trebuie sa faceti:

Folositi condimente
Mancarea la gratar poate face fata unor arome intense, prin urmare, nu va sfiiti sa folositi sare, usturoi, ardei iuti, lamaie etc.

Pregatiti gratarul
Gratarul trebuie pastrat fierbinte, curat si mereu uns cu ulei. Curatarea uleiului de pe gratar inainte de a-l folosi previne lipirea mancarii si-i va furniza acele dungi care o fac sa arate si mai apetisant. Folositi o perie cu maner pentru a curata gratarul inainte si dupa folosire. Pentru a-l unge, folositi o panza imbibata in ulei vegetal.

Folositi tehnica potrivita pentru mancarea pe care o pregatiti
Pestele
se frige pe un gratar incins in prealabil pentru 5-10 minute si bine uns. Se intoarce folosind o spatula lata si subtire. Este ideal sa se prepare intr-un "buzunar" obtinut dintr-o frunza comestibila (vita de vie, varza etc.) sau din folie de aluminiu.

Carnea de pui
este recomandat sa fie pusa in bait sarat (2-3 ore pieptul de pui sau bucati de pui, 6-8 ore puiul intreg), apoi trebuie clatita in apa rece si uscata. Alternativa la bait este marinata. Aceste solutii, alaturi de o temperatura potrivita, vor ajuta la mentinerea sucului in interiorul carnii, prevenind uscarea acesteia.

Lucrati cu atentie
Avand in vedere ca va jucati cu focul, asigurati-va ca va instalati gratarul intr-un spatiu deschis. Tineti stingatorul la indemana si aveti grija sa nu se apropie copiii de sursa de caldura.

Stabiliti zone variabile de caldura
Cand folositi un gratar cu carbuni, adunati carbunii intr-o parte a gratarului in asa fel incat sa se rostogoleasca inspre centru. Asta va va oferi o zona de gratar foarte fierbinte (caldura directa) si o alta zona care poate fi folosita pentru o coacere mai lenta (caldura indirecta).

Ce trebuie sa nu faceti:

Nu va zgarciti cu carbunele. Un foc puternic este crucial pentru un gratar reusit.Nu acoperiti gratarul cand gatiti direct pe carbuni. Cand picaturile de grasime ating carbunii incinsi, se transforma intr-un fum cu gust amar. Cand gratarul este acoperit, acest fum se infiltreaza in mancare si-i distruge aroma.Nu taiati carnea pentru a verifica daca este gata. Acest lucru nu face decat sa se piarda sucul si distruge aspectul apetisant al bucatii de carne.Nu stropiti gratarul cu apa intrucat acesta ca determina cenusa sa se ataseze de bucatile de carne. Daca flacarile sunt prea mari si nu le puteti controla, mutati gratarul pana cand focul se atenueaza, apoi continuati frigerea carnii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia