Sfatul medicului pentru masa de Pasti - cum sa evitam indigestiile

Sfatul medicului pentru masa de Pasti - cum sa evitam indigestiile

Masa de Pasti poate avea urmari destul de neplacute daca nu suntem atenti la cat si ce mancam.

Doamna Dr. Mihaela Gologan este medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice, si a oferit pentru Bucataras.ro cateva sfaturi pentru a evita indigestiile pascale.

Dintre acestea amintim:

- Nu apartin acestei sarbatori ouale umplute sau alte preparate cu maioneza. E bine sa ne limitam la ciocnitul oualor vopsite si la preparatele traditionale. 

- E bine, de asemenea, sa nu exageram cu ouale si iepurasii de ciocolata 

- Drobul de miel - este recomandat sa adaugam in compozitie cat mai multe verdeturi. Nu strica nic ca pe masa de Pasti sa avem si o salata cu castraveti si salata verde, care aduce prospetime si culoare.

- Nu au legatura cu aceasta sarbatoare salata boeuf, piftia, evitati foitajele, dar puteti improviza diverse salata cu spanac, andive, ceapa, ridichi.

- Ciorba de miel - e bine ca pentru ciorba de miel sa alegem carne mai slaba, sa adaugam cat mai multe legume si sa o acrim natural, cu macris. Pentru o varianta mai dietetica, se recomanda ca grasimea ce se aduna deasupra sa fie indepartata inainte de consum.

- Friptura de miel - e recomandat sa alegem carne mai slaba, din pulpa de miel. Pentru cei care doresc variante mai dietetice, este de preferat carnea alba de curcan sau peste.

- Pentru a ajuta digestia si eliminarea toxinelor e bine sa includem in dieta cat mai multe fibre si fitonutrienti din legume. 

- Cozonacul - fiind o combinatie de grasimi cu glucide rafinate, poate fi greu de digerat si daca nu il toleram il putem inlocui cu un desert usor, o tarta de fructe sau un sorbet.

- Vinul - important este sa alegem unul de calitate si sa il consumam moderat dupa servirea mancarii, cand este mai usor metabolizat. Stim ca vinul are efecte benefice datorita poliolilor antioxidanti, dar excesul poate avea efecte dezastruoase, mai ales in combinatie cu atatea delicatese culinare. 

- Meniul traditional nu este unul foarte lejer, de aceea este ideal sa alegem alimente cat mai naturale si sa nu exageram din punctul de vedere al cantitatii.

- Pentru a evita indigestiile este recomandat sa impatim toate aceste bunatati in mai multe mese si sa ii dam ragaz organismului sa se odihneasca intre felurile principale. 

- Dupa sarbatori este indicat sa sa ne intoarcem la o dieta usoara, cu multe fructe, legume, iaurturi vii, miscare si somn pentru refacere.

Sursa foto: rd.com
Sursa articol: bucataras.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
2
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Bulgarasi Cu Cascaval
3
Aperitive

Bulgarasi Cu Cascaval

Bulgarasi Cu Cascaval
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Castraveti in otet (bulgaresti)
5
Conserve, muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)
Parteneri
Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone
Bucataras.RO

Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone

Delicii de Paste

Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate