Sfatul medicului pentru masa de Pasti - cum sa evitam indigestiile

Sfatul medicului pentru masa de Pasti - cum sa evitam indigestiile

Masa de Pasti poate avea urmari destul de neplacute daca nu suntem atenti la cat si ce mancam.

Doamna Dr. Mihaela Gologan este medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice, si a oferit pentru Bucataras.ro cateva sfaturi pentru a evita indigestiile pascale.

Dintre acestea amintim:

- Nu apartin acestei sarbatori ouale umplute sau alte preparate cu maioneza. E bine sa ne limitam la ciocnitul oualor vopsite si la preparatele traditionale. 

- E bine, de asemenea, sa nu exageram cu ouale si iepurasii de ciocolata 

- Drobul de miel - este recomandat sa adaugam in compozitie cat mai multe verdeturi. Nu strica nic ca pe masa de Pasti sa avem si o salata cu castraveti si salata verde, care aduce prospetime si culoare.

- Nu au legatura cu aceasta sarbatoare salata boeuf, piftia, evitati foitajele, dar puteti improviza diverse salata cu spanac, andive, ceapa, ridichi.

- Ciorba de miel - e bine ca pentru ciorba de miel sa alegem carne mai slaba, sa adaugam cat mai multe legume si sa o acrim natural, cu macris. Pentru o varianta mai dietetica, se recomanda ca grasimea ce se aduna deasupra sa fie indepartata inainte de consum.

- Friptura de miel - e recomandat sa alegem carne mai slaba, din pulpa de miel. Pentru cei care doresc variante mai dietetice, este de preferat carnea alba de curcan sau peste.

- Pentru a ajuta digestia si eliminarea toxinelor e bine sa includem in dieta cat mai multe fibre si fitonutrienti din legume. 

- Cozonacul - fiind o combinatie de grasimi cu glucide rafinate, poate fi greu de digerat si daca nu il toleram il putem inlocui cu un desert usor, o tarta de fructe sau un sorbet.

- Vinul - important este sa alegem unul de calitate si sa il consumam moderat dupa servirea mancarii, cand este mai usor metabolizat. Stim ca vinul are efecte benefice datorita poliolilor antioxidanti, dar excesul poate avea efecte dezastruoase, mai ales in combinatie cu atatea delicatese culinare. 

- Meniul traditional nu este unul foarte lejer, de aceea este ideal sa alegem alimente cat mai naturale si sa nu exageram din punctul de vedere al cantitatii.

- Pentru a evita indigestiile este recomandat sa impatim toate aceste bunatati in mai multe mese si sa ii dam ragaz organismului sa se odihneasca intre felurile principale. 

- Dupa sarbatori este indicat sa sa ne intoarcem la o dieta usoara, cu multe fructe, legume, iaurturi vii, miscare si somn pentru refacere.

Sursa foto: rd.com
Sursa articol: bucataras.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere si Iaurt
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata

Pasca delicioasa fara aluat cu glazura si decoratiuni de ciocolata, va invit la un minunat desert pascal! Bunatati de Paste

Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty