Mararul, ca si patrunjelul, este o planta aromatica extrem de folosita si de apreciata in bucataria romaneasca (si nu numai).
Mararul se foloseste din cele mai vechi timpuri, nu doar in bucatarie, dar si in scopuri medicinale. Nimic de la aceasta planta nu se pierde, folosindu-se semintele, florile, frunzele, atat in stare proaspata, cat si uscata.
De asemenea, mararul proaspat este unul dintre ingredientele fara de care muraturile nu ar mai fi la fel de gustoase. Insa, putini stiu ca exista cateva secrete, cand vine vorba despre folosirea acestei plante aromatice.
Secretele folosirii mararului in bucatarie
- Atunci cand il adaugam la mancare, mararul trebuie pus la sfarsit, niciodata la inceput, pentru ca expunerea la temperaturi ridicate face ca mararul sa-si piarda aroma.
- Daca, totusi, tineti neaparat sa adaugati mararul de la bun inceput, puteti folosi semintele de marar, care sunt mult mai rezistente la temperaturi inalte si isi pastreaza aroma.
- Pentru muraturi, cele mai bune sunt florile.
- Mancarea fara sare, pentru persoanele care nu au voie sa consume alimente cu sodiu, poate fi condimentata cu marar taiat marunt sau cu seminte zdrobite.
- Pastrati cozile de marar pentru a le folosi in aromarea supelor sau a tocanitelor.
- Cu ce alimente se potriveste cel mai bine mararul: salate de rosii sau cartofi, sosuri pentru mancarurile din fructe de mare sau pentru somon, in unele retete de burgeri, in combinatie cu iaurt, usturoi si castraveti tocati marunt, la mancarurile de mazare, presarat peste branza, pentru a spori aroma sosului de pesto, la mancarurile cu dovlecei.
- Daca aveti o reteta care are printre ingrediente marar uscat, dar voi vreti sa folositi marar proaspat, trebuie sa stiti ca in loc de (sa zicem) o lingura de marar uscat, va trebui sa puneti 3 linguri de marar proaspat, tocat.
- Daca aveti prea mult marar si stiti ca nu-l veti folosi prea curand, cel mai bine este sa-l tocati si sa-l puneti in tavita pentru cuburi de gheata, cu putina apa, la congelator. Astfel veti obtine cuburi aromatice pe care le puteti adauga direct in supe sau alte mancaruri.
Sursa foto: recipeland.com
Sursa articol: greatist.com
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii