Cu dimensiuni de trei metri inaltime si patru metri latime, cartea de bucate a lui Chef Cosmin Toma este, cel mai probabil, cea mai mare carte de bucate lansata vreodata in Romania. Insa, aceasta nu are file.
In orice caz, aceasta contine retete romanesti inedite si reinterpretate, precum trandafiri murati sau ciorba de burta sub forma de piramida.
Cartea a fost lansata duminica, 2 octombrie, la Alba Iulia, dupa ce Chef Cosmin Toma a realizat o demonstratie culinara.
Pe una dintre coperte se afla patru retete: Ciorba de burta piramida, Muschiulet de porc umplut cu mustar si bacon, servit cu sos travilion de Toma, Rose de Toma (trandafiri murati) si un Cremes sub o forma mai iesita din comun. Pe cealalta pagina se afla pareri ale mai multor bucatari despre Chef Cosmin Toma.
La lansare, Toma a gatit live unul dintre preparatele care se regasesc in carte muschiuletul de porc cu bacon, dar si tagliatelle cu sos de ciocolata si inghetata cu bacon. Cei prezenti au putut degusta mancarurile iesite din comun pregatite de Chef Cosmin Toma.
"Cartea este unica in Romania si este unica in Europa, pentru ca are dimensiuni foarte mari. Am vrut sa fac ceva unic pentru Alba Iulia, iar cum multi colegi de-ai mei ma considera un bucatar excentric, am zis sa ies in fata cu o carte foarte mare. Probabil ca unii se asteptau sa aiba si file, insa avand in vedere ca este foarte mare, daca aveam file riscam sa cada, si atunci am facut-o sub forma a doua coperte. Am umblat la reinterpretarea preparatelor sa poata fi servite si la restaurante high class. Am vrut sa ridicam bucataria romaneasca mai sus, putem concura oricand cu bucataria frantuzeasca", a spus chef Cosmin Toma.
Toma este si primul bucatar care a murat trandafirii.
Cartea a fost lansata, duminica, in cadrul "Alba Carolina Food Fest", un eveniment care a adunat pe latura de Vest a Cetatii Alba Carolina din Alba Iulia circa 20 de vanzatori stradali (autobuzuri, rulote, carute, standuri, biciclete etc).
Nu este prima data cand Chef Cosmin Toma lanseaza o carte de bucate intr-un format gigant. In urma cu doi ani, bucatarul a mai lansat o carte, de acea data de 1,70 metri inaltime, intitulata "Atelierul de gatit al lui Toma". Aceasta continea peste 200 de retete culinare si peste 100 de imagini, fiind structurata pe patru capitole.
Sursa foto: viziteazaalbaiulia.ro
Sursa articol: viziteazaalbaiulia.ro
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii