Premiera in Romania - carte de bucate inalta de trei metri, cu retete de trandafiri murati, ciorba de burta in forma de piramida si altele

Premiera in Romania - carte de bucate inalta de trei metri, cu retete de trandafiri murati, ciorba de burta in forma de piramida si altele

Cu dimensiuni de trei metri inaltime si patru metri latime, cartea de bucate a lui Chef Cosmin Toma este, cel mai probabil, cea mai mare carte de bucate lansata vreodata in Romania. Insa, aceasta nu are file.

In orice caz, aceasta contine retete romanesti inedite si reinterpretate, precum trandafiri murati sau ciorba de burta sub forma de piramida. 

Cartea a fost lansata duminica, 2 octombrie, la Alba Iulia, dupa ce Chef Cosmin Toma a realizat o demonstratie culinara.

Pe una dintre coperte se afla patru retete: Ciorba de burta piramida, Muschiulet de porc umplut cu mustar si bacon, servit cu sos travilion de Toma, Rose de Toma (trandafiri murati) si un Cremes sub o forma mai iesita din comun. Pe cealalta pagina se afla pareri ale mai multor bucatari despre Chef Cosmin Toma.


La lansare, Toma a gatit live unul dintre preparatele care se regasesc in carte – muschiuletul de porc cu bacon, dar si tagliatelle cu sos de ciocolata si inghetata cu bacon. Cei prezenti au putut degusta mancarurile iesite din comun pregatite de Chef Cosmin Toma.

"Cartea este unica in Romania si este unica in Europa, pentru ca are dimensiuni foarte mari. Am vrut sa fac ceva unic pentru Alba Iulia, iar cum multi colegi de-ai mei ma considera un bucatar excentric, am zis sa ies in fata cu o carte foarte mare. Probabil ca unii se asteptau sa aiba si file, insa avand in vedere ca este foarte mare, daca aveam file riscam sa cada, si atunci am facut-o sub forma a doua coperte. Am umblat la reinterpretarea preparatelor sa poata fi servite si la restaurante high class. Am vrut sa ridicam bucataria romaneasca mai sus, putem concura oricand cu bucataria frantuzeasca", a spus chef Cosmin Toma.

Toma este si primul bucatar care a murat trandafirii.

Cartea a fost lansata, duminica, in cadrul "Alba Carolina Food Fest", un eveniment care a adunat pe latura de Vest a Cetatii Alba Carolina din Alba Iulia circa 20 de vanzatori stradali (autobuzuri, rulote, carute, standuri, biciclete etc).

Nu este prima data cand Chef Cosmin Toma lanseaza o carte de bucate intr-un format gigant. In urma cu doi ani, bucatarul a mai lansat o carte, de acea data de 1,70 metri inaltime, intitulata "Atelierul de gatit al lui Toma". Aceasta continea peste 200 de retete culinare si peste 100 de imagini, fiind structurata pe patru capitole.

Sursa foto: viziteazaalbaiulia.ro
Sursa articol: viziteazaalbaiulia.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
3
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu alune si cafea
5
Dulciuri

Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea
Parteneri
Găluște cu prune
Bucataras.RO

Găluște cu prune

Am revenit cu o nouă variantă de gomboți cu prune. O variantă îmbunătățită, de se topesc în gură ;)

Găluște cu prune
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin